Kolia Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 W schronisku w Cieszynie znajduje się starszy pies rasy owczarek szkocki collie! Pies nie jest już młody ma ok. 9 lat. Jest maści tricolor, ma grubą i gęstą sierść, bardzo zaniedbaną. Jest niezwykle grzeczny, przyjacielski i łagodny - typowy przedstawiciel rasy. Nie lubi kojca, nie może odnaleźć się w schronisku i bardzo tęskni za domem! Czy ten psiak ma jeszcze szansę na adopcję? Czy ktoś pokocha tego grzecznego staruszka? Wystarczy kąpiel i szczotka, aby mieć przy boku przepięknego collie, który obdarzy człowieka bezgraniczną miłością! Zbieramy pieniążki na kastrację pieska i szukamy mu domu tymczasowego, aby móc przeprowadzić zabieg. Pies ma DS, ale dopiero od 15 sierpnia. Czy ktoś mógłby go wyciągnąć ze schronu i przetrzymać do tego czasu? Adres schroniska: Schronisko dla zwierząt "Azyl" 43-400 Cieszyn, ul. Cicha 91 tel/fax 033/ 851 55 11 tel. kom. Quote
Lemoniada Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 A jak u niego z serduszkiem? Czy kastracja w tym wieku mu nie zaszkodzi? Jest piękny... Quote
Kolia Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 O stanie zdrowia psiaka niestety nic nie wiem. Przydałby się jakiś wolontariusz, który ma kontakt ze schroniskiem w Cieszynie. Bez kastracji obawiałabym się wydać psiaka - a nuż komuś przyjdą do głowy "ciekawe" rzeczy i prosty zarobek :( Quote
Kolia Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Hop! Hop! Czy staruszek ma jeszcze szansę na kochający dom? :( Quote
madzia828 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Dea jest wolontariuszką w Cieszynie zaraz do niej napisze;) Quote
Lucyja Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Może ktoś dostrzeże tego pięknego psa i da mu jeszcze szanse na szczęśliwe życie. Quote
Kolia Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Madzia828, jakby udało Ci się skontaktować z tą dziewczyną to dowiedz się proszę coś na temat tego schroniska, czy psiak jest kastrowany, a jeśli nie to czy w schronisku jest możliwość wykonania zabiegu, czy schronisko pokrywa koszty, a jeśli nie to ile taki zabiego kosztuje? Quote
madzia828 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 napisałam Dei Pw ale chyba nie była jeszcze na dogo, psiak raczej nie był kastrowany:shake: Quote
Lucyja Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Jeśli piesek ma 9 lat, to nie wiadomo czy w jego przypadku kastracja jest jeszcze możliwa. Nie wiadomo w jakim stanie ma serduszko. No i czy wogóle jest potrzebna kastracja pieska w tym wieku. Quote
Kolia Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Ja podkreślam, że obawiałabym się wydać psa zdolnego do reprodukcji - ludzie są różni! Nie chciałabym jednak podziałać niekorzystnie na jego zdrowie! Niestety sama nie jestem w stanie mu pomóc, tym bardziej na odległość :( Quote
Kolia Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Dziękuję :) I czekam na wieści - priorytetem jest teraz doprowadzenie psiaka do stanu "używalności" i zrobienie mu zdjęć do ogłoszeń. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Nic niestety nie wiem na temat stanu zdrowia tego pieska, kontakt ze schroniskiem ma tylko Dea. Quote
Kolia Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 czy ktoś mógby wybrać się do schroniska, wyczesać psiaka zrobić mu zdjęcia - potrzebne są ogłoszenia!!! Quote
donacja Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Jeżeli toleruje inne zwierzęta(koty i koń), mógłby mieszkać z moimi suczkami, oczywiście wysterylizowanymi. Jest oczywiście jeszcze kwestia transportu. Mieszkam koło Tarczyna. Quote
madzia828 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 z tego co mi wiadomo Dea jest wolontariuszką w schronisku ale nie ma jej teraz chyba:shake: Quote
donacja Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Czy są jakieś nowe wieści? Czy on ma jakieś imię? Quote
Kolia Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Nazwałam go Rubin :) Nic niestety nie wiadomo, nie mamy kontaktu z wolontariuszką ze schroniska w Cieszynie... Czy dobrze zrozumiałam, że chcesz adoptować Rubinka? Quote
madzia828 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 moze zadzwonić do Dei wzięłam namiary ze strony schroniska:roll: tel. kom. 0 603 244 518 e-mail: kasia@schronisko.cieszyn.pl gg: 2415781 Quote
Dea Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Jestem:p Pies nie jest kastrowany, ale przed zabraniem można go wykastrować na koszt schroniska. Ja to załatwię. Trzeba go jednak później zabrać od razu, bo w schronie nie ma warunków na trzymanie psa po zabiegu. Trochę zdjęć mam zrobionych, mogę wysłać. Z wyczesaniem ciężko, mieszka w kojcu z dosyć niepewnym owczarkiem. To bardzo łagodny, fajny psiak. W razie czego, jeśli znowu nie będzie mnie długo na dogo, piszcie na dea2@op.pl W kwestiach wyciągania go ze schronu też lepiej do mnie, ja wszystko pozałatwiam tam. Quote
donacja Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Kolia napisał(a):Nazwałam go Rubin :) Nic niestety nie wiadomo, nie mamy kontaktu z wolontariuszką ze schroniska w Cieszynie... Czy dobrze zrozumiałam, że chcesz adoptować Rubinka? Tak. Mógłby u mnie zamieszkać. Mam dom na działce 1800 m. Miałby towarzystwo w podobnym wieku. Moje suczki mają 13, 8 i 7 lat. Są wysterylizowane, więc jeżeli z jakichś przyczyn nie można by go wykastrować, to nie będzie to problemem. Quote
Recommended Posts