Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga76 napisał(a):
Przyszłam w odwiedziny do Kati :loveu: a tu taki cyrk...

:roflt::roflt::roflt:

Ubawiłam się po pachy, żart tygodnia!

Trochę więcej pokory i cierpliwości w odkrywaniu tajników wiedzy...

No masz rację: żart tygodnia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojejku wiele jest szczeniaków na sprzedaż rodowodowych (np. moja koleżanka dostała na urodziny yorka odrazu z rod. ale z jaieś nie znanej hodowli, albo moja sąsiadka (ale to już nie york) też kupiła psa odrazu z rodowodem). Ja też jak kupowałam mojego labradora to też wiele było odrazu z rodowodem! A poza tym czy zwykły szczeniak bez rodowodu ale z metryczką kosztował by 3000zł? Wątpie bo do mnie jakiś facet tak napisał że ma szczeniaki po tyle:/
A ja nie chwytam po co oni wyrabiają rodowód skoro mogą sprzedać z samą metryką (chociaż to logiczne: wyrobienie rodowodu kosztuje jakieś 50 zł (z tego co na innym watku było napisane) a różnica między psem z rod. a psem z metryką wynosi jakieś 200-300zł więdz im to sie opłaca :))

Posted

roxi-malina napisał(a):
Ojejku wiele jest szczeniaków na sprzedaż rodowodowych (np. moja koleżanka dostała na urodziny yorka odrazu z rod. ale z jaieś nie znanej hodowli, albo moja sąsiadka (ale to już nie york) też kupiła psa odrazu z rodowodem). Ja też jak kupowałam mojego labradora to też wiele było odrazu z rodowodem! A poza tym czy zwykły szczeniak bez rodowodu ale z metryczką kosztował by 3000zł? Wątpie bo do mnie jakiś facet tak napisał że ma szczeniaki po tyle:/
A ja nie chwytam po co oni wyrabiają rodowód skoro mogą sprzedać z samą metryką (chociaż to logiczne: wyrobienie rodowodu kosztuje jakieś 50 zł (z tego co na innym watku było napisane) a różnica między psem z rod. a psem z metryką wynosi jakieś 200-300zł więdz im to sie opłaca :))

:Cool!: No widzę że nareszcie widzisz różnicę między
metryką a rodowodem :klacz: BRAWO!!!

Posted

Kati kąpielowa śliczniasta :loveu:

Ale ja nie wytrzymam i coś napisać muszę :evil_lol: :

roxi-malina napisał(a):

Dziewczyno po co wyssiewasz jakieś opowiastki z palca ?? Daj nazwy tych hodowli, które niby z rodowodem sprzedają .. no proszę bardzo - załatw może nr telefonu? Albo chociaż do sąsiadki albo nie .. Twój labrador ma rodowód tak? No to pokaż !! :megagrin: Ciekawe czemu dopiero teraz Ci się przypomniało, że swojego psa z rodowodem od razu kupiłaś :cool1: Żenująca jesteś :cool1: Przestań wymyślać wreszcie!
I co to znaczy zwykły szczeniak ?? :crazyeye: Tak - Yorki kosztują 3 , 4 a nawet za 5 tyś możesz sobie kupić :razz: Jak chcesz to mogę Ci podać hodowlę w której zapłacisz 5 tyś euro :diabloti:
Fakt- należy pochwalić, że pojęła czym jest rodowód a czym metryka :cool1: Oby tak dalej..

Posted

tigrunia napisał(a):

Dziewczyno po co wyssiewasz jakieś opowiastki z palca ?? Daj nazwy tych hodowli, które niby z rodowodem sprzedają .. no proszę bardzo - załatw może nr telefonu? Albo chociaż do sąsiadki albo nie .. Twój labrador ma rodowód tak? No to pokaż !! :megagrin: Ciekawe czemu dopiero teraz Ci się przypomniało, że swojego psa z rodowodem od razu kupiłaś :cool1: Żenująca jesteś :cool1: Przestań wymyślać wreszcie!
I co to znaczy zwykły szczeniak ?? :crazyeye: Tak - Yorki kosztują 3 , 4 a nawet za 5 tyś możesz sobie kupić :razz: Jak chcesz to mogę Ci podać hodowlę w której zapłacisz 5 tyś euro :diabloti:
Fakt- należy pochwalić, że pojęła czym jest rodowód a czym metryka :cool1: Oby tak dalej..

