Jump to content
Dogomania

Opole - 04.2008 (Klubowka + Miedzynarodowa)

Recommended Posts

Posted

jestem bardzo zabiegana przed komunią Mili, dlatego już dziś wszystkim wystawiającym w Opolu życzę miłej zabawy, oszałamiających wyników.

Jestem pewna, że wyniki będą dużym zaskoczeniem dla mnie i wielu innych.
Co do CACIBA.... Może jestem optymistką, ale wydaje mi się, że sędziowanie będzie dla mnie miłym zaskoczeniem.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Bobem też tak myślę, bo fajna suka.
Mnie interesuje tylko klasa młodzieży w psach. I jeżeli wygra pies, który według mnie powinien w tej stawce wygrać.... to odszczekam parę rzeczy- Oficjalnie na dgm.

Posted

Nio cóż na klubie myślę że nikt nie trafił z typowaniem... hahahaha. Wyniki w poszczególnych klasach napawają mnie mocnym zdziwieniem:

Klasa szczeniąt

1. DOGS OF DARK KHAAN
2. DUCKY PLYSOVY PRITEL
3. PIRAT z Gangu Łysych FCI
4. WILD HORSE Favonius Poland

Klasa młodzieży

1. ATOS Alioth
2. AGATT Roingold
3. ASTON MARTIN Gattaca 2 lokata
4. EXTRAVAGANT TIPPYTOES 1 lokata
5. Hossa-Vija VERACRUS SALVE
6. JAMIL JASHAN Avokaduh
7. KAIR Nesjana
8. KINGSTON Pastoral
9. MUMINEK NEXT GERMANIKA
10. TOKAY MOJITO Sua Sponte

Klasa pośrednia

1. BODYGUARD Black Dragon
2. EASTWOOD BOY Eve-Bler
3. ELVIS z Chmielnik
4. GALLILEO Sub-O-Divo 1 doskonała
5. SEN Next Germanika (FCI)
6. VALENTINO Favonius

Reszta bd db

Klasa otwarta

1. ALFY-FILIP Rodinna Pouta
2. ARTUSH od Teareibi
3. EDELKIRSCH Nesjana
4. HOKKAIDO Helvetius
5. Hossa Vija MICHELL'IN SURPRISE
6. NUFI Super Ciapki
7. LEO Quet-Zolco NDPw R 1 lok
8. Sasquehanna (FCI) ZŁOTY WIEK
9. SECRET RAJSKI PTAK

Klasa championów

1. Ingrus LANCELOT CHERNY RYTSAR lok2
2. Secret PAN I WŁADCA
3. Sasquehanna (FCI) ZACHÓD lok 1

SUKI

Klasa szczeniąt

1. BEJBI Siringara
2. BONI Siringara
3. MAGIC TOUCH Gavany´s Bohemia
4. Tippytoes ABRAKADABRA
5. Shadow White SONG FOR MY BOY
6. Shadow White SUZUKI HAYABUSA

Klasa młodzieży

1. SLAWIA z Jastrzębiej Góry
2. AVANGARDA Roingold
3. APRILIA PEARL Gattaca 4
4. BALTICA Z TERAMONU 1
5. INKA`S BAHIJA 3
6. KEDIRI Nesjana FCI
7. KIMBERLEY Nesjana FCI
8. NAOMI z Gangu Łysych 2
9. NATASZA z Gangu Łysych FCI
10. Sasquehanna (FCI) ZAGADKA
11. STARLIGHT Casidi

Klasa pośrednia

1. CARMEN Wiatr Pustyni
2. SABELLINA Poarott
3. Sasquehanna (FCI) WRÓŻKA
4. VALAQUENTA Germanika 2
5. VIVA ESPANA Favonius
6. VODKA MARTINI Sakladir 1 , CWC

Klasa otwarta

1. BRANDY Black Dragon
2. CAMILLE z Gangu Łysych 2
3. EFFECTIVE NESJANA
4. HAPPY Amitycja
5. I'M SO PRETTY Pastoral
6. MAKYTA Poarott
7. NELY Pupo-Haichi 1
8. SASQUEHANNA RED-HOT Zikkurat
9. Sasquehanna (FCI) BOTANIKA
10. ZAFRA z Jastrzębiej Góry

Klasa championów

1. Grzywacz CORVETTE NDS w R BOB
2. CORY BOS BOHEMIA
3. LAWENDA MAFF-STAFF
4. PERSPEKTYWA Germanika

Klasa weteranów

1. Sasquehanna GERMANIKA

Posted

Kate ja tez to zauwazylam ;) hahaha

mala poprawka w kl.champ w psach nie bylo ruska, I byl Zachod, II Secret

gratuluje Woolikowej Zw.Kl :multi:

sedzina bardo dziwnaaaaaa :diabloti: w kl.posredniej w psach dala tylko jedna doskonala i I lokate (Galileo) - reeszta psow bdb i db :p

w sukach w szczeniakach tak samo... ale nie wiem jak tam bylo z ocenami, wiem ze na I lokacie stanela Gavanys Bohemia, reszta zeszla z ringu

ehhhhh szkoda slow :eviltong:

Posted

A mnie nie dziwią wyniki.Nareszcie sędzia wybrał psy zgodne z wzorcem - do 33 cm w kłębie,a wczoraj większość psów z pięknymi grzywami ale ok.40 cm zeszły z odpowiednimi ocenami...Od dawna przyglądam się grzywaczom.I cieszy mnie również fakt następny : obce dla Sędzi były psy innych sędziów (SIC!).Typowania na forum,które czytam są przedziwne,komentarze również.Czasami krzywdzące i to bardzo.I można śmiało prosić sędziów o mierzenie piesków na wszystkich wystawach
co uczynię na pewno dla mojej koleżanki,której nabyta niedawno grzywka będzie zgodna z wzorcem.

