Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ola - piękny wiersz, niestety ze smutnym zakończeniem jak nazbyt często życie :-( Ale Lusia już nie cierpi (*)

Trafiłem na wątek przez Jacka. Przeczytałem o Iskierkach i jestem dla Was pełen podziwu! Żeby każde schronisko mogło mieć taką pomoc byłoby wspaniale! Dzieci wychowywały by się w miłości do zwierząt, empatii i uczyłyby się lepiej życia. A właśnie takich ludzi nam najbardziej potrzeba. Gratuluję Wam świetnego pomysłu i jeszcze lepszej organizacji! :loveu:

Posted

Witamy wszystkich dogomaniaków ;)
Otóż kolejna sobota szczęsliwa, poszło do adopcji pare piesków, "naszych" piesków :lol:
.......ale niestety doszło parę nowych :shake:
wracaliśmy przemoknięci okropniaście ale jak zwykle spełnieni i tęskniący za psiakami.....
oczywiscie będziemy i teraz w sobotę, ale w następną niestety NIE, ponieważ wyjeżdżamy w góry na obóz ;), oczywiście padały takie propozycje żeby zabrać ze sobą pieski :cool3:...........
nieobecną sobotę odrobimy w drugim tygodniu ferii :multi:

Ostatnio robilismy małe podsumowanie naszej akcji "Iskierka pomocy i Promyk szczęścia ...." i z zaskoczeniem "odkryliśmy, że już 4 miesiące (od października włącznie) pomagamy pieskom :multi: ale ten czas leci ..........siupa:multi:

tymczasem do zobaczyska
i pozdrówki od Iskierki

P>S
jak widać sunia "Motylek" z dziećmi tez się dobrze czuje ;) i jak to jest z suczkami mają swoje charakterki ale i potrafią obdażyć bezgraniczną miłością kogoś kto odwzajemnia jej to samo ....:loveu:
....moja córka zakochała się w Motylku :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzięki Wam, psiaki mają wspaniałe spacery, a raczej bieganie;), Dzieciaki są rewelacyjne!

Nabrały doświadczenia, same zakładają obroże i smycze, psiaki czekają na nich, szaleją, wiedzą, że ten spacer, to to, na co czekały cały tydzień.

A wszystko to pod okiem p. Ewy i p. Iwony...:Rose::Rose:

Udanego obozu:lol:, ale wiem, że będzie Wam brakowało psiego towarzystwa;).

Posted

Nie zawsze robie wpisy, ale podgladam z przyjemnoscia na to co u Was sie dzieje, dopinguje Wam z calego serca. A swoja droga to dzieciaki w Olsztynie macie niesamowite:loveu:

Posted

[quote name='Erazm']Nie zawsze robie wpisy, ale podgladam z przyjemnoscia na to co u Was sie dzieje, dopinguje Wam z calego serca. A swoja droga to dzieciaki w Olsztynie macie niesamowite:loveu:[/quote]

Dokładnie mam tak samo. Podglądam zawsze, z przyjemnością i kibicuję. Od czasu tymczasowicza Alfika jestem waszą wierną fanką. Dla mnie jestescie wzorcowi.

Posted

[quote name='Isadora7']Dokładnie mam tak samo. Podglądam zawsze, z przyjemnością i kibicuję. Od czasu tymczasowicza Alfika jestem waszą wierną fanką. Dla mnie jestescie wzorcowi.[/quote]
Bardzo dziękuję w imieniu wszystkich zaangażowanych w ratowanie i szukanie domu naszym bidusiom:oops:...

To zobowiązuje nas jeszcze bardziej...:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich serdecznie po dłuzszej przerwie ;)
Wróciliśmy z fajnego obozu w przepieknej Rabce Zdrój ;)
Śmigaliśmy na nartach, na łyżwach, na basenie i duuuuuuuuzo chodziliśmy zazwyczaj pod górkę heh :eviltong:............
Było bardzo fajnie, wszystkie pobliskie psy, które biegały luzem z posesji do posesji były oczywiście "nasze" heh :eviltong:........

Najbardziej przypadł nam do gustu piesek na stoku narciarskim , cudeńko...

....ale co dobre szybko sie kończy,chociaż dzieciaki bardzo tęskniły za naszymi pieskami ze schroniska, zastanawiajac się, który poszedł do adopcji ;)
Wysłalismy kartkę z gór wszystkim wolontariuszom w schronisku :eviltong:

Już we wtorek Iskiereczki oczywiście już wyprowadzały pieski na spacerki, było duzo przytulania i biegania ;)
Niestety w tą sobote nie mogliśmy przyjechać, poniewaz wszyscy sie rozchorowali :shake:
Ale w następną sobotę napewno odwiedzimy nasze cudowne, czekające wciaz na domek pieski :loveu:
Pozdrawiamy ciepluchno w ta piekną i snieżną zimę ;)
Iskiereczki.....:loveu:

Posted

Isadora7 napisał(a):
A my jak Syzyfy... :(

tylko się tak zdaję,że jak syzyfy........ ale nasi wolontariusze robia cuda w naszym schronisku w olsztynie ;)
to niesamowite ze jest tyle chętnej młodzieży, która chce pomagać tym zwierzętom, naprawdę serce sie raduje przy niejednej tragedii, która spotyka te psiaki, ale mają tą iskierkę w wolontariuszach !!!!!!!!!
cudne a zrazem smutne...........
pozdrawiam