Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyniki z Radomia:cool3:
Rock It To You Cuccioli Kennel -Bos
Zabawka Azurowa Amhara-zw.mlodziezy najlepszy Junior:loveu:
Vixi from The Himalaya's Hills-BoB:loveu:
Gratulacje dla wszystkich ,szczególnie dla Zabawki która sie ładnie pokazała i ma piękny włos:loveu:Fotki jutro lub dzisiaj wieczorem:) Pozdrawiam

Posted

Diablica napisał(a):
Gratulacje dla wszystkich ,szczególnie dla Zabawki która sie ładnie pokazała

Jeszcze wieksze gratulacje dla Ani - właścicielki Zabawki , która zadebiutowała w roli handlera i zaprezentowała Zabawkę na ringu;)
Zdecydowanie udany debiut :evil_lol::evil_lol:

Posted

EwikB napisał(a):
Jeszcze wieksze gratulacje dla Ani - właścicielki Zabawki , która zadebiutowała w roli handlera i zaprezentowała Zabawkę na ringu;)
Zdecydowanie udany debiut :evil_lol::evil_lol:

Taaaak:evil_lol: Ania spisała sie SUPER:loveu:
Pozdrawiam

Posted

[quote name='jagoda_pi']To ja jeszcze dorzucę zdjęcie Zabawki na stoliku,bo nie zamieściłaś.

Dziekuję za tę fotkę również, szkoda że nie wkleiłas takiej, jak juz jest ustawiona do oceny, a nie jak jest w trakcie ustawiania ...

Ponizej wklejam fotki z ringu ( dostałam od Ani ) - tutaj w trakcie oceny

Porównanie o BOB

Posted

[quote name='EwikB']szkoda że nie wkleiłas takiej, jak juz jest ustawiona do oceny, a nie jak jest w trakcie ustawiania ...

Dokładnie. Dobrze jest poczekać, aż pies zostanie ustawiony (zobacz fotki Diablicy), i tu wiatr i wspomniana przez Ciebie zła pogoda nie ma nic do rzeczy. Na zdjęciu widać, że właścicielka nie ustawiła jeszcze psa, wystarczyło chwilę poczekać.

Pozdrawiam!

Posted

Jagoda_pi , ja Ci nie chciałam dokuczyć ta fotka ale lepszej nie miałam,Coco nie była ustawiona wiec.... fotki są jakie są...Nastepnym razem wklejaj fotki ustawionych psów:lol:
Pozdrawiam, Agnieszka

Posted

EwikB napisał(a):
Mogę poprosić o całą stawkę i wyniki z tej wystawy ?

PSY
kl. młodzieży
SNOOP DOGG Lhamco Laco ?? lokata 1 zw mł
klasa pośrednia
ROCK IT TO YOU Cuccioli Kennel Dosk Cwc BOS
kl. otwarta
HEARTBREAKER Lhamco Laco DoskCWC
SUKI
kl. młodzieży
COCO MADEMOISELLE z Czańca Dosk 2
ZABAWKA Azurowa Amhara Dosk1 Zw ml.Najlepszy Junior w Rasie
kl. championów
Vixi from The Himalaya's HillsDosk1 CWC BOB

Posted

Ale pies tutaj już był oceniony, jak widać sędzina już go obejrzała i wypisywała ocenę, może jakimś wybitnym fotografem nie jestem i nie potrafię uchwycić odpowiedniej chwili, ale cóż takie tylko miałam,a wiadomo jak to ze zwierzętami jest, że czasem ciężko jest uchwycić idealny moment, a zresztą na zdjęciach wstawionych przez diablicę wszystkie psy też nie są idealnie ustawione więc nie rozumie o co chodzi

Posted

Diablico, ale absolutnie mi nie dokuczyłaś, nie przejmuj się, ja nie zabraniam nikomu wstawiać fotek ani nie mam do Ciebie pretensji.
To był debiut wystawcy, jak widać ustawianie mu nie wyszło:diabloti: Na pewno wyciągnie wnioski na przyszłość parząc na zdjęcia.
A co do Zabawki to wstawiłaś zdjęcia wszystkich psów na stoliku poza nią, więc po prostu uzupełniłam.
Piszesz , że są ustawione a nie wstawiłaś :)

Posted

Diablica napisał(a):
PSY
kl. młodzieży
SNOOP DOGG Lhamco Laco ?? lokata 1 zw mł
klasa pośrednia
ROCK IT TO YOU Cuccioli Kennel Dosk Cwc BOS
kl. otwarta
HEARTBREAKER Lhamco Laco DoskCWC
SUKI
kl. młodzieży
COCO MADEMOISELLE z Czańca ?? 2
ZABAWKA Azurowa Amhara Dosk1 Zw ml.Najlepszy Junior w Rasie
kl. championów
Vixi from The Himalaya's HillsDosk1 CWC BOB

COCO MADEMOISELLE z Czańca Doskonała lokata 2

Posted

jagoda_pi napisał(a):
a zresztą na zdjęciach wstawionych przez diablicę wszystkie psy też nie są idealnie ustawione więc nie rozumie o co chodzi

Ustawione są, a że nie idealnie to już chyba zależy indywidualnie od wystawcy, czyż nie? Nie rozumiem czego tu nie rozumiesz.
Nie trzeba być wybitnym fotografem i nie trzeba mieć dobrego sprzętu, aby sfotografować psa w postawie. Ba! Ja bym powiedziała, że trzeba mieć chęci.

Co do Zabawki - jest wstawiona fotka w postawie na trawie.

Jak tak lubisz uzupełniać, to wstaw jeszcze inne lhasa, na pewno masz dużo fotek.

Pozdrawiam!

Posted

jagoda_pi napisał(a):
To był debiut wystawcy, jak widać ustawianie mu nie wyszło:diabloti: Na pewno wyciągnie wnioski na przyszłość parząc na zdjęcia.:)

To były dwa debiuty właścicieli, bo " dziewczyny " to juz zaprawione w bojach, coz mają szczęście spotykać sie na tym samym ringu.

Zgodzę sie z Tobą , ze oglądając fotki mozna sporo poprawic i sie nauczyć, ale zdecydowanie lepiej trenować np. przed lustrem

Posted

Gratuluję sukcesów, oczywiście jak zwykle największe gratulacje dla debiutantów.
Jeżeli chodzi o zdjęcia, to z mojego punktu widzenia, zdjęcie to dokument chwili. Są lepsze i gorsze. Dobremu psu nie zaszkodzą,
z kiepskiego gwiazdy nie zrobią. Zawsze każdy zobaczy co chce zobaczyć .;)

Posted

Baha napisał(a):
Gratulacje wygranych
szczególnie dla "wnusi" Zabawki:loveu::loveu::loveu:

Dzieki, choć głowna zasługa to dla Ani za czas poświecony na naukę i pielegnację Zabawki , jak i mojej mamy za zajmowanie sie maluszkami ( zapewne nie wszyscy wiedzą , ale niektóre moje psiaki , juz od kilku lat , jak i nie wszystkie mioty są u mnie )
Z tego miotu była dwójka ulubieńców mojej mamy - Brydzia czyli Zabawka i Słoneczko czyli Zeus :evil_lol::evil_lol:
Trzymam kciuki i zyczę wszystkim postępów w wystawianiu ;)