Posted

silva:
Nie zrozumiałam Twojego ostatniego zdania, co zrobisz swojej koleżance?

"I można śmiało prosić sędziów o mierzenie piesków na wszystkich wystawach
co uczynię na pewno dla mojej koleżanki,której nabyta niedawno grzywka będzie zgodna z wzorcem."
Nie sądze, że sędzina kierowała się jedynie wzrostem (albo głównie) ;), nie było aż tak wiele psow powyzej 33 cm. (tak mi się wydaje) Ważna uwaga.. 33 to w grzywaczach nie jest wysokość nieprzekraczalna

Posted

Wzorzec FCI na stronie Związku Kynologicznego - uwaga! czytać ze zrozumieniem!!!!!1

PRZECZYTAJCIE WYSOKOŚĆ I CIĘŻAR CIAŁA i pozdrawiam serdecznie !

Posted

''Wysokość:Idealna wysokość psów: 28-33 cm w kłębie; suk - 23-30 w kłębie. ''
Jest napisana wysokosc Idealna ale nie jest nigdzie napisane ze maksymalna wysokosc to 33 i psy powyzej tego wylatują.

Benito ma 30 w wieku 4 miesiecy.

Posted

Jest tam chyba coś o wadze też że psy przekraczające wagę 5,5 kg mogą być zdyskwalifikowane.Choć np jak to się ma do psów po prostu za grubych w danym momencie.Tzn normalnie mających dobra wagę a np po zimie trochę więcej.

Posted

Z tą wagą to nijak ma się do rzeczywistości.. :roll: Często same mięśnie dużo ważą u drobnych, niedużych, lecz wysportowanych psów..

Posted

silva napisał(a):
A mnie nie dziwią wyniki.Nareszcie sędzia wybrał psy zgodne z wzorcem - do 33 cm w kłębie,a wczoraj większość psów z pięknymi grzywami ale ok.40 cm zeszły z odpowiednimi ocenami...Od dawna przyglądam się grzywaczom.I cieszy mnie również fakt następny : obce dla Sędzi były psy innych sędziów (SIC!).Typowania na forum,które czytam są przedziwne,komentarze również.Czasami krzywdzące i to bardzo.I można śmiało prosić sędziów o mierzenie piesków na wszystkich wystawach
co uczynię na pewno dla mojej koleżanki,której nabyta niedawno grzywka będzie zgodna z wzorcem.

dobre :evil_lol:

moj Max byl u tej sedziny 2 i nie wiem czy mam sie cieszyc ze mam ladnego psa i byl drugi na chyba 11 sztuk... czy mam takiego pachrusta ze u tej sedziny stanal na tej lokacie... bo wiekszosc psow z 1 lokata u tej babki to byly po prostu psy ktore nigdy nie powinny zrobic hodowlanki

mocno napisalam ale taka jest prawda :p jedna jaskolka wiosny nie czyni

Posted

Silvia normalnie się ubawiłam...proszę powiedz mi dlaczego mój pies Bodzio mając idealny wzorcowy wzrost zszedł z adnotacją że dopuszczalny wzrost ale i tak za duży i nie obyty w ringu jak na prawdę ślicznie się prezentował, ogon do góry piękny kłus,pewny siebie na stole mniej pewny ale stał i on dostał bdb a u innych sędziów zarówno zagranicznych jest zawsze dosk. i lokatowy a moja suka,która jak na sukę jest spora(i tu nie ma co dyskutować) była dosk. 3 lok. i miała wzrost bardzo dobry:crazyeye:Sędziowanie było wg mnie bardzo dziwne i krzywdzące no ale cóż tak czasami bywa

A dodajcie do wyników że Molly dosk. i 3lok

Posted

a ja mysle ze powinno sie tez wyznaczyc dolna granice.. zeby znowu nie nastapila miniaturyzacja rasy. Sedzina tak jak wczoraj grzywce tak dzisiaj na ringu znowu podobnie roztrzepanie sedziowala.. nawet zabraniala nagradzac psy smakolykami:lol:

Ah w otwartej ja 3 z Happy:) ale w sumie niektorzy starali sie wepchac na wyzsze lokaty w tej klasie wiec w sumie tez nie wiem czemu nie sprobowalysmy:P

Posted

Werdyktami pani Petersen byli chyba wszyscy zaskoczeni. Ja myślę, że posędziowała "po duńsku" bo z tego co się zorientowałam tam jednak mają trochę inny typ grzywacza i inne wyobrażenie o doskonałym psie.

My wypadłyśmy bardzo blado ale tak naprawdę nie wiemy dlaczego, pan sędzia Ostrowski mi wytłumaczył dlaczego taka a nie inna ocena (wychodzi, że to w zasadzie ja dałam d... a nie sucza:placz:) i mam jasność, a u tej pani opis ładny i bdb, ale dlaczego, co jej sie spodobało to już nie wiem . No chyba, że wszystko zawiera się z stwierdzeniu "mogłaby być drobniejsza".

Posted

W Wilnie w sierpniu sędziuje ta właśnie Pani, a my się z Margrabią wybieramy.. Hmm, nadal nie wiem jakie grzywacze i jaki typ jest przez nią preferowany, jedyne, o co bym się nie martwiła, to wzrost mojego psa, który ma góra 32cm

Posted

Dada ale ta pani sedzina takze dzisiaj ta widziwiala.. zachowywala sie jakby koniecznie nie chciala dac wygrac ktoryms psom i utrudnic ich dobra prezentacje. Ja mysle ze u niej to chybił, trafił.

A wczoraj jak dobrze pamietam Sasquehanna GERMANIKA BIS Weteran na klubie.. cos mi tam swita;)