dorinia Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Rafka,na serwisie podhalana w dziale o rasie znalazłam takie podsumowanie:"owczarek podhalański nie nadaje się do warunków klimatycznych obszarów nizinnych,a zwłaszcza do utrzymywania go w osiedlach miejskich":crazyeye: myślę że trzeba to jakoś skorygować. Quote
Rafka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 dorinia napisał(a):Rafka,na serwisie podhalana w dziale o rasie znalazłam takie podsumowanie:"owczarek podhalański nie nadaje się do warunków klimatycznych obszarów nizinnych,a zwłaszcza do utrzymywania go w osiedlach miejskich":crazyeye: myślę że trzeba to jakoś skorygować. To jest cytat z ksiazki - potem to sie wrzuci na koniec tylko trzeba napisac ladny tekst o rasie na front... Quote
Tutami Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Cześć Nie pisałam bo musiałam dojść do siebie po wystawianiu w 34stopniowym upalew w pełnym słońcu o 13.30 no koszmar!!!:shake: Zaraz podam wyniczki z Krakowa:cool3: Magda nie chodzi o to by udowodnić że mam rację tylko przestańcie mi udowadniać że jej nie mam bo wiem co widziałam i jak wyglądało niezależnie czy wam się to podoba czy nie. A ja osobiście nie widzę powodu by przestć kogoś lubić z tak błachego powodu więc luzik:cool3: Linka35 Ja jako hodowca uważam że jeżeli powiedziałaś Panu na wstępie że pies wyjeżdża za granicę to nie miał on prawa zmienić ceny. Nie dziwiłoby mnie gdyby podał ci odrazu cenę wyzszą bo no nie oszukujmy się niezależnie gdzie mieszkasz to twoja pensja jest na 100% wyższa niż pensja w Polsce i ja naogół również za granicę sprzedaję drożej,ale uzgadniam to przy zamawianiu szczeniaka.Co prawda zdażyło mi się podnieść cenę w ostatniej chwili ale tylko dlatego że nabywca usiłował mnie oszukać,twierdził ze pies będzie mieszkał w Polsce i nagle wyszło że potrzebuje Exportowy rodowód bo tak lepiej gdyby coś... po ogólnym krętactwie odmówiłam wogóle sprzedaży bo okazało się nagle iż psiak miał być dla kogoś a Pan tylko pośredniczy.:mad: Ja niestety mam tylko pieski, a następne szczeniaki będą dopiero do odbioru (jak wszystko dobrze pójbdzie)na jesieni,ale jak coś to pisz śmiało. Z tego co wiem to niestety teraz nie ma zbyt wielu miotów. Jakbyś jednak nie upierała się przy suczce to pieski są z tego co wiem nie tylko u mnie. KRAKÓW WYNIKI PSY KL.MŁ. 362.BENIO z Dębowego Zacisza -I dosk.Zw.Mł.,naj.jun w rasie 363.KUM z Butorowego Wierchu - II bdb 364.WALIGÓRA SW -IV bdb 365.WYRWIDĄB SW -III BDB KL.POŚ. 366.HALNY z Butorowego Wierchu - I dosk.CWC,Res.CACIB KL.OTW. 367.BACIAR BUĆKO na Góralsko Nute -II dosk. 368.RUBEUS SW -III dosk. 369.RUM z Wierchu Rolowego I dosk.,CWC KL.CHAMP. 370.BACA Klan Gaby - I dosk. CWC,CACIB,BOB,Rasy Polskie IV lok. SUKI KL.MŁ. 371.BYSTRA z Furtkowej Bacówki - ? 372.SPINKA z Zadymy-? KL.POŚ. 373.CELMA Opilio - nb. 374.UROCZA SW - NB:placz: KL.OTW. 375.BAŁAMUTKA BEJA Badziar - I dosk.CWC,Res.CACIB. 376.CUBRYNA Casus Belli - nb 377.DOLINA Z Dorzecza Regi - nb 378.HALNA Niedźwiedzia łapa- ? 379.JAGNA Niedźwiedzia łapa - ? 380.TATRA SW - NB:placz: KL.CHAMP. 381.HAJNÓWKA-BUKSA Filos- nb 382.RUSAŁKA SW -II dosk. 383.SABA Klan Gaby - I dosk ,CWC,CACIB. Przepraszam że nie wszystkie wyniki w sukach,ale w tym upale jeszcze mieliśmy pokazy ras polskich więs musiałam się jeszcze poprzebierać:razz: ,ale obiecuję że uzupełnię. Zwycięzcą oczywiście gratulkjemy i muszę przyznać że werdykt nie zawsze wszystkim się podobał,ale sędzia sędziował na lokaty pierwsze psy w jednym typie a nie na chybił trafił,i opisy zawsze pasowały do ocen!:p lubię takie sędziowanie choć nie wygrałam! A dla ścisłości u Pana Jakubowskiego na ringu wszystkie psy były czyste niektóre (jak mój rubi) łyse ,ale czyste! Quote
Ania&Kasia Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 chciałabym sie dowiedzieć jaką ma pani hodowle i ewentualnie prosiłabym o stronkę ;) osobiście posiadam psa podhalanopodbnego (niektórzy moga sie klócic ale ja go tak nazwę bo nie posiada on rodowdu wiec pewnie nie jets czysty) następny podhalan jakiego bede kupowała bedzie z rodowdem (nie wiem kiedy bede go miała narazie mam jednogo psa a nie mam warunków na drugiego) ale chciałabym sie rozejrzeć własnie po hodowlach i bardzo mnie cikawi która ma pani chodowle. Bo z byle z tego co pani pisze szczeniaki sa też kupownae za granica wiec wydaje mi sie ze to jest jakaś dobra hodowla. i ewntualnie jak mogłaby mi pani wytłumaczyć gdzie sie ta hodowla znajduje :multi: z góry dziękuje :p Quote
sabra Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Spis hodowli owczarka podhalańskiego w Polsce jest tu Hodowle w Polsce Tu są aktualne mioty Szczenięta na sprzedaż Strona jest aktualizowana na bieżąco więc zawsze można znaleźć coś co nas interesuje;) Quote
Recommended Posts