Cześć tigrunia:bye:
Dzięki:loveu::loveu::loveu:
Pisz ile chcesz:evil_lol:
A tak w ogóle dziwne mi się to coś wydaje... Bo jak to jest możliwe że ma labka z rodowodem i nie wiedziała co to rodowód???:roll:

Posted

Jak sprzedają z rodowodem? :roflt:
Szczenię rodowodowe ma metrykę, a rodowód sama wyrabiasz - jeśli chcesz psa wystawiać. W innym przypadku chowasz ją do szuflady, ale masz pewność, że pies miał takich a nie innych przodków :roflt:
Jeśli ktoś pisze, że ma na sprzedaż szczenięta rodowodowe, to chodzi o METRYKĘ!!!, a nie o to, że ma już wyrobiony rodowód.
Yorki kosztują bardzo dużo, ale już za 1200 zł możesz kupić z domowej hodowli, znaleźć na allegro rasowe psy i eta wsio :razz: Takie hodowle z zasady nie mają stron internetowych, a z tego co się orientuję, to ty chyba szukasz w dobrych hodowlach tanich psów :roflt:

Paulina, trochę się zepsuła atmosfera w Twojej galerii, więc radziłabym, żebyś wyprosiła stąd roxi-malina, bo chyba raczej nie powinna wprowadzać tutaj zamieszania :razz:

Posted

Sara_i_Aris napisał(a):
Paulina, trochę się zepsuła atmosfera w Twojej galerii, więc radziłabym, żebyś wyprosiła stąd roxi-malina, bo chyba raczej nie powinna wprowadzać tutaj zamieszania :razz:

Mówisz??? No może masz rację:roll:

Posted

Oczywiście ja Ciebie do niczego zmuszam, ale... tłumaczy się jej wszystko, a do niej nic nie dociera :shake: Przyszłam się zachwycać Kati, a nie mogę, bo jej słowa wytrącają mnie z równowagi i przez nią zapomniałam napisać, że Kati jest śliczna :loveu: Mokry szczurek cudowny, szczególnie to zdjęcie mnie zauroczyło:

Brodę też już ma taaaką długaśną :loveu:

:loveu: PIĘKNA :loveu:

Posted

Sara_i_Aris napisał(a):
Oczywiście ja Ciebie do niczego zmuszam, ale... tłumaczy się jej wszystko, a do niej nic nie dociera :shake: Przyszłam się zachwycać Kati, a nie mogę, bo jej słowa wytrącają mnie z równowagi i przez nią zapomniałam napisać, że Kati jest śliczna :loveu: Mokry szczurek cudowny, szczególnie to zdjęcie mnie zauroczyło:

Brodę też już ma taaaką długaśną :loveu:

:loveu: PIĘKNA :loveu:

Dzięki:loveu::loveu::loveu: A broda to chyba tylko na taką wygląda...
A co do Roxi-maliny to w sumie pisać ona tu może tylko na temat:)

Posted

Sara_i_Aris napisał(a):
Jak sprzedają z rodowodem? :roflt:
Szczenię rodowodowe ma metrykę, a rodowód sama wyrabiasz - jeśli chcesz psa wystawiać. W innym przypadku chowasz ją do szuflady, ale masz pewność, że pies miał takich a nie innych przodków :roflt:
Jeśli ktoś pisze, że ma na sprzedaż szczenięta rodowodowe, to chodzi o METRYKĘ!!!, a nie o to, że ma już wyrobiony rodowód.
Yorki kosztują bardzo dużo, ale już za 1200 zł możesz kupić z domowej hodowli, znaleźć na allegro rasowe psy i eta wsio :razz: Takie hodowle z zasady nie mają stron internetowych, a z tego co się orientuję, to ty chyba szukasz w dobrych hodowlach tanich psów :roflt:

