Nutusia Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Raty, Gosiu.... kciuki zaciskam do białości i odrętwienia!!!!!! Quote
Bejotka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Dziś pytano o Busterka - czy może mieszkać z wilczurką :) Zaprosiłam do rozmowy telefonicznej :) Quote
Saraa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Dziś do domu pojechał Asik ! :) Powodzenia chłopaku ! Quote
Bejotka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Saraa']Dziś do domu pojechał Asik ! :) [/QUOTE] Bez Bąbelka? To dopiero Bąbelek teraz w rozpaczy... :( Quote
Saraa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Niestety Bąbelek został w schronisku :C Jak najszybciej potrzebny jest chociaż DT bo już odczuwa brak swojego przyjaciela... Quote
Bejotka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Tajfun, Blind, Rambo, Salem, Gizmo, Kropka, Sonia, Ozzy, Atos (ten nowy), Kowalski, Libra, Pról, Rocky (spaniel), Corgi, Wojtek, Osir, Raff, Tadeusz, Firmin, Mały, Roni, Milka, Lalo, Bruner, Frodo, Pyza.... Proszę o zdjęcia i opisy to im zrobię ogłoszenia. Quote
Ania_i_Kropka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Bejotka']Dziś pytano o Busterka - czy może mieszkać z wilczurką :) Zaprosiłam do rozmowy telefonicznej :)[/QUOTE] Niestety Buster powinien być jedynakiem. Quote
Ania_i_Kropka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Bejotka']Tajfun, Blind, Rambo, Salem, Gizmo, Kropka, Sonia, Ozzy, Atos (ten nowy), Kowalski, Libra, Pról, Rocky (spaniel), Corgi, Wojtek, Osir, Raff, Tadeusz, Firmin, Mały, Roni, Milka, Lalo, Bruner, Frodo, Pyza.... Proszę o zdjęcia i opisy to im zrobię ogłoszenia. Dominika w piątek wraca do Olsztyna i rusza z robieniam fotek psiakom. Quote
Bejotka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 (edited) A tymczasem wszędzie pozmieniałam ogłoszenia Asika i Bąbelka na ogłoszenie samego Bąbla (nowy tekst). Tak mi go jest strasznie szkoda, stracił bratnią duszę, został sam... :( [quote name='Ania_i_Kropka']Niestety Buster powinien być jedynakiem.[/QUOTE] Może taki telefon to dobra okazja, by przedstawić Panu innego labka, który dogada się z sunią? A Tank? A może inny gabarytowo podobny, który byłby łagodny? Edited January 28, 2014 by Bejotka Quote
Bejotka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Przyszedł taki oto mail: "Jestem zainteresowany adopcją BOLO, prosiłbym więc o jakieś informacje w tej sprawie. Dodam, że mieszkam w Anglii, więc konieczny będzie paszport dla psa i badania. Czy państwo jesteście w stanie to wykonać oraz jakie będą koszty z tym związane." Odpisałam, poprosiłam, żeby Pan Andrzej z Anglii zadzwonił do Ani. Quote
Ania_i_Kropka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='Bejotka'] Może taki telefon to dobra okazja, by przedstawić Panu innego labka, który dogada się z sunią? A Tank? A może inny gabarytowo podobny, który byłby łagodny?[/QUOTE] Nikt do mnie nie dzwonił w sprawie Bustera. Zawsze gdy ktoś dzwoni w sprawie psiaka i ten nie pasuje do rodziny proponuje innego zwierzaka i zapraszam do schroniska. Tank nie toleruje innych zwierząt. Jest bardzo agresywny z stosunku do psów. Luzak dobrze dogaduje się z psami. Quote
Nutusia Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Domek w Anglii? Czemu nie? Procedurę mam przetrenowaną, jakby co ;) Quote
Ania_i_Kropka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Rozmawiałam z Panem Andrzejem. Wyjaśniłam mu wszystkie procedury. Pan będzie w Polsce za ok miesiąc i odbierze psiaka osobiście. Musi tylko znaleźć przewoźnika z którym będzie mógł razem z psem wrócić do Anglii. Gdy tylko Panu uda się znaleźć transport zadzwoni do mnie i zaczniemy przygotowywać Bolusia. Quote
