peate Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Hund napisał(a):Maxia zastaŁam jak leżaŁ w kawaŁkach karmy z otwartymi oczkami na posikanym kocyku . Więc jak zwykle umyŁam podŁogę potem wzięŁam go na spacerek , poprzytulaŁam , pogŁaskaŁam potem daŁam lekki posiŁek i musiaŁam zostawić sierotkę chociaż bardzo chciaŁa wyjść ze mną :( to widzę, że miejscówka pod prysznicem poszła w odstawkę ;) a skoro Maxiu tak chciał wychodzić to może przydałoby się poszukać dla niego jakiegoś tymczsu, chociaż z drugiej strony ten jego zmienny stan zdrowia nie za bardzo chyba na to pozwala? no kurcze ani tak, ani tak, nie wiadomo co zrobić żeby było mu dobrze :shake: Hund napisał(a): Max miaŁ kolejne spotkanie z kociętami ;) jak kiedyś stanąŁ przed ich klatkami i bardzo się przyglądaŁ kto tak piszczy ;) i bije go pazurami ;) dobrze, że ma chociaż takie towarzystwo w ciągu dnia poza Waszymi wizytami oczywiście :lol: tylko żeby Maxiu nie pomyślał, że jest kotem :evil_lol: Quote
basia bonnie Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Maksiu trzymaj sie kochany!:) wierzymy,ze bedzie lepiej! Quote
papatkiole Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Co u Bidulka słychać, jak z jego zdrÓwkiem? Napiszcie coś proszę. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Witaj Maksiu, może dziś pomachasz ogonkiem do Hund? Jak cię odwiedzi? I oszczędzisz jej kolejnego sprzątania śliny? Quote
RYSIAK1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Wczoraj cały dzień nie chodziła mi dogomania - pewnie nie tylko mi - bo nie ma wpisu od Hund:shake: Ciekawe jak tam nasz maleńki zniósł wczorajszy dzień:roll: jemu pewnie jest bardzo smutno w tej lecznicy i może jakby miał domek to może miał by wieksze szanse na wygranie z tym paskudnym choróbskiem,które tak go męczy:-( Cegiełki na allegro dosyć ładnie idą - ludzi łapie za serducho ta jego piękna poczciwa przerażliwie smutna mordka:roll: Quote
Tuśka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Tuśka']Bunia na PW napisała: Trzeba zbadać w kierunku babeszji i leptospirozy. Nic więcej nie mogę mogę doradzic na odległośc. Może podpowiedzieć wetom czy myśleli o tych chorobach. Może to to... Przypominam się z propozycją diagnozy od Buni. Może zasugerować lekarzom badania w kierunku tych chorób? Może coś się wyjaśni.... Mnie też Dogo nie chodziło. Maxiku ZDROWIEJ! Ciotki myślą o Tobie! Ciotki z całej Polski ;) Quote
_bubu_ Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116313 Quote
RYSIAK1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Hund paczka dzisiaj została nadana priorytetem, jak Ci jej nie przywiozą pod dom to pojedż po nią samochodem - waży ponad 6 kilo:crazyeye: sama się zdziwiłam - bo to co tam jest nie należy do cięzarów.Przepraszam,że Ci poopiywałam niektóre rzeczy,ale chciałam,żeby wszystko było jasne - jakby coś to pytaj na priv. Wsadziłam tam też coś na bazarek dla Maksia - oceń czy sie przyda:roll: - wisiorki nie noszone tylko przymieżane.Oddaję je w twoje posiadanie - i rób z nimi co chcesz:lol: Bubu niestety dałam niesamowicie ciała i nie zapakowałam Ci tych pampersów na próbę dla Mopka i nie pozostaje mi nic innego jak:flaming:i złożyć solidną samokrytyke,że mam zakuty łeb:wallbash: .Podaj mi swój adres na priv i jeżeli temat z dziecięcymi pampersami aktualny to wyslę Ci je. Przepraszam przede wszystkim Mopka:ices_bla: Quote
RYSIAK1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 To może powklejam jeszcze Maksiowe bazarki::roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112896 - fajne filmy, sensacja, nauka, języki - polecam:razz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114456 - świetne wielgachne piłki dla naszych pociech na wakacje - ( i im się od życia należy - chociaż czasem życ nie dają:evil_lol:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114697 - świetne karty dla małych kolekcjonerów i kibiców piłki nożnej:lol: Quote
