Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani mówiła mi, że pieski są szczepione. Ich mama zostaje z nimi. Ja myślę, że krycie było nieplanowane i teraz sprawa się wymknęła spod kontroli - doszły problemy rodzinne . I nie ma się kto zaopiekować.
Jeśli chodzi o dołożenie do transportu, jeśli Pani nie dołozy, dołoży nasza Fundacja lub ja. Byle jeszcze jakiegoś umieścić w domku, nawet tymczasowym.
Z hotelikami dla szczeniaków u nas cienko, niestety. Ale myślę, jak nic innego nie znajdziemy. Czekam jeszcze - jutro ruszę głową dalej.

Dzięki Wam wielkie - agusiazet - Tobie za ogromne serducho.
Kama - może się uda - trzymam kciukasy. Urwis - też trzymam.

Posted

Goga, to jeśli uda się znaleźć jakiś hotelik to ja daję pieniążki na drugą w kolei suczkę (taka ciemna) i jeśli mogę to proszę nazwać ją Kaja, przypomina mi suczkę, którą kiedyś miałam.:)

Posted

kama_i_ja napisał(a):
U mnie klapa:shake:
Ciocia już była praktycznie zdecydowana, kuzyn ucieszony, aż przyszła jakaś życzliwa znajoma i powiedziała, że miała owczarka, ktory strasznie niszczył jej mieszkanie i nie potrafił z tego wyrosnąć.
I koniec.
Jeszcze będę próbować, ale ciężko to widzę:-(

Wiekszosc psiaków niszczy w okresie szczenięcym potem z tego wyrasta-wiem coś o tym bo mój labek zdzierał np tapety ze ścian itd ale teraz już mu przeszło całkowicie;).

Jeśli psiak od poczatku będzie stopniowo przyzwyczajany zostawać sam i będzie miał odpowiednio dużo ruchu to nie powinien w domu niszczyć.

Wkurzają mnie poglady takich,,mądrych znajomych"to ze jej psiak niszczył nie znaczy że wszystkie onki niszczą.

Moi teściowie z kolei mają pięknego owczarka , który od szczeniaka zostaje sam w domu i nigdy nic nie zniszczył.

Posted

Oto fotki.

Mama ****ków:

Chłopaczek

Panienka trikolorowa- niestety nie mam zdjęć pozostałych sunieczek.

Mają coraz mniej czasu a ja - noce nieprzespane i nóż, który mi się w kieszeni otwiera. Z furii.

Posted

Są fajne, tylko - po co one są ot i pytanie.

Na zdjęciu są 2 takie mniejsze, drobniejsze sunie - na tych na rękach. Jedna taka śniada i jedna ciemna. W porównaniu z innymi wydają sie inne - może po tacie.;)

Posted

Mam 2 sunie zaklepane, jedna to ta czarna stojąca na fotce na DS i jeszcze jedna, najmniejsza -na DT. Obie na Śląsk. mam też transport - po dołożeniu do paliwa. Trol może zabrac je do Gliwic. Gdyby jeszcze znalazł się tam jakiś tymczas chocby na trzeciego psiaka - to byłoby super.

Pojechałyby jednym rzutem i koszt mniejszy.
Psiulki szukają domów.

Posted

supergoga napisał(a):
Mam 2 sunie zaklepane, jedna to ta czarna stojąca na fotce na DS i jeszcze jedna, najmniejsza -na DT. Obie na Śląsk. mam też transport - po dołożeniu do paliwa. Trol może zabrac je do Gliwic. Gdyby jeszcze znalazł się tam jakiś tymczas chocby na trzeciego ****ka - to byłoby super.

Pojechałyby jednym rzutem i koszt mniejszy.
Psiulki szukają domów.

Kurde, okazja świetna.
U mnie lipa niestety:shake: już mi głupio ględzić cioci, że tu waha się ich życie - nie chce to już nic nie zrobie... Ja tłumacze, a ona tylko potakuje, potakuje, mówi, że się zastanowi.. i znowu odmawia. Już nie mam siły.
Przepraszam za nadzieje które porobiłam, sama miałam nie mniejsze:shake:
Kurcze no, nic nie mogę zrobić więcej...

Dobrze, że choć te dwie suńki mają gdzie jechać.

Posted

Kama - nie przepraszaj, dzieki że chciałaś pomóc. Na siłę nic się nie zrobi.

Dzięki wszystki za zaglądanie i chęć pomocy. Zostały nam 3 psiaki. Jedna osoba jeszcze się miała kontaktować z właścicielka - chodziło o największego szczeniora. Zapytam dzisiaj czy coś wiadomo.

Posted

na tych zdjeciach to jest chyba ta sama sunia bo ta druga z postu 1 nie ma tak dużo białego pomiedzy łapami i jest chyba troszke wieksza... czy ostatnia sunia z postu 1 jest zamówiona?

Posted

Podejrzewam, że póki nie zabiorę szczeniaków więcej zdjęć nie bęzie. Będę rozmawiała w sprawie przejęcia wszystkich, na razie umieszczę w kojcu i budzie, ale tylko na krótko bo to miejsce potrzebne, więc typowa czasówka. Ale piątek pojutrze. Wtedy zrobię fotki.

Największy jest chyba chłopak, ale dokładnie opiszę jak sama zobaczę.

Posted

Chłopak pojechał do domu.
Dzikus zabiera jedną panienke czarną najmniejszą na DT - pojedzie chyba w przysżłym tygodniu. jeszcze jeden domek jest chętny, ale Dzikus sprawdzi, czy wszystko ok.

Od jutra opieke na ****kami przejmuje nasza Fundacja. ****ki zostaną przewiezione pod opieke wolontariusza, dostaną kojec i budę. Nie jest to szczyt marzeń, ale będa bezpieczne i nikomu nic do głowy nie wpadnie.

Pani dzisiaj obiecała mi telefonicznie, po konkretnej rozmowie, że wysterylizuje onkę. Ponoć słyszała negatywne zdania o sterylizacji. Opowiedziałam jej nieco i chyba dotarło. Mam nadzieje, że tam juz więcej ****ków nie będzie.

Cały czas domku szukają 2 lub 3 sunie.
A ja będę wystawiała chyba bazarki - na ich utrzymanie i przede wszystkim na ewentualne koszty transportu na Śląsk, bowiem jest mozliwość w przyszłym tygodniu za zwrot kosztów paliwa.

Mam nadzieję, że wszystko się uda. Jak juz ****ki trafią do nas - postaram się o fotki.