Bejotka Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 No to trzymamy kciuki, by się wszystko udało :) Quote
phase Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='Bejotka']Przed chwilką Pan Cezary bardzo poważnie pytał w swym mailu o GOSka :) Odpisałam - mam wielką nadzieję, że zadzwoni :) Pan nie wiedział tylko czy Gos dogada się z jego sunią (8-9 lat, łagodna jak baranek).[/QUOTE] Gosiaczek dogadywał się bez problemu z moją sunieczką (11lat), także jeśli chodzi o sunię nie powinno być problemu - odpukać. :) Quote
Ania_i_Kropka Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Wczoraj do domku do Giżycka pojechał Bąbel. Państwo przyjechali po psiaka osobiście. Gdy dotarli do Giżycka zestresowany podróżą i natłokiem emocji, psiak zerwał się z całą smyczą i uciekł prosto przed siebie.... Wczoraj od 15 państwo razem ze znajomymi szukali chłopaka po całym mieście. Dzisiaj rano do Giżyckla pojechała wolontariuszka Sara, którą Bąbel bardzo polubił w schronisku. Kolejne 4 godziny poszukiwań i w końcu ten oczekiwany od wczoraj telefon i wiadomość Mamy chłopaka!!! Bąbel teraz szczęśliwy odsypia w swoim domu. Asik i Bąbel choć zostali rozdzieleni mają kochające rodziny i zimę spędzą w ciepłych domkach. Quote
Bejotka Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='Ania_i_Kropka']Asik i Bąbel choć zostali rozdzieleni mają kochające rodziny i zimę spędzą w ciepłych domkach.[/QUOTE] Normalnie thriller jakiś! Ale dobrze się skończyło. Ufff... Quote
Nutusia Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Dobrze, że przylazłam to dopiero dziś... U nas mróz i wiatrzycho, że ciężko wytrzymać :( Quote
Ania_i_Kropka Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 W Czwartek nowy dom znalazła Linda :multi: Wczoraj do DT pojechał Rambo :multi: Dzisiaj do domów pojechali: Tosia i Skot:multi: Quote
Doma17 Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Lalo to psiak który nie ma łatwego życia. Został przywiązany do bram schroniska w środku zimy :-( Był bardzo przerażony schroniskiem, nadal jest. Widać, ze to nie jest miejsce dla niego. Dopiero głaskany uspokaja się i przytula. Ale w jego oczach nadal widać strach i nadzieję, że może jednak wrócą...niestety nie wrócą. Lalo ma około 7 lat. Pilnie potrzebuje odpowiedzialnego domu który będzie jego domem na zawsze: Quote
Doma17 Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Frodo to około roczny kochany psiak. Kontakt z człowiekiem jest dla niego najważniejszy, tylko by się przytulał. Kochany, kontaktowy psiak. Na początku jest trochę niepewny ale po chwili już jest na rękach :) Frodo powoli uczy się chodzić na smyczy i bardzo szybko łapie o co chodzi, to bardzo mądry psiak. A jego uszy dodają mu wielkiego uroku :loveu: Quote
Jagoda1 Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 Skot, niewidzący i niesłyszący psiak, od dzisiaj ma swoją Rodzinę:). Zamieszka u polskiej rodziny w Anglii. Państwo przyjechali do Polski specjalnie po niego. Kochany Psiaku, ogromnie cieszę się, bądź szczęśliwy!. Quote
Doma17 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [FONT=arial]Luke jest około 4-5 letnim mieszańcem labradora. Jest bardzo wesoły i kontaktowy. Dogaduje się z psami, ale zaczepiony nie pozostaje dłużny. ;) W schronisku jest od niedawna. Został znaleziony na terenie Olsztyna. Był bardzo zadbany, byliśmy pewni, ze zgłosi się po niego właściciel, niestety tak się nie stało. :( Luke jest bardzo energiczny i silny. Jak to labrador kocha każdego. To cudo nie pies ;) A w schronisku dooopka mu marźnie ;( Widać, ze to typowo domowy psiak ;) : [/FONT] Quote
Recommended Posts