Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lara !!!! Ja tez mam Beaucerona!!! Szukałam osob takich jak Ty!!! Nazywa sie Uranos Astra Canina. Ma 13 miesiecy. A z jakiej hodowli jest Twoj piesio??? Gdzie jedziesz na wystawy ???

Posted

Mialam kontakt z hodowczynią tej suni. Teraz niestety juz go utracilam :( . Kto z Was bedzie na wystawie w Sopocie??? My tam debiutujemy :) Marwie sie troszke, bo podobno wystawa ma byc na hali a ja nie wiem jak Urani zareaguje.... :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :) Moim zdaniem beauceron jest wogle sympatycznym psem pod warunkiem ze jest dobrze wychowany :)

Posted

Ja chce cwiczyc Agility i moze Flyball. Ja oczywiscie rowniez na wystawach bede :). I na klubowce i na Poznaniu rowniez :) . :lol: Ja dokładnie nie wiem jakie linie prowadzi moj piesio wiem po jakich jest rodzicach :)

Posted

Puma (Uranos) nie ma cietych uszu z uwagi na to, ze bardzo pieknie zapowiada sie na wystawy. Jestem z pod Gdanska. Na szkolenie zapiszemy sie do szkolki. Jak narazie to sami probujem swoich sil i jest bardzo dobrze. Umie juz 7 komend, a jest z nami 3 tyg. :). Tak, mowila mi :)

Posted

Pomysł z Beauceronem... Szukałam rasy która budzi raspekt wyglądem i łatwo sie uczy. Potem trafiłam na taką a nie inna rase. No i szukałam dobrej hodowli. Troszke poszperałam w necie i doszłam do wniosku ze psy z Astra Canina mi sie najbardziej podobają. No i zadzwoniłam, pojechałam i trafilam na wspaniałego Uranoska nazywanego prze ze mnie Puma :)

• 1 month later...
Posted

Mnie tez to boli... A wiec juz sie tłumacze... Puma był trzymany w kojcu. Gdy przyjechał do nas nie był przyzwyczajony do zycia w domu i w miescie. Wszystk,o było dobrze dopoki nie został sam w domu... Zaczął demolowac wszystko. Zrobilismy dla niego kojec, bo przeciez byl do niego przyzwyczajony. Niestety... i kojec zdemolował. zaczelismy pytac sie roznych osob zajmojacych sie zachowaniami psow do dalej. Wszystkie porady nie pomagały... Zadzwonilismy do hodowczyni Pumy. Powiedzielismy ze nie dajemu sobie rady i go wzieła. Strasznie mi go zal. Zdaję sobie sprawe taka krzywde mu zrobiłam.... :placz:

Posted

Ja co prawda beaucerona nie mam (mam dobermanka a beaucerony mi sie baardzo podobają - szczegolnie charakter tych psów), ale sledze Wasz temacik od poczatku....

Atomic bardzo mi przykro z powodu Pumy - ale najbardziej zal mi samego psa...nie wobrazam sobie - reka na sercu - trzymania psa - obojetnie to jakiej rasy w kojcu...- dla mnie to jest tragedia i NIGDY nie zaknełabym psa w kojcu...i ludzie potem sie dziwia ze pies z kojca demoluje mieszkanie czy dom.... :roll:

Posted

Atomic - nie chcialm Cie urazić - wybacz :oops: nie mowie ze chcialas dla niego zle - wierze ze u Ciebie mialby naprawde dobrze.... poprostu nie rozumiem trzymania psów w kojcach.... :evil:

Szkoda mi i Ciebie i jego....

Posted

Lara - Ars jest z hodowli PERFEKT kolo Wawy, ale hodowla Bene MEritus jest mi znana hodowla.... :D - maja cudowne dobermany....

Atomic - tak jak pisala Lara nie spisuj Pumy na straty - moze jeszcze uda sie Go "doprowadzic do porzadku".... :fadein:

• 2 weeks later...