*Iza* Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Witam Was Serdecznie! Mam wielki problem z wyborem rasy dla siebie , dlatego chciałabym prosić was o radę. Czy maltańczyk odpowiada tym wymaganiom: 1)pies przyjazny i tolerancyjny w stosunku do małych dzieci 2)tolerancyjny w stusunku do innych psów 3)dość łatwy w prowadzeniu 4)aktywny,ale bez przesady 5)dość tani w utrzymaniu 6)w miare orginalny 7)w pewnym stopniu nieufny 8 )zakup nie przekraczający 2000 zł 9)mocno przywiązany do właściciela(to chyba każda rasa:evil_lol: ),ale swobodnie pozostający w domu sam przez 5-6 godzin dziennie Pozdrawiam :) Quote
Cockerek Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Postaram się odpowiedzieć, ale to tak z mojego doświadczenia. 1)pies przyjazny i tolerancyjny w stosunku do małych dzieci Tak. Mam 3-letniego siostrzeńca, obie białe go uwielbiają. 2)tolerancyjny w stosunku do innych psów Tak. Jedna moja jest bardziej skora do zabawy z obcymi psami, druga mniej, ale obie tolerują psy obce. Zdominowały mojego najstarszego spaniela. 3)dość łatwy w prowadzeniu Na smyczy, to tak? :evil_lol: Żartuję :lol: Maltańczyki to bardzo inteligentne psy, podatne na szkolenie, szybko się uczą. 4)aktywny,ale bez przesady Dokładnie tak! Jako szczeniaki są bardzo aktywne, z czasem sie wyciszają. 5)dość tani w utrzymaniu Niezbyt. Jeśli masz yorka (tak wnioskuję po avatarze), to będziesz znalała koszty. 6)w miare orginalny Jak najbardziej!!! 7)w pewnym stopniu nieufny Moim zdaniem tak, w stosunku do obcych ludzi. Ale jak tylko "człowiek się im przedstawi" :lol: wszystko jest ok, moja młodsza potrafi zalizać na śmierć, a starsza trzyma nieco dystans, tzn. nie jest wylewna w stosunku do obcych. 8 )zakup nie przekraczający 2000 zł Raczej nie ma na co liczyć. Ceny maltańczyków poszły w górę. 9)mocno przywiązany do właściciela(to chyba każda rasa:evil_lol: ),ale swobodnie pozostający w domu sam przez 5-6 godzin dziennie Tak! Moje czasem są same 7 godzin i jest ok. Bardzo podoba mi sie twój test, rozsądne podejście do wyboru i zakupu psa :multi: Quote
*Iza* Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 [quote name='Cockerek']Postaram się odpowiedzieć, ale to tak z mojego doświadczenia. 1)pies przyjazny i tolerancyjny w stosunku do małych dzieci Tak. Mam 3-letniego siostrzeńca, obie białe go uwielbiają. 2)tolerancyjny w stosunku do innych psów Tak. Jedna moja jest bardziej skora do zabawy z obcymi psami, druga mniej, ale obie tolerują psy obce. Zdominowały mojego najstarszego spaniela. 3)dość łatwy w prowadzeniu Na smyczy, to tak? :evil_lol: Żartuję :lol: Maltańczyki to bardzo inteligentne psy, podatne na szkolenie, szybko się uczą. 4)aktywny,ale bez przesady Dokładnie tak! Jako szczeniaki są bardzo aktywne, z czasem sie wyciszają. 5)dość tani w utrzymaniu Niezbyt. Jeśli masz yorka (tak wnioskuję po avatarze), to będziesz znalała koszty. 6)w miare orginalny Jak najbardziej!!! 7)w pewnym stopniu nieufny Moim zdaniem tak, w stosunku do obcych ludzi. Ale jak tylko "człowiek się im przedstawi" :lol: wszystko jest ok, moja młodsza potrafi zalizać na śmierć, a starsza trzyma nieco dystans, tzn. nie jest wylewna w stosunku do obcych. 8 )zakup nie przekraczający 2000 zł Raczej nie ma na co liczyć. Ceny maltańczyków poszły w górę. 9)mocno przywiązany do właściciela(to chyba każda rasa:evil_lol: ),ale swobodnie pozostający w domu sam przez 5-6 godzin dziennie Tak! Moje czasem są same 7 godzin i jest ok. Bardzo podoba mi sie twój test, rozsądne podejście do wyboru i zakupu psa :multi: Dziękuje Ci za odpowiedzi Cockerek :lol: . Yorka w domu nie mam , planowałam go przez długi czas , ale dogomaniaczki powiedziały ,że to pies nie dla mnie - za mały i za kruchy. Ktoś polecił Maltańczyka, a ponieważ chciałabym pieska długowłosego i raczej małego , pytam się właścicieli tych ślicznych piesków. Pozdrawiam Quote
*Iza* Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Cockerek napisał(a):Iza, odpisałam ci na pw, poczytaj sobie ;) Wiem , wiem :lol: . Czytam :evil_lol: Quote
TheDog Posted March 15, 2014 Posted March 15, 2014 1)pies przyjazny i tolerancyjny w stosunku do małych dzieci tak 2)tolerancyjny w stusunku do innych psów tak 3)dość łatwy w prowadzeniu tak 4)aktywny,ale bez przesady tak 5)dość tani w utrzymaniu zależy 6)w miare orginalny tak 7)w pewnym stopniu nieufny zależy 8 )zakup nie przekraczający 2000 zł zależy 9)mocno przywiązany do właściciela(to chyba każda rasa:evil_lol: ),ale swobodnie pozostający w domu sam przez 5-6 godzin dziennie tak Quote
Recommended Posts