dzikus Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Pochwalę się naszymi malutkimi osiągnięciami ;) Sagusia do tej pory była uczona reagowania na własne imię i juz w wiekszosci nam się to udało:cool3: Trzepocząć tymi swoimi rozkosznymi uszolkami, przybiega zawołana, o ile oczywiscie nie ma nic bardzo absorbującego koło niej :lol: a Teraz mleńkimi kroczkami uczymy się, że jak juz przybiegnieto jest siad - smakołyk i radocha :lol: i musze się pochwalić ze metoda nagradzania się sprawdza, jeśli jest skupiona na mnie to nie ma problemów zeby usiadła :D Czystość w domu dalej na prawie najwyższym poziomie ... Poza tym szalejemy z piłeczkami i innymi zabawkami. Saga przychodząc do domu napije sie i w sumie pada odpocząć ;) Sagusia miała pierwsze spotkanie psio-psie z bulterierką siostry ( a raczej już teraz rodziców, z racji tego ,że siostra wyjechała) i powiem Wam, ze była przeszczęsliwa :cool3: Zapoznanie odbyło sie pod pełnym nadzorem , mimo i z jak sie okazało zupełnie niepotrzebnym (no ale strzezonego.....) ja z racji tego ze stałam najbiżej wiekszej z suń,miałam czerwona łydkę od razów ogonem kiedy się witały :evil_lol: Oj, wesoło u nas teraz jeszcze bardziej niż do tej pory .. poranne szukanie kapciuchów, nocne siadanie włózku na baczność, bo psina znalazła coś fajnego co świetnie tłucze się po panelach :evil_lol: normalnie pełna sielanka ;) Quote
supergoga Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Dzikus - samą radość macie. :multi::multi::multi: Tak się cieszę. Bardzo - że dałaś Sagusi domek. Miała sunia szczęście. Quote
agusiazet Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Pełnia szczęścia:) Jeszcze, żeby tak cudnie było na innych wątkach!!! Quote
halbina Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Wiedziałąm... :multi: :multi: :multi::loveu: Pisz, Dzikusku, o swoich z sunią przygodach! No i duuuuuuuużo fotek poprosimy! I odwiedzaj mój wątek... czterech pancernych w banerku, teraz już mamy foteczek mnóstwo! :p Quote
dzikus Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 O przygodach będę na pewno pisać.. :) Halbinko, Twojego wątku na pewno nie będę zaniedbywać ;) kto wie... może kiedys się spotkamy z psiurkami ;) Quote
dzikus Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Dziewczyny radźcie... Dawałam jedzonko Sagulce.. miała ryz z mięskiem i jarzynkami. W trakcie jedzonka chciałm ręką poprawić to co miało wypaść i Saga nie dość ze nawarczała na mnie, to jeszcze chciała ugryźć .. chciałm zabrac miseczke i cofnć psa od miski warczenie znowu .. :( Podpowiedzcie jak powinnam regowac? dalej pchac te ręke do miski czy zostawiac psa w spokoju i nie przeszkadzac w jedzeniu? Quote
GameBoy Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 dzikus napisał(a):Dziewczyny radźcie... Dawałam jedzonko Sagulce.. miała ryz z mięskiem i jarzynkami. W trakcie jedzonka chciałm ręką poprawić to co miało wypaść i Saga nie dość ze nawarczała na mnie, to jeszcze chciała ugryźć .. chciałm zabrac miseczke i cofnć psa od miski warczenie znowu .. :( Podpowiedzcie jak powinnam regowac? dalej pchac te ręke do miski czy zostawiac psa w spokoju i nie przeszkadzac w jedzeniu? absolutnie reagowac!!! napisz do mnie na gg powiem ci co robic Quote
dzikus Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Przypomnimy się z Sagulką, bo jakoś nas nikt nie chce odwiedzać :eviltong: Miniony weekend był dla nas bardzo przyjemny. Po pierwsze w końcu przyjechała do nas serdeczna przyjaciółka i mogłyśmy się na reszcie nagadać do woli ;), po drugie przywiozła ze soba swój sprzęt foto :cool3: Zwierzaczki miały sesyjkę i muszę przyznać ze z Sagulki to modelka pełnym pysiem. Do tego stopnia, że jak juz skonczyła swoje pozowanie, to wchodziła w kadr egzotycznej koleżance Nati, żeby tez jeszcze znaleźć się w obiektywie :lol::lol: Właśnie dostałam foteczki :D więc spieszę się pochwalić moimi słoneczkami :) Quote
dzikus Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 dodam jeszcze resztę stadka.. Luna.. wiecznie nabzdyczona ;) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/327/e174e5c1de7d9536.jpg[/IMG][/URL] Nati ... stateczna dama ;) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images34.fotosik.pl/320/4e703cfaf086aba6.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/251/1ea92e5548fe135a.jpg[/IMG][/URL] Quote
dzikus Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 i kompan Sagulki, Arash.. szaleją razem po domu :lol: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/327/4737b155de7e44bb.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/319/367aec820dce6acf.jpg[/IMG][/URL] Quote
