Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co robić :shake: może chętnych na sunię odstrasza fakt że ona taka nieprzystępna dla obcych ale bez przesady przecież to nie amstaff nie zagryzie , jak dużo ona ma ogłoszeń

Posted

dziewczyny o tej suni na wątku nie ma prawie wcale informacji. Właściwie nic o niej nie wiadomo. Mała ale jak mała? Ma charakterek ale czym się to objawia? Jak reaguje na ludzi i inne zwierzęta? Nowych zdjęć też nie ma. Ten brak informacji nie zachęca do podejmowania działań.

Posted

Popieram Auraa zmieńcie też tytuł na bardziej dramatyczny , więcej osób zaglądnie , mamy mało czasu a kruszynka nie może czekać , może ktoś napisze jakie ma ogłoszenia , bo aż trudno uwierzyć że nikt kompletnie nikt się o nią nie zapytał , przecież maluchy szybciej znajdują domy a w dodatku ona jest śliczna

Posted

Ja ogłaszam ją w lokalnych gazetach i w gazecie wyborczej, Luka każdemu psiakowi zawsze robi allegro i alegratkę - czy Mika ma to nie wiem :roll:
Nie mam pojęcia jak mała jest sunia, ja jej osobiście nie widziałam na oczy :shake: tylko te zdjęcia, które są na wątku. Co do jej charakterku, to objawia się tym, że kiedy chce się do niej podejść to kłapie zębami, ale Ona robi to ze strachu. Stosunek do ludzi taki właśnie ma...do teraźniejszej opiekunki, wiadomo, że jest wszystko OK a innym zwierzakom się poddaje i dlatego jest szukany domek dla niej, gdyż tam gdzie teraz przebywa są 4 inne psy i ją non stop atakują i sunia całe dnie spędza w salonie fryzjerskim co też jest uciążliwe dla jej opiekunki. Tyle wiem ja.

Posted

Więc nie jest to pies rzucający się na ludzi i zwierzęta , kłapie ze strachu , to biedna mała istotka która potrzebuje miłości . Czy ktoś może zrobić jej Allegro i dać więcej ogłoszeń , trzeba ją ratować

Posted

Proszę podesłać ten wątek do innych ciotek z dogo z prośbą o zrobienie jej więcej ogłoszeń to napewno pomoże , zrobiłabym to sama ale coś mi nie wychodzi :shake:

Posted

Bella1 napisał(a):
Czy ktoś może zrobić jej Allegro i dać więcej ogłoszeń , trzeba ją ratować

Allegro już ma, Luka zrobiła od razu i alegratkę także.

Posted

dzis miałam bardzo miła rozmowę z pania zainteresowana Mikunią. Zobaczymy co z tego wyniknie, bo pani, u której jest aktualnie pies bardzo sie do niej przywiazała i na wspomnienie o perspektywach adopcji zaczeła cos mówic o nie oddaniu psa.
Z jednej syrony mnie to irytuje - bo my staramy sie znależć dom dla psa, a gdy cos zaczyna sie wykluwac pani rezygnuje. Z drugiej strony pies ja zna jest do nie przywiazana i byłoby najlepiej gdyby mogła u niej zostac.
Pani-opiekunka ma podjąć decyzje do poniedziałku. W środe ma dzwonić pani, która ma podjąc decyzje czy adoptuje Mikunię. A więc wszystko rozstrzygnie sie do środy. Swoją droga jeśli macie psa o podobnych rozmiarach i wygladzie - szkoda zmarnowac okazję. Może jesli nie wykozystamy miejsca dla Mikuni , znajdzie dom inny psiak. Rozglądajcie sie.

Posted

Najlepiej by było gdyby Mika została tam gdzie jest, a tamta druga pani wzięła jakąś inną bidę. To by było wyjście idealne! Może się w ten sposób uda!

Posted

No cóż, Mikunia nadal do adopcji. Pani bardzo chce zostawić psine u siebie ale to nie jest rozsadne rozwiazanie. Psy - rezydenci polują na Mikę, Pani sunię zamyka w oddzielnych pomieszczeniach, a Mika odwdzięcza sie jej niszcząc co jakiś czas co jej pod ząbki podleci. Pies cierpi będąc samotnie zamknieta.
Każdego dnia Pani zabiera psinę do pracy, ale ruch tam spory i trudno zwracać uwage na psa i jednocześnie pracować. A jeszcze do tego ludzie lubią wycierać rece o futerko - a Mikunia jak wiadomo za tym nie przepada.Co to znaczy? wiadomo.
To na prawde miły i mądry pies, ale musi potrwac z tydzień by psina zaakceptowała ewentualne nowe warunki. Potem bedzie juz tylko wspaniale.
Domki nie czekajcie im wcześniej tym lepiej.