Nutusia Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Napisałam "na wszelki wypadek". Czasami domku nie ma ani jednego, a potem jak sypnie ;) A ludzie zazwyczaj jak już szukają psiaka, to nie bardzo chcą adoptować zupełnie innego (z wyglądu). Quote
Amalthea Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Gdyby tylko Rex mógł mieszkać w mieszkaniu to pewnie miałby większe szanse na adopcje bo to naprawdę super psiak. Niestety nie każdy dysponuje domem z ogrodem :( Quote
Doma17 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Fokus to około 2 letni mieszaniec w typie spaniela. To typowy spaniel, kocham wszystkich i wszystko, ale i tak pędzę bo nie mam czasu. :D Jest mega pozytywny. Fokus dogaduje sie z psami, ładnie chodzi na smyczy :) Brudny spaniel to szczęśliwy spaniel :D Quote
Doma17 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Dyzio to około roczny śliczny niskopodwoziowy owczarek :D To bardzo pozytywny pies, jest wszędzie, kocha wszystkich. Jest bardzo skoczny i rozdaje przy tym wiele buziaków. Uwielbia głaskanie, ale zaraz nie ma czasu ;) To cudowny i kontaktowy psiak. Dyzio zapewne był podwórkowym psiakiem dlatego też takiego szukamy mu domu ;) Quote
Doma17 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Korba to około 1,5 roczna prawdziwa korba :D Jest młodą, energiczną i kontaktową suczką. Super dogaduje sie z psami, w ich towarzystwie bardzo dobrze się czuje. Lubi być głaskany, bardzo ładnie chodzi na smyczy: Quote
Doma17 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Alojzy to około 3 letni śliczny szorstkowłosy chłopak. Jest oazą spokoju, ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie. Alojzy musiał wiele w swoim życiu przejść, boi się gwałtownych ruchów :) Potrzebuje czasu, zeby zaufać człowiekowi, ale kiedy tylko zaufa to nie am końca przytulania :) Quote
Doma17 Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Zibi to około 1,5 roczny śliczny psiak. Zibi jest bardzo grzeczny, podczas spacerku dzielnie maszeruje. Małydogaduje się z psami. To kochany, wesoły i kontaktowy psiak :) : Quote
Bejotka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Brakuje mi jeszcze opisów: Lolka, Gizmo i Puci. Quote
Bejotka Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 (edited) ZIBI KORBA FOKUS ALOJZY DYZIO na Tablicy i Alegratce oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, hiperogloszenia.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl Edited March 18, 2014 by Bejotka Quote
Ania_i_Kropka Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Bejotka napisał(a):Brakuje mi jeszcze opisów: Lolka, Gizmo i Puci. Lolek jest małym jamnikowatym panem w średnim wieku. Ma ok 8 lat. Loluś początkowo jest troszkę nieufny i nie pewny. Jednak gdy kogoś pokocha to na zabój. Pokochał Emilę, która pracuje na kwarantannie i nie odstępuje jej na krok. Jest grzeczny i przyjazny. Loluś ma stary uraz oczka na które niestety nie widzi i wybite przednie ząbki. Mimo trudnych przeżyć z przeszłości nadal kocha ludzi. Loluś jest żywym i wesołym psiakiem. Gizmo został znaleziony przy drodze. Miał uszkodzone biodro i problemy z oddychaniem ( strasznie kaszlał i charczał). Ponad 4 miesiące spędził w klinice. Teraz jest zdrowy ( jedynie lekko utyka na operowaną łapkę). Gizmo jest spokojnym i zrównoważonym psiakiem. Nie narzuca się ze swoim towarzystwem. Na spacerach jest grzeczny i posłuszny. Gizmo potrzebuje spokojnego i ciepłego domu, w którym zapomni o p[rzeszłości i będzie mógł na nowo cieszyć się życiem. Gizmo ma ok 8 lat. Pucia to niespełna roczna mini ONka. Sunia jest baaaaaaaaaaaardzo energiczna i wesoła. Jest w kilku miejscach na raz. Uwielbia zabawy z psami. W stosunku do ludzi jest przyjazna i bardzo uległa. Quote
Bejotka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Już drugi raz napisał do mnie Pan w sprawie Osira, że chciałby namiary na poprzedniego właściciela, w celu uzyskania jak najwięcej informacji o psie. Podałam mu dwa telefony: do biura schroniska i do Ani. Pewnie schronisko nie może, ot tak, dawać każdemu, kto prosi namiary na ludzi, którzy oddają psy. Quote
Bejotka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 PUCIA GIZMO LOLEK na Tablicy i Alegratce oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, hiperogloszenia.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl Quote
Nutusia Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Bejotka napisał(a):Już drugi raz napisał do mnie Pan w sprawie Osira, że chciałby namiary na poprzedniego właściciela, w celu uzyskania jak najwięcej informacji o psie. Podałam mu dwa telefony: do biura schroniska i do Ani. Pewnie schronisko nie może, ot tak, dawać każdemu, kto prosi namiary na ludzi, którzy oddają psy. Ale może dałoby radę, gdyby schronisko skontaktowało się z panem i zapytało czy może przekazać numer, ewentualnie podało numer do pana zainteresowanego adopcją. Tylko jeśli pan oddał i uznał, że ma "problem z głowy", może nie być... zachwycony... Quote
Bejotka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Znowu napisał przed 9.00, że nie może się dodzwonić, nikt nie odbiera. To mu grzecznie odpisałam, że do biura po 9.00 a Ania nie zawsze może odebrać i poprosiłam, żeby próbował i był cierpliwy :) Quote
Ania_i_Kropka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 W poniedziałki domy znaleźli: Atos :multi: i koci senior Lexus: Dzisiaj nowy dom znalazła Karola:multi: Quote
Bejotka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 :multi::multi: A dzwonił ten pan w sprawie Osira? Quote
Ania_i_Kropka Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Bejotka napisał(a)::multi::multi: A dzwonił ten pan w sprawie Osira? Pan dzwonił do mnie wczoraj ok 14. Przekazałam jego prośbę schronisku. Mają przekazać jego numer byłej właścicielce Osira. Quote
megi007 Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 W piątek nowy domek znalazł Drago https://picasaweb.google.com/116007720810208950894/PSY02?noredirect=1#5938372790811037554 Quote
Bejotka Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 (edited) No to super :) O! I na stronie schroniska widzę, że i Corgi znalazł dom! :) Edited March 23, 2014 by Bejotka Quote
Doma17 Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 (edited) Corgi domek znalazł dzięki ogłoszeniom cioci Bejotki :loveu: Wczoraj nowe domki znalazły: dwa psiaki które dopiero skończyły kwarantannę: Bach: :multi::multi::multi: Jerry: :multi::multi::multi: Oraz psiaki które zdecydowanie za długo czekały na dom ;) Rzutek który pojechał do Warszawy, domek dzięki ogłoszeniom ;) Reda :multi::multi::multi: oraz Oskar- na zdjęciach ze swoją rodzinką :multi::multi::multi: Edited March 23, 2014 by Doma17 Quote
Recommended Posts