Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio będąc w lecznicy trafiłem na bardzo ciekawy produkt. Jest to puszka Royala

Muszę powiedzieć że jeszcze żadne psie jedzonko nie spowodowało takiego zamieszania przy psich miskach :) Psy które nigdy jakoś specjalnie nie objadały się teraz całe dnie czekają na swoją porcję :D Karma z tej puszki ma raczej gęstą konsystencję. Podaje ją z ryżem a psiaki jedzą aż miło :) Więc jeśli ktoś ma problemy z niejadkiem gorąco polecam tą karmę. Może nie jako stałą dietę bo puszka 400 gram kosztuje około 8 zł więc przy większych psach trochę to kosztuje ale jako dodatek smakowy jak najbardziej :wink:

pozdrawiam Marcino

Posted

Ja na swoim nie jedzącym szczeniaku wczoraj wypróbowałam puszkę HILLSa dla szczeniąt. Bardzo smakowało mojej Anastazji tak więc polecam !!!

W Lublinie puszka kosztuje też coś ok 8 zł. Ale opłaca się , miło jest patrzeć na psiaka który ze smakiem cos wcina. Konsystencji jet takiej trochę bardziej stałej-coś jak pasztet tyle ze bardziej suchy.

POLECAM !!!

Posted

Puszki Hills'a też są bardzo dobre i mogą byc alternatywą dla Royala. Przy czym Hill's jest karmą "ogólną" a Royal Hepatic dodatkowo wspomaga wątrobę i trawiienie. Psiakom chyba będą smakować obie :wink:

pozdrawiam

Posted

To chyba i ja się skuszę i przy okazji kupię to cudo.. Coprawda Graf ostatnio bardzo się z jedzeniem poprawil ale jeszcze troszkę musi przybrać na masie wiec taki smakołyk napewno nie zaszkodzi od czasu do czasu.. :)

Posted

Ja mojemu suczysku, ktore jest wybitnie wybredne (ale tylko na to, co ma w misce :wink: - ze tołu zje wszystko, nawet cebulę) kupiłam ostatnio suchego Boscha Premium Menue dla psów o podwyższonej aktywności. Byłam w głębokim szoku, bo mała to jadła! :D Babka ze sklepu mówiła, że właśnie ta karma jakimś cudem smakuje niemal wszystkim niejadkom.

A co sądzicie o puszkach typu Animonda i Cezar?

Posted

Choc ja problemów z masą Chipa nie ma - to tu wtrącę swoje trzy grosze. Chip do tej pory jadał Royal Canin Maxi Junior (Veterinary). Jadał to dość chetnie, ale potrafił w misce pozostawić niedojedzone resztki. Z różnych względów (głównie finansowych) szukaliśmy innej karmy, ale nic w jaśnie pański pyszczek nie wchodziło, aż trafiliśmy na Acanę Premium Delux. Teraz miska w 5 minut jest pusta, wylizana i błyszcząca jak nigdy a Chip przyłazi do kuchni i wyraznie widac, ze dokładką by nie pogardził :roll: Jest to wysokoenergetyczna karma więc spokojnie mozna na niej psa podtuczyć, a jak twierdzi pani dystrybutorka "wszyskie gargamele lubia Acanę" :P

Ja jeszcze dodaje łyżeczkę siemienia lnianego mielonego i łyzke oleju z pestek winogron - to na sierść, bo mocno wyłaziła i pojawił sie minimalny lupież :wink:

Posted

To może i coś mojemu niejadkowi pomożecie. mam miniaturkę sznaucerkę, ktora zywi się głównie powietrzem. To nie jest tak jak u was ,że pies raz coś zje a innym razem troche mu się nie podoba , tylko NIC nie chce jeść!! Ma 10 miesięcy i waży 4,5 kg. Nie widać jej żeber ale jest chudziutka. Nie tknie zadnej karmy( jadla je do 4 miesiąca) ( Acany tez nie), puszek też( probowalam kilka ale Royala i Hillsa nie). Dotychczas gotowane jej jakoś przemycaliśmy góóóra raz dziennie( czasem nie je 2,3 dni), ale teraz juz nic z miski nie zje( z rąk tez prawie n9ie) . Dochodzi do tego,ze turlam z mieska i ryzu jakieś kuleczki i chowam na balkonie ,zeby szukala, ale też rzadko się na to nabiera. Ostatnio jedyne co daje sobie podetknać pod nos to pokruszone ciacha Eukanuby i Acany( lubi je), ale watpię by mogla się ty zywic "tylko i wylacznie(choc lepsze to niz nic). Ciacha maja skład zbliżony do karmy, więc moze coś w jej brzuszku tam zostaje ale pewno niewiele.

