Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dino ma ok 6 lat od 2 lat jest w schronisku, dogaduje się tylko z niektórymi psami, ale na pewno musi trafić do domu bez innych psiaków. W stosunku do ludzi jest bardzo łagodny i towarzyski, uwielbia pieszczoty i zabawę.

Posted

Kropek bidulek jest bardzo przestraszony, czasami ma taki wyraz pyszczka jakby miał się zaraz rozpłakać, na spacerach jest trochę lepiej jak się go głaszcze to wtula się i przymruża oczka... oby ktoś go zabrał ;(

i ten jego smutny pysio...

Posted

Heban jest wesołym i energicznym psem, do schroniska trafił w złym stanie dla tego musiał być ostrzyżony na bardzo krótko, teraz sierść pomału odrasta. Heban akceptuje tylko niektóre psy z Guciem siedzi w klatce i jest ok, ale jak na spacerze spotka inne psy to nie jest zbyt miły... nwm ile ma dokładnie lat może Ania wie coś więcej

Posted

[quote name='oddechmotyla']Heban jest wesołym i energicznym psem, do schroniska trafił w złym stanie dla tego musiał być ostrzyżony na bardzo krótko, teraz sierść pomału odrasta. Heban akceptuje tylko niektóre psy z Guciem siedzi w klatce i jest ok, ale jak na spacerze spotka inne psy to nie jest zbyt miły... nwm ile ma dokładnie lat może Ania wie coś więcej[/QUOTE]

Heban ma ok 4-5 lat.

Posted

[quote name='Bejotka']O, Borys jaki wyliniały! Wcześniej miał więcej futra![/QUOTE]

Ta Borysek złapał doła i bardzo schudł, ale dziewczyny będą go teraz podkarmiać po spacerze no i wyczesały chłopaków :)

Posted

[quote name='Bejotka']O Dino, Kropku, Loli i Toli brakuje mi info.
(ale fajny szczenior!) :)[/QUOTE]

No więc tak o Dino nie wiem co jeszcze napisać ???

Kropek ma ok 8 lat jest bardzo przestraszony, całe dni spędza w środku budynku i odwiedzający nawet nie mają okazji go zobaczyć... z psami bardzo dobrze się dogaduje, nie ciągnie na smyczy, jest kochanym psikiem ciągle wpatruje się w dal jