Pestka Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Moja Saba całą zimę po prostu śmierdziała... -.- Śmierdziało od niej na 5 metrów, nie wiem czemu. Teraz w te cipelejsze dni ją umyłam szamponem Dr Seidla z dziegciem i biosiarką. Przestało na jakieś 2 tyg i znów... Jak temu pomóc? Bo jej już pogłaskac nie można bo potem reka tak śmierdzi że szok. Quote
Basia i V Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Smierdzi cala, czy bardziej od strony ogona? Bo jesli od ogona - byc moze to zatkane gruczoly okoloodbytowe - trzeba isc do weta i wycisnac, wyleczyc stan zapalny i pilnowac, zeby sie nie zatykaly. Jesli smierdzi rowno caly pies, to moze to byc jakas infekcja skorna np gronkowiec, grzybica, atopowe zapalenie skory, moze to byc takze zapalenie uszu. Quote
lisica Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Moze być również kwestia karmy,mój poprzedni tak miał,ponadto warto by sprawdzić pod kontem pcheł czy aby nazbyt wrażliwa co daje atopowe zapalenie skory Quote
Pestka Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Basia, smierdzi cała. Na poczatku myslalam ze ma moze łupiez tłusty, ale umylam ja w doktorze seidla z dziegciem i biosiarka i nadal. lisica, saba dostaje domowe jedzenie , myslisz ze jakbym jej kupiła np. acane czy royala to bedzie lepijej? Quote
Avaloth Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 mój Chester śmierdzi jak jest mokry.. takie dziwny, nieprzyjemny zapach.. coś jakby grzybami :D jak się go wykąpie i wyschnie to potem jest ok ;) Quote
Mona4 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Radzilabym ci pujsc do dobrego weta dermatologa Quote
Pestka Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Saba już nie śmierdzi. Isia, moja jak po deszczu czy wyjdzie w wody. Quote
Avaloth Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 no dokładnie :) czemu do weta ? coś nie tak ? ze skórą ani włosem nie ma problemów.. Quote
Recommended Posts