Poza tym Seja jest przekochana, baaardzo aktywna.Duzo przebywa na polu, biega,jest żywa i nic jej nie dolega...tylko to karmienie to jak waljka z wiatrakami...

może coś poradzicie....!!!!!

Posted

Pucha Royala jest zupełnie inna jak te dostępne w każdym sklepie ( pedigree chapi rokusy i inne) przede wszytskim inny - zdecydowanie bardziej intensywny jest zapach co powinno przyciągnąć Twojego psa! poza tym inna jest też konsystencja - to jest sucha papka - można bez problemu wymieszać z ryżem. Puszki te z tego co się orientuję dostępne są tylko u vetów. W Twojej sytuacji chyba musisz spróbować - może zacznie jeść

ps. wiele razy słyszałem że psiaki jedzą niechętnie lub baaardzo mało a wyglądają bardzo dobrze. Wszytsko zależy od przemiany materii i indywidualnych cech psa. poza tym część psów " mężnieje" dopiero po upływie 3-4 lat

pozdrawiam

• 2 years later...
Posted

to ja powiem ze moj psiak to wogle jest z francuskim podniebieniem :cool3: najlepiej tylko miasko by jadl samo bez niczego :D
jak mu kiedys suche kupilam i dalam mu w miske to sie spojrzal i w oczach "pancia co ty mi tu dajesz ja chce miasko a nie jakis groszek" :cool3:
zaczely sie problemy z jelitkami i wet powiedzial "royal intestinal" bedzie najlepszy dla niego, ja taka zadowolona z probka do domku ze sprobujemy zanim kupie.. no i co? psiak powiedzial "NIE!" pojechalam pozniej na kontrole i przy okazji powiedzialam ze psiak wogle nie chcial mimo ze polalalam mu olejem z winogrona itp. no to moze puszke by chcial zjesc.. kupilam :roll:
to pies jak poczul to az mu miska uciekala :multi: no i dzis stal sie koszmar... nie bylo puszki dostal samo suche z olejem.. i nawet nie chcial nic skubnac :(
wiec puszki royala mysle ze sa naprawde dobre dla niejatkow :):)

• 2 weeks later...
Posted

Ja miałam kiedyś niejadka, który szybko się przekonał żę warto jeść to co pańcia da w misce, bo inaczej bozia z nieba nie sypnie. I co? I już nie mam niejadka. Natomiast mojego poprzedniego niejadka "zepsułam" dosmaczaniem jedzenia...Teraz się zastanawiam czemu to zrobiłam? Po prostu za bardzo certoliłam się z psem i tyle...Natura się z wilkami nie certoli i czasem sobie czekają sporo czasu na łup, jakikolwiek i wtedy nie ma żę to sarenka a ja wolałbym dzika...je się to co się dostaje, bo inaczej się głoduje.
Uważam, że jeśli niejadek jest zdrowy, to zje jak będzie głodny, to co mu damy, cokolwiek by to było, nawet Eukanuba :p. Przykład leży obok mnie i już nie wydziwia z jedzeniem.

Posted

Tak dla pewności przypominam co znaczy "niejadek" To piesek , u którego z CAŁA PEWNOSCIĄ brak apetytu nie wynika z choroby i ma na to "papiery od weta". Marnie jedzą pieski chore, rozpuszczone ( próba wymuszenia lepszych kąsków wzmacniana sukcesami) i karmione złym jedzeniem - a prawdziwe "niejadki" to zaledwie ta marna resztka pozostała po wyeliminowaniu w/w przyczyn.:eviltong:

• 3 years later...
Guest papillonek
Posted

Przecież royal nie ma puszek!!!Przeszukałam neta i sklepy i nic!!Wszyscy sklepiarze mówili to samo :"Hill's tak,royal nie!".Więc skąd wam się to wzięło???