Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisałam "na wszelki wypadek". Czasami domku nie ma ani jednego, a potem jak sypnie ;) A ludzie zazwyczaj jak już szukają psiaka, to nie bardzo chcą adoptować zupełnie innego (z wyglądu).

Posted

Gdyby tylko Rex mógł mieszkać w mieszkaniu to pewnie miałby większe szanse na adopcje bo to naprawdę super psiak.
Niestety nie każdy dysponuje domem z ogrodem :(

Posted

Fokus to około 2 letni mieszaniec w typie spaniela. To typowy spaniel, kocham wszystkich i wszystko, ale i tak pędzę bo nie mam czasu. :D Jest mega pozytywny. Fokus dogaduje sie z psami, ładnie chodzi na smyczy :)

Brudny spaniel to szczęśliwy spaniel :D

Posted

Dyzio to około roczny śliczny niskopodwoziowy owczarek :D To bardzo pozytywny pies, jest wszędzie, kocha wszystkich. Jest bardzo skoczny i rozdaje przy tym wiele buziaków. Uwielbia głaskanie, ale zaraz nie ma czasu ;) To cudowny i kontaktowy psiak. Dyzio zapewne był podwórkowym psiakiem dlatego też takiego szukamy mu domu ;)

Posted

Korba to około 1,5 roczna prawdziwa korba :D Jest młodą, energiczną i kontaktową suczką. Super dogaduje sie z psami, w ich towarzystwie bardzo dobrze się czuje. Lubi być głaskany, bardzo ładnie chodzi na smyczy:

Posted

Alojzy to około 3 letni śliczny szorstkowłosy chłopak. Jest oazą spokoju, ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie. Alojzy musiał wiele w swoim życiu przejść, boi się gwałtownych ruchów :) Potrzebuje czasu, zeby zaufać człowiekowi, ale kiedy tylko zaufa to nie am końca przytulania :)

Posted

Zibi to około 1,5 roczny śliczny psiak. Zibi jest bardzo grzeczny, podczas spacerku dzielnie maszeruje. Małydogaduje się z psami. To kochany, wesoły i kontaktowy psiak :) :

Posted (edited)

ZIBI
KORBA
FOKUS
ALOJZY
DYZIO

na Tablicy i Alegratce
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, hiperogloszenia.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted

Bejotka napisał(a):
Brakuje mi jeszcze opisów: Lolka, Gizmo i Puci.

Lolek jest małym jamnikowatym panem w średnim wieku. Ma ok 8 lat. Loluś początkowo jest troszkę nieufny i nie pewny. Jednak gdy kogoś pokocha to na zabój. Pokochał Emilę, która pracuje na kwarantannie i nie odstępuje jej na krok. Jest grzeczny i przyjazny. Loluś ma stary uraz oczka na które niestety nie widzi i wybite przednie ząbki. Mimo trudnych przeżyć z przeszłości nadal kocha ludzi. Loluś jest żywym i wesołym psiakiem.

Gizmo został znaleziony przy drodze. Miał uszkodzone biodro i problemy z oddychaniem ( strasznie kaszlał i charczał). Ponad 4 miesiące spędził w klinice. Teraz jest zdrowy ( jedynie lekko utyka na operowaną łapkę). Gizmo jest spokojnym i zrównoważonym psiakiem. Nie narzuca się ze swoim towarzystwem. Na spacerach jest grzeczny i posłuszny. Gizmo potrzebuje spokojnego i ciepłego domu, w którym zapomni o p[rzeszłości i będzie mógł na nowo cieszyć się życiem. Gizmo ma ok 8 lat.

Pucia to niespełna roczna mini ONka. Sunia jest baaaaaaaaaaaardzo energiczna i wesoła. Jest w kilku miejscach na raz. Uwielbia zabawy z psami. W stosunku do ludzi jest przyjazna i bardzo uległa.

Posted

Już drugi raz napisał do mnie Pan w sprawie Osira, że chciałby namiary na poprzedniego właściciela, w celu uzyskania jak najwięcej informacji o psie. Podałam mu dwa telefony: do biura schroniska i do Ani. Pewnie schronisko nie może, ot tak, dawać każdemu, kto prosi namiary na ludzi, którzy oddają psy.

Posted

PUCIA
GIZMO
LOLEK

na Tablicy i Alegratce
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, hiperogloszenia.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl

Posted

Bejotka napisał(a):
Już drugi raz napisał do mnie Pan w sprawie Osira, że chciałby namiary na poprzedniego właściciela, w celu uzyskania jak najwięcej informacji o psie. Podałam mu dwa telefony: do biura schroniska i do Ani. Pewnie schronisko nie może, ot tak, dawać każdemu, kto prosi namiary na ludzi, którzy oddają psy.

Ale może dałoby radę, gdyby schronisko skontaktowało się z panem i zapytało czy może przekazać numer, ewentualnie podało numer do pana zainteresowanego adopcją. Tylko jeśli pan oddał i uznał, że ma "problem z głowy", może nie być... zachwycony...

Posted

Znowu napisał przed 9.00, że nie może się dodzwonić, nikt nie odbiera. To mu grzecznie odpisałam, że do biura po 9.00 a Ania nie zawsze może odebrać i poprosiłam, żeby próbował i był cierpliwy :)

Posted (edited)

Corgi domek znalazł dzięki ogłoszeniom cioci Bejotki :loveu:

Wczoraj nowe domki znalazły:

dwa psiaki które dopiero skończyły kwarantannę:

Bach: :multi::multi::multi:

Jerry: :multi::multi::multi:

Oraz psiaki które zdecydowanie za długo czekały na dom ;)

Rzutek który pojechał do Warszawy, domek dzięki ogłoszeniom ;)

Reda :multi::multi::multi:

oraz Oskar- na zdjęciach ze swoją rodzinką :multi::multi::multi:

Edited by Doma17