P

Sara , jaśniej już nie można.:shake: Dzięki bom już wiekowa i teraz kumam:loveu:

Posted

tigrunia napisał(a):

Dziewczyno ty naprawde naucz sie czytać ze zrozumieniem :shake:! Ja napisałam że kiedy kupowałam mojego labka to spotkałam sie z wieloma labkami z rodowodem ale nie pisałam nic na temat o tym że ja mam labka z rodowodem :shake:!!!!! A pies mojej sąsiadki (york) ma 5 lat i wątpie aby ta hodowla jeszcze istniała a Adar (pies innej mojej sąsiadki ale nie york) ma 4 lata i również wątpie aby ta hodowla jeszcze była (a pozatym to ja jej nie lubie) a atk poza tym to poco poruszasz ten temat na tym wątku? Co nie wystarczyło ci to o hodowli tak? I znowu sie mnie czepiasz chociaż ja ci niic nie zdobiłam! Pouczałaś mnie na wątku o hodowli o pisanu od żeczy (nie na temat) a teraz spójż co sama robisz DOKŁADNIE TO SAMO! I ja [SIZE="4"]od dawna wiedziałam co to metryka!
A tak poza tym to wyglada na to że dawno nie interesowaliście sie sprzedażą psów!

Po raz kolejny zmieniam temat
Paulina masz prześlicznego yorka aż ci zazdroszcze :loveu:

Posted

roxi-malina napisał(a):
Dziewczyno ty naprawde naucz sie czytać ze zrozumieniem :shake:! Ja napisałam że kiedy kupowałam mojego labka to spotkałam sie z wieloma labkami z rodowodem ale nie pisałam nic na temat o tym że ja mam labka z rodowodem :shake:!!!!! A pies mojej sąsiadki (york) ma 5 lat i wątpie aby ta hodowla jeszcze istniała a Adar (pies innej mojej sąsiadki ale nie york) ma 4 lata i również wątpie aby ta hodowla jeszcze była (a pozatym to ja jej nie lubie) a atk poza tym to poco poruszasz ten temat na tym wątku? Co nie wystarczyło ci to o hodowli tak? I znowu sie mnie czepiasz chociaż ja ci niic nie zdobiłam! Pouczałaś mnie na wątku o hodowli o pisanu od żeczy (nie na temat) a teraz spójż co sama robisz DOKŁADNIE TO SAMO! I ja od dawna wiedziałam co to metryka!
A tak poza tym to wyglada na to że dawno nie interesowaliście sie sprzedażą psów!

Paulina masz prześlicznego yorka aż ci zazdroszcze :loveu:

Żenada :cool1: Ile Ty masz lat ? :razz:
roxi-malina napisał(a):
A Paulina sądze że powinnaś wyprościć z tego wątku o pieknej Kati Sara_i_Aris ponieważ ona znów porusza ten temat który powinniśmy zmienić :)

Chyba sie wstydzisz za sama siebie :evil_lol:

Posted

Ja chyba kur** zaraz wybuchne:shake:

Czy wy naprawde nie rozumiecie o czym jest ta galeria bo wydaje mi sie że nie. Tagwiędz jest ona o Kati i nie powinniśmy rozmawiać tutaj na inne tematy. Chcecie sobie pogadać o metryce i rodowodzie to idzcie do hodowli a tytaj dajcie temu spokój.

Posted

roxi-malina napisał(a):

Czy wy naprawde nie rozumiecie o czym jest ta galeria bo wydaje mi sie że nie. Tagwiędz jest ona o Kati i nie powinniśmy rozmawiać tutaj na inne tematy. Chcecie sobie pogadać o metryce i rodowodzie to idzcie do hodowli a tytaj dajcie temu spokój.

Nie denerwuj sie .. ja mam pozwolenie od Pauliny :loveu: :diabloti:

Posted

Myślałam, że to jest miejscowość na terytorium Polski, ale się pomyliłam. Ojej :roll: Tagwiędz

Ostatnio była reklama w tv: ibum, ibum, ibum, ibum, ibum...