supergoga Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Dzikus, piękne te zdjęcia. Konkursowe. I Twoje stadko cudowne. Na kotach sie jak wiesz nie znam zupełnie, ale te Twoje 4łapy słodasy są. I rzeczywiście ten pierwszy taki nabuzowany jest. A kolega Sagi - super. Napisałam Ci tez na gg - o tym co sądzę, w sprawie Sagi. Mam nadzieję, że pomoće. Tylko jedno ważne - nie możesz się jej bać. To dzieciak, nie zrobi krzywdy wielkiej, ale nie pozwól sobie na strach. Do parteru malca, tak jak robi to matka ze szczeniorem. Nasza ma 30 kg i czasem też sprowadzamy panienkę do dołu, jak za dużo broi. Zresztą teraz jak ją łapię za skórę na karku - sama się wywala kołami do góry, nawet nie czeka aż ja to zrobię. :lol: Quote
halbina Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Zwierzaki absolutnie doskonałe! gratulujemy stadka! i zdjęć! faktycznie konkursowe, pełny profesjonalizm! Koty... rasowe :loveu: :loveu: :loveu:, sunia świetna z tym uszyskiem... :p a smarkuli nie daj sie! do parteru, Ty rządzisz! Quote
Marzena&Gusti Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Jaka Saga śliczna:)Koty cudaśne:)Piękne stadko:) Quote
dzikus Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Dziękujemy za miłe słowa o naszym stadku i słowa uznania dla zdolności fotografa. Przekażemy oczywiście ;) Gosia jak rozłozyła sprzęt w pokoju, to miałam wrażenie ze jestem w studio fotograficznym :lol: Sagula oczywiście pierwsza się władowała na rozłożone tło i do tego stopnia praca modelki jej się spodobała, że po zakończonej swojej sesji, wchodziła w kadr Natusi, żeby jeszcze załapać się na fotkę :roflt: Co do jej zachowań przy jedzeniu. Dziś rano dostała sucha karmę, naberałam ręką z wiaderka i wkładałam rękę do miski.. jadła bez warknięcia. Próbowałam wyciągać i wkładać rękę i było w miarę ok. Chciałam odsunąć ja od miski żeby wsypać resztę porcji, bo zjadła co miała ale wtedy zawarczała i tak dziwnie na mnie popatrzyła.. cóż nwet nie drgnałam, zachowałam spokój, skarciłam... nasypałam do miski kazałam usiąść (trzeba było to powtórzyć kilka razy ;) )i dopiero wtedy mogła dokończyć posiłek.. mam nadzieję, że dobrze zrobiłam? oby szybciutko doszło do niej jak nalezy się zachowywać. Poza warczeniem przy misce nie zawaarczała na nas ani razu. Podgryza, skacze łapie za nogawki ot takie zwyczajne szczenięce zachownie, którego tez staramy się oduczać ale powolutku n spokojnie ;) Zapytam jeszcze o jedną rzecz... Saga poluje na ptaszki. Dziś upolowała drugiego i zjadła w całości zwiewając przedemną, żebym jej nie zdązyła zabrać.. kłapnęła i w nogi ..brrrr CZy to normalne zachowanie? Sunia rodziców nigdu za zadnym ptaszkiem się nie oglądała. NIe będę z nia na smyczy wychodziła na podwórko, bo to sensu nie ma (poza lekcjami nauki chodzenia na smyczy). Eh, ta moja Sagulinda ;) Dzięki za Wasze rady i te tutaj i te na gg :loveu: Quote
halbina Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 ma instynkt łowny... uczcie ją reagowania na słowa "fe", "nie rusz"... oczywiście nie wtedy, kiedy biega za ptakami, bo jest za bardzo zaabsorbowana, najpierw nauka skupiania uwagi na przewodniku... przywołanie i nagroda... ale ja nie jestem specjalistą, inni pewnie też coś poradzą... no i przy tej misce nie ustępujcie! Quote
dzikus Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Własnie mam z tym mały problem .. komendy typu siad waruj jak jest skoncentrowana na mnie ok, ale nie rusz, "fe", nie wolno... jakos nie chca małej przypasowac ;) .. no cóz z psami nie mielismy wczesniej do czynienia więc i Saga się uczy i my Quote
halbina Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 pracujcie! grunt to jasne zasady i konsekwencja! Quote
GameBoy Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 będzie dobrze dzikus, cieszę się, że są postępy Quote
dzikus Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Postępy są... codziennie troszkeczkę przodu. Mimo codziennych niespodzianek w domu, musze Sagulke pochwalić. Arashek w czwartek był sterylizowany... Sagulinda obwąchała kolege i zostawiła w spokoju. Chyba wyczuła, ze to nie czas na zabawy ..kochana dziewczynka :loveu: Reguje tez coraz ładniej na moje "nie wolno"... ale jednak tylko na moje :diabloti: resztę domowników ma ciutkę w nosie :lol: Quote
dzikus Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Dzisiaj spędziliśmy popołudnie na gliwickim lotnisku ... Sagulinda wpadła po szyje do błota, tak szalała z koleżanką :lol:.. oczywiście jakby tego było mało, potem musiała pochwalić się wyczynem mojej mamie.. to nic ze mama miała jasniuteńkie spodnie, a Sagulka całą sobą pochwaliła się z wyczynu :evil_lol::evil_lol: Teraz padła jak długa i wypoczywa ;) Quote
halbina Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 I to są właśnie uroki posiadania psa... :evil_lol: Quote
Recommended Posts