_bubu_ Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Dzisiaj pierwszy raz zastałam Maxa w tak dobrej kondycji. Zero ślinienia, na króciutkim spacerku żywo do przodu. W lecznicy próbował zaglądać przez otwarte okno ale nie mógł dosięgnąć.. Quote
Edi100 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 _bubu_ napisał(a):Dzisiaj pierwszy raz zastałam Maxa w tak dobrej kondycji. Zero ślinienia, na króciutkim spacerku żywo do przodu. W lecznicy próbował zaglądać przez otwarte okno ale nie mógł dosięgnąć.. Oby tak dalej! Quote
RYSIAK1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 _bubu_ napisał(a):Dzisiaj pierwszy raz zastałam Maxa w tak dobrej kondycji. Zero ślinienia, na króciutkim spacerku żywo do przodu. W lecznicy próbował zaglądać przez otwarte okno ale nie mógł dosięgnąć.. Bubu - to cudowna nowina - kochany nasz dzielny Maksymilian - oby tak dalej:lol::lol::lol: Wpadne tu do Ciebie jeszcze wieczorkiem:razz: Quote
lapisl Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ja również kibicuję Maxowi :happy1: gdyby on wiedział ile ciotek trzyma tu za niego kciuki :lol: Quote
basia bonnie Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Maks brawo!! piesku oby tak dalej!! :multi: Quote
Hund Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 W niedzielę Max starszyŁ klientów lecznicy ;) poŁożyŁ się spać na widoku przed rejesteracją , a musicie wiedzieć że jak on śpi to można mieć wrażenie że umarŁ ;) i 4 klientów pytaŁo czy to trup....;) Dziś Max miaŁ robione prześwietlenie czaszki, poŁożyliśmy go na boku a on zamknąŁ oczka i poszedŁ spać ;) tylko pozycja na plecach się mu nie podobaŁa ;) przez co świetnie wyszŁy moje pierścionki na zdjęciu ;) Na zdjęciach widać nietypowo zatoki czoŁowe, będzie to jeszcze konsultowane, istnieje prawdopodobieństwo że Max dostaŁ w czoŁo ...:( ale nie jest to 100% pewne. Guza mózgu nie widać. Quote
peate Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 to chyba dobra wiadomość :lol: strasznie się cieszę, że Maxsiu miał się dzisiaj lepiej :multi: Quote
RYSIAK1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Hund - a jak jego kondycja dzisiaj, slinka i wymioty, utył juz troszeczke? Proszę napisz nam -- bardzo mu kibicujemy i chcemy ,żeby już na dobre mu sie poprawiło:roll: Quote
peate Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Hund napisał(a):W niedzielę Max starszyŁ klientów lecznicy ;) poŁożyŁ się spać na widoku przed rejesteracją , a musicie wiedzieć że jak on śpi to można mieć wrażenie że umarŁ ;) i 4 klientów pytaŁo czy to trup....;) może trzeba było podstawić obok Maxsia puszeczkę na datki ;) Quote
Hund Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Dobry pomysŁ peate ;) hahahaha Rysiak1 Bardzo dziękuję za paczkę , jak tylko dojdzie dam znać . Śliny dziś byŁo niewiele ale niestety piesek nie tyje :( zjadŁ już caŁe opakowanie karmy :( muszę zmówić nowe a nic po nim nie widać. Quote
RYSIAK1 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Kurcze - szkoda,że nie tyje :-( nabrałby trochę wiecej sił - ale miejmy nadzieję,ze już niedługo zacznie ciałka nabierać:lol: Śpij dobrze kochany dzielny psiaku:sleep2: Quote
lapisl Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Na zdjęciach widać nietypowo zatoki czoŁowe, będzie to jeszcze konsultowane, istnieje prawdopodobieństwo że Max dostaŁ w czoŁo ...:( ale nie jest to 100% pewne. Guza mózgu nie widać.[/quote] Nie jestem vetem tylko teoretyzuję. Czy wykluczono podaczkę u Maxa. Skoro jest podejrzenie, że dostał w głowę (czoło) to może ślinienie Maxa wskazuje na ataki padaczki. Po takim urazie jest to bardzo prawdopodobne. Wiecie co jeszcze przyszło mi do głowy - w związku z nie przybieraniem na wadze - być może to nadczynność tarczycy, przez to i serce i nerki mogą być osłabione. Może warto zapytać weterynarza czy wykluczył ww. schorzenia. Co Wy na to? Quote
Recommended Posts