danani Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Dziękujemy za życzenia :) Czas szybko płynie ... Quote
martyska Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Mam prośbę... Czy mógłby ktoś zrobić mi banerek? Ponieważ sama, nie wiem jak się robi. Pozdrawiam Quote
***Paulina*** Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 martyska napisał(a):Mam prośbę... Czy mógłby ktoś zrobić mi banerek? Ponieważ sama, nie wiem jak się robi. Pozdrawiam Ja mogę ci zrobić, ale to dopiero jutro;) Quote
darunia96 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Witam ! Co robicie w wakacje razem z waszymi psiakami ? Oczywiscie oprocz wyjadu nad morze lub nad jezioro Quote
nate Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 ja wybieram sie na obóz harcersko-językowy, wiec niestety Lintu zostaje w domku z rodzicami ;c potem Warszawa, ale moze juz sie uda go zabrać Quote
Kaidar Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 mój ostatnio lubi gryźć po palcach, biegać za piłeczką piszczącą, nosić małe doniczki w pyszczku, podbierać zabawki mojej chrześniaczce :P Quote
Natalia&Lola Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Ja już jednego wojego yorka tu wpisywałam, niestety zagryzł ją pies.... :placz: Teraz od kilku dni jestem właścicielką małego pieska, 2msc, jeżeli chodzi o imie to chyba będzie Bondi. Quote
Kaidar Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 współczuję ci.. naprawdę wiem jak boli utrata psiaka w szczególności yorka.. przykro mi z powodu utraty.. Quote
Natalia&Lola Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Dziękuje.... Lola miała 2 latka, zdrowa i pełna wigoru. A tu takie coś.... :bigcry: Quote
Princess_York Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 współczuję ... :shake: Kaidar-to dobrze że je royalka ;) Quote
MakeBelieve Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Bo Royal to najlepsza karma? Nie powiedziałabym.... Jej jakość coraz bardziej spada. W jej cenie, a nawet czasem taniej można znaleźć lepsze karmy. Wybaczcie za OT. Natalia&Lola- wyrazy współczucia.... Wczoraj czytałam książkę Balsam duszy dla miłośnika psów. Jest tam rozdział z opowiadaniami, gdzie trzeba uśpić psa, pies umiera itp. Spojrzałam na swoją yoreczkę. Śpi słodko w swoim transporterku. A gdyby jej tak zabrakło.... Rozryczałam się, wzięłam psa na ręce i siedziałam tak przez pół godziny.... To niewyobrażalna strata, nie potrafię wczuć się w Twoje uczucia, w Twój ból po stracie pieska, bo sama tego nie przeżyłam i mam nadzieję, że długo jeszcze nie będę przeżywać, bo niestety śmierć przychodzi do każdego, prędzej czy później :( Quote
Princess_York Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Vini - Nie mówie że jest lepsza;) Są lepsze na pewno . Ale ja daję mojej małej bo jadła ją u hodowczyni i nie chce jej zmieniać . zresztą był taki temat gdzie polecali royala . Quote
MakeBelieve Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Moja też na początku jadła Royala, ale nie chce płacić 40 zł za kg, jeśli w tej cenie, a nawet taniej o wiele znajdę o wiele lepsze karmy ^^ Hodowcy karmią Royalem, bo najczęściej należą do klubu hodowców, dostają tam chyba wyprawki nawet dla szczeniaków, czy coś. Quote
Princess_York Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 tak np. moja dostałą wyprawkę z royalka. No u mnie karma kosztuje 58 zł, ale nie płacę tyle . Quote
Balbina. Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Piszecie , że są lepsze karmy niż royal canin więc jakbyście mogły to podajcie choć jeden przykład takiej karmy:-?:hmmmm: Quote
Princess_York Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Hmm .. sama nie wiem ... może Eukanuba ? Niewiem jakoś mnie to nie zainteresowało bo karmię royalkiem i jestem z niego zadowolona bardzo. Quote
MakeBelieve Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Orijen np.? Moim zdaniem jest to idealna karma. Ja karmię swoją Nutrą Gold i jestem bardzo zadowolona. Quote
Balbina. Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Dziękuję za odpowiedzi ;)Ja też karmię royalem i jestem zadowolona ;)Analizowałam jego skład i według mnie jest bardzo dobry;););) Quote
Kaidar Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 obecnie mój Maxik waży 2,8 kg :) a ma 4 miesiące Quote
Kaidar Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Princess York : mój Max od małego był uczony jeść yoral.. hodowczyni go nauczyła jeść yoral.. więc mu nie zmienialiśmy bo jak przyzwyczajony to po co.. poza tym nawet weterynarze chwalą i polecają yorala.. Eukunaba też polecana.. poza tym jestem zdania żeby psiaka karmić taką suchą karmą która najlepiej smakuje psiakowi i po której ładnie wygląda więc to już od właścicieli zależy jaką kupią Quote
MakeBelieve Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Uuu, to ciezki strasznie, patrze. Moja waży ok. 2,2 a jest już dorosła. Quote
Kaidar Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 no Maxik taki jest klusek... ale jest z tych większych co ważą koło 3-3,5 kg.. poza tym rośnie więc trochę też waży.. od razu mówię: Max nie leży 24h/dobę z przerwami na jedzenie.. ON JE I BIEGA PRZYNAJMNIEJ PRZEZ GODZINĘ (po małej drzemce po jedzonku) ale to tak intensywnie biega że jak wraca do domu to wypija wodę i kładzie się na chłodzie.. po chwili odpoczynku wstaje i znowu przez dłuższy czas bawi się i gania po działce... i tak cały dzień.. czasem podje suchy pokarm ale niezbyt często.. więc napewno nie leży plackiem i nie je na przemian... więc jak już dorośnie to więcej nić 3,5 kg ważyć nie powinien... teraz jak rośnie to mu waga idzie w górę ale i on sam rośnie.. Quote
Recommended Posts