Doma17 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 megi007 napisał(a):Doma super zdjęcia :) Psiaki miały masę radości :) A Łezka jest najcudowniejszym psem pod słońcem ^^ Dziękuję a psiaki rzeczywiście były wesołe. :) Łezka :loveu: Quote
Jagoda1 Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Twoje zdjęcia doskonale oddaja charakter naszych psiaków:):):) Quote
Doma17 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Jagoda1 napisał(a):Twoje zdjęcia doskonale oddaja charakter naszych psiaków:):):) Bardzo się cieszę, ze zdjęcia się podobają :lol: Quote
wykrywka Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Również zachwycam się zdjęciami :lol: . Jednak zawsze najpiękniejsze są te z człowiekiem, nie tylko z jego nogami co ma dać skalę porównawczą wielkości psa, ale z ludzką twarzą, uśmiechem i miłością w oczach fotografowanych. Teksty jak zwykle - rewelacja, kwintesencja. Zeza u Denima nie widzę, albo go nie ma, albo ... muszę sprawdzić swoje ślepka :evil_lol: Quote
phase Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Tak Alex. Jeszcze przed 2009 był w schronisku mając wtedy 4 lata, więc jak dla mnie długo wyczekuje domku, a jest naprawdę wspaniałym psiakiem.:shake: Pamiętam jeszcze go bez aż tak siwej mordki. Quote
Bejotka Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) AKSA na Alegratce i Tablicy oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Pozostałym psiaczkom "działkowym" też zrobię indywidualne ogłoszenia, jak dostanę ich fotki i krótkie info. Edited March 20, 2013 by Bejotka Quote
Jagoda1 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 (edited) Odszedł stareńki Dionizos, znaleziony w grudniu 2012r. Miał ok. 14 lat. Nie wstawał, nie chodził. Dzięki wyjatkowej opiece Emilii, zaczął spacerować, a ostatnie tygodnie życia spędził godnie. Edited March 18, 2013 by Jagoda1 Quote
Nutusia Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Emilio - wielkie podziękowania i ukłony do samej ziemi... Na pociechę prześlę Wam pozdrowienia od Hopki z Luksemburga - w końcu też "zahaczyła" o schronisko w Olsztynie ;) Quote
Ania_i_Kropka Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Odszedł starszy doberman Karo ["] Pies gdy trafił do schroniska był strasznie wychudzony i miał problemy z koordynacją ruchową. Trafił do neurologa, który po licznych badaniach ( badania krwi, płynu mózgowo-rdzeniowego i EEG) skierował Karo na rezonans. Na rezonansie potwierdziła się diagnoza neurologa Karo ma zmianę w przodomózgowiu. Rezonans nie pokazał jednoznacznie, że to nowotwór. Psiak dostał leki, niestety po lekach jego stan nie poprawił się. Pani doktor podjęła decyzję o eutanazji. Jego pseudowłaściciele pozbyli się go gdy zaczął chorować. :angryy: Quote
Bejotka Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Karo, Dionizosku... :( Żegnajcie kochane pieski... [*] Do domku poszedł Rufi (znalazłam na stronie schroniska) i Dropsik (wiem od Jagody)... Quote
Bejotka Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Słuchajcie!! :) Jak co wieczór byliśmy z Jazzem na spacerze dookoła jeziora Długiego. Spaceruje tam sporo psów a ponieważ Jazz jest niesłychanie towarzyskim stworzeniem, więc bywamy tam głównie w celach psio-towarzyskich :) Dzisiaj spotkaliśmy tam pana z pieskiem. Psiaczek niewielki, sznaucerkowato-terierkowaty, ostrzyżony. Gapiłam się na niego i gapiłam, bo wydał mi się znajomy... I w tym momencie Pan się odzywa i mówi, że jeszcze taki niepewny jest jego piesek, bo ma go krótko - wczoraj wziął go ze schroniska. Bingo! :) Od razu zajarzyłam, że to ... GOOFI!! :) Porozmawialiśmy z panem - Goofi teraz ma na imię Czarny, pan w niego wpatrzony, troskliwy, ponoć już Goofi nie odstępuje go na krok :) Wyglądał ślicznie, dziarsko maszerował na smyczce wywijając cienkim ogonkiem :) Jazz go natychmiast uraczył wielką dawką przyjaźni - na początku Goofi trochę się obawiał, bo Jazz to kawał futra, ale gdy rozmowa dobiegała końca - już się bawiły! :) Znaczy pies trochę wyluzował po pobycie w schronisku, ma kochającego właściciela, który wyprowadza go na długie spacerki. I wszystko wygląda cool :) I oby więcej takich happy endów, czego życzę wszystkim psom, wolontariuszom i samej sobie też :) Quote
Ania_i_Kropka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Mam problem z internetem w domu :-( Bardzo się cieszę, że Gufi znalazł taki fajny domek :multi:Tyle czasu czekał. Super dom ma również Milka, dzięki ogłoszeniom cioci Bejotki. :loveu: Wczoraj do domu pojechała Santa. Jej nowa rodzina zakochała się w suni już w sobotę. Pan z synem przyjeżdżali codziennie wyprowadzali sunie na spacery i poznawali się lepiej. Quote
Bejotka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 I jeszcze poszedł Pędzelek!! :) Ania_i_Kropka napisał(a):Wczoraj do domu pojechała Santa. Jej nowa rodzina zakochała się w suni już w sobotę. Pan z synem przyjeżdżali codziennie wyprowadzali sunie na spacery i poznawali się lepiej. Jeju, jak dobrze, że Santa znalazła dom. Jakiś czas temu pisał do mnie poprzedni właściciel oburzony tytułem ogłoszenia (Santa nie pojechała na wakacje), bo twierdził, że to alergia a nie wakacje. I miał pretensje, że ogłoszenie jest zbyt wzruszające i jego córka je znalazła i płacze. Szlag mnie trafił na miejscu i tak mu odpisałam, że chyba się zapadł pod ziemię, bo już się nie odezwał.... :angryy: Quote
Bejotka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Jeśli Ania chwilowo ma problemy z internetem, to może ktoś inny napisałby mi parę słów o Emilku? Czy macie może jakieś zdjęcia Biesa? Quote
wykrywka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Bejotka masz rację, spotkanie schroniskowego psiaka na spacerku z własnym Panem, zadbanego, zadowolonego to najwspanialsza wizytówka udanej adopcji :lol:. Dziecka z domu Santy żal mi i to podwójnie. Po pierwsze , bo wierzę, że jej żal i łzy są szczere, że dzieciak cierpi a po drugie, myślę, że mając takiego ojca szybko pozbędzie się empatii do zwierząt, niewiele pozostanie z jej uczuć :shake:. Karo [*], bądź szczęśliwy piesku tam, gdzie jesteś - zadrżało mi serce, jest taki podobny do "mojego" Borysa, od 6 lat w schronisku, do którego sama go zawiozłam i pomimo setki, a może i więcej ogłoszeń, do dziś nie znalazłam mu domu :-(. Quote
Ania_i_Kropka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Emil jest młodym ( ma ok 2 lat) bardzo energicznym i wesołym psiakiem. Początkowo jest nieufny i ostrożny, jednak dość szybko przekonuje się do ludzi. Nie przepada za towarzystwem psich kolegów. Quote
Doma17 Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Parę fotek: Sproket: Maluszek: Na barankach u Ani: :loveu: Quote
Doma17 Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Nowa przyjaciółka Sproketa energiczna Iskra: Quote
Doma17 Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 A teraz parę dowodów na przyjaźń Sproketa i Iskry :lol: Quote
Recommended Posts