:stormy-sad:

Chciałabym znów zobaczyć Kati na śniegu :loveu:

Posted

roxi-malina napisał(a):
Dziewczyno ty naprawde naucz sie czytać ze zrozumieniem :shake:! Ja napisałam że kiedy kupowałam mojego labka to spotkałam sie z wieloma labkami z rodowodem ale nie pisałam nic na temat o tym że ja mam labka z rodowodem :shake:!!!!! A pies mojej sąsiadki (york) ma 5 lat i wątpie aby ta hodowla jeszcze istniała a Adar (pies innej mojej sąsiadki ale nie york) ma 4 lata i również wątpie aby ta hodowla jeszcze była (a pozatym to ja jej nie lubie) a atk poza tym to poco poruszasz ten temat na tym wątku? Co nie wystarczyło ci to o hodowli tak? I znowu sie mnie czepiasz chociaż ja ci niic nie zdobiłam! Pouczałaś mnie na wątku o hodowli o pisanu od żeczy (nie na temat) a teraz spójż co sama robisz DOKŁADNIE TO SAMO! I ja od dawna wiedziałam co to metryka!

Paulina masz prześlicznego yorka aż ci zazdroszcze:loveu:

ROXI_MALINA! Po pierwsze to ty naucz się czytać ze zrozumieniem!!! Bo tobie można tłumaczyć ze sto razy a ty i tak tego nie pojmiesz!!!
Po drugie nie pouczaj nas!!! bo wszyscy dobrze wiemy gdzie się o czym pisze i to ty zaczęłaś pisać tutaj o hodowli!!!
Po trzecie skoro wiedziałaś co to metryka to po co nam się tysiące razy pytałaś i nie potrafiłaś zrozumieć?!?!?

roxi-malina napisał(a):
A Paulina sądze że powinnaś wyprościć z tego wątku o pieknej Kati Sara_i_Aris ponieważ ona znów porusza ten temat który powinniśmy zmienić :)

Jeśli kogoś stąd wyproszę to pierwszą osobą będziesz TY!!!
A Sarę to ty lepiej zostaw w spokoju!!!!!

tigrunia napisał(a):
Żenada :cool1: Ile Ty masz lat ? :razz:

Chyba sie wstydzisz za sama siebie :evil_lol:

No właśnie... Ile ty masz w ogóle lat!!!

Aga76 napisał(a):
Oooj, i znów mam ubaw

Ortografia w języku polskim to naprawdę trudna rzecz.

Widać że co u niektórych na pewno tak...

roxi-malina napisał(a):

Po pierwsze zacznij liczyć się ze słowami
A po drugie możemy tutaj pisać o czym chcemy bo mi to nie przeszkadza ale ty nie będziesz o tym decydować!!!

dysia-u napisał(a):
Paulina :cool3: sprzedajesz bilety na ten cyrk?

Chyba zacznę, bo dużo bym na tym zarobiła:evil_lol:

tigrunia napisał(a):
Nie denerwuj sie .. ja mam pozwolenie od Pauliny :loveu: :diabloti:

Oczywiście że masz ode mnie pozwolenie:loveu:

Aga76 napisał(a):
Myślałam, że to jest miejscowość na terytorium Polski, ale się pomyliłam. Ojej :roll: Tagwiędz

Ostatnio była reklama w tv: ibum, ibum, ibum, ibum, ibum...

:stormy-sad:

Chciałabym znów zobaczyć Kati na śniegu :loveu:

No widać utworzył się nowy język: polsko podobny:evil_lol:
A fotki na śniegu to jutro może będą o ile będzie śnieg, ale raczej będzie:loveu:

Posted

***Paulina*** napisał(a):

No ta roxi-malina już mnie tak zdenerwowała że niedługo to faktycznie ją wywalę z tej galerii... Nie jest u siebie a mi karze Sarę wypraszać...:shake:

NIe denerwuj się Paulinko, bo to szkodzi zdrowiu;) już się uspokuj, na niektórych nie ma rady