RYSIAK1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Hund nie przeczytałaś wczoraj mojej wiadomości do Ciebie na priv :shake: - nie moge za bardzo pisac tego na forum - a tam Ci może trochę umkneła??:roll: Maks - trzymaj sie - wieczorem zajrzę tu do Ciebie;) Quote
RYSIAK1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Hund - ja wyslałm dzisiaj jeszcze raz ta wiadomośc - chyba,że cos tam popitoliłam i nie dochodzą:shake: Quote
_bubu_ Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Dzisiaj Maxiu spacerował zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Śliny było dużo mniej i prawie w ogóle się nie krztusił. Oby tak dalej. Zawsze śpi tak słodko że szkoda go budzić :loveu: Quote
Edi100 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 _bubu_ napisał(a):Dzisiaj Maxiu spacerował zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Śliny było dużo mniej i prawie w ogóle się nie krztusił. Oby tak dalej. Zawsze śpi tak słodko że szkoda go budzić :loveu: To bardzo dobrze rokuje:loveu: Quote
Hund Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 RYSIAK1 napisał(a):Hund - ja wyslałm dzisiaj jeszcze raz ta wiadomośc - chyba,że cos tam popitoliłam i nie dochodzą:shake: Zaraz odpiszę Quote
Hund Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 _bubu_ napisał(a):Dzisiaj Maxiu spacerował zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Śliny było dużo mniej i prawie w ogóle się nie krztusił. Oby tak dalej. Zawsze śpi tak słodko że szkoda go budzić :loveu: o 12tej byŁa tragedia ledwie staŁ na nogach :( i sliniŁ się strasznie. SchudŁ , waży zaledwie 16,30 kg :(:(:( wyników nadal nie ma :( Quote
Edi100 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Hund napisał(a):o 12tej byŁa tragedia ledwie staŁ na nogach :( i sliniŁ się strasznie. SchudŁ , waży zaledwie 16,30 kg :(:(:( wyników nadal nie ma :( Bosz, co się dzieje???:placz:Czy weci cos podejrzewają? Kiedy będą te wyniki??? Trzymaj się Kochany Piesku! Quote
Hund Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Jutro rano wet zadzwoni co jest grane z wynikami, wkleję jeszcze trochę zdjęć tylko proszę o cierpliwość. A tu spotkanie z kotkiem ;) Lecą mi Łezki :( Jestem taki sŁabiutki... Łapki same się uginają ale wenfloniku już nie mam...zobaczcie jakie mam wygolone futerko na Łapkach A tu zakrztusiem się śliną...tyle jej jest...a potem zwymiotowaŁem...czuem się taki sŁaby że Ola zaniosŁa mnie do lecznicy żebym trochę pospaŁ Quote
Martecek Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 matko :-(:-( Maksiuniu walcz sloneczko....:-(:-( Quote
Hund Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Wieczorem już byŁo spokojnie, tak jak przy bubu. Nie wiem dlaczego ma takie wahania :( Cieszy mnie że zachowuje czystość czeka na spacer i zaraz po wyjściu z lecznicy robi to co ma do zrobienia. PogŁaskaliśmy się potem Maxiu zjadŁ kolację , dostaŁ zastrzyki i leki i poŁożyŁ się spać. Quote
_bubu_ Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 o 12-tej? ja byłam ok 13-tej i było duzo lepiej niz wczoraj. Byl na normalnym spacerze, tylko troszke sie ślinił. Widocznie ma takie huśtawki w ciągu dnia. bo jak byłam wczoraj to właśnie ledwo trzymał się na nogach i strasznie ślinił , a jak ty przyszłas to tez juz było ok. Quote
Edi100 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Bardzo to wszystko dziwne:( Niech te wyniki już przyjdą i niech Go ratują! Quote
mru Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 bida kochana, Maksiu, myślimy o Tobie codziennie, nie daj się... Quote
RYSIAK1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Strasznie dużo tej śliny - siedzę teraz w necie i szukam - Slinotok może być przy ciele obcym w gardle - (może ten powiększony migdał???:-o), a także niestety przy porażennej postaci wścieklizny - wklejam W postaci „porażennej” dochodzi do porażenia mięśni głowy. Powoduje to opadnięcie żuchwy, wypadnięcie języka, ślinotok, napady kaszlu. W miarę rozwoju zapalenia mózgu zwierzę traci kontrolę nad swoimi ruchami, zaczyna się zataczać, pada. Pisałaś na początku ,że zataczał się i ten język na zdjęciu taki jakiś opadnięty był.Ty go znasz i bedziesz wiedziała, a co mówi weterynarz i dlaczego mimo kroplówek i jedzenia nie tyje - a wręcz schudł????:crazyeye: Jeszcze będę szukać - strasznie mnie martwi ten psiak:shake: Quote
RYSIAK1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 A czy On gorączkuje ?? Jeszcze co znalazlam to slinienie u piesków może być spowodowane: nadkwasotą, zgagą, stresem,i zapaleniem dziaseł - o losie - co mu jest - dalej szukam - może od migdała teraz zacznę:roll: Quote
RYSIAK1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Hund - a to co pisałysmy na PW - to spoko załatwię, ale czym Wy dezynfekujecie - coś na spirytusie??, woda utlenio:roll:na, rivanol??? Quote
Hund Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 ślinienie przy wściekliźnie inaczej wygląda, może to prędzej być od migdaa lub tak jak mówi dr A od porażenia ponosówkowego. Quote
Hund Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 cokolwiek, tak naprawdę w schronie nie ma nic chyba że wet byŁ i zostawiŁ, to co kupimy to mamy a przydaje się wszystko. Quote
RYSIAK1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Hund napisał(a):ślinienie przy wściekliźnie inaczej wygląda, może to prędzej być od migdaa lub tak jak mówi dr A od porażenia ponosówkowego. A zaglądal mu w pysio, dostaje jakieś leki p/zapalnei antybiotyki??? i czy ma temperaturę???:shake: Jak to będzie porażenie ponosówkowe to fatalnie:shake::shake::shake: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Trzymamy mocno kciuki, niech Max już wróci do formy na dobre! Quote
RYSIAK1 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Tak boję się o niego - ten nasz psiak ma taki smutek w oczach - idę spać i podnoszę w gorę wysoko Maksa dosyć roztkwilania :nono:- MAKS BIERZ SIĘ ZA SIEBIE ALE TO JUŻ !!!:glaszcze: Quote
RYSIAK1 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Z rana zaglądam do naszego pupilka - ciekawe jak tam się czuje :roll: Quote
Daria_13 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Maxiu pokaż się wszystkim. I zdrowiej jak najszybciej. Quote
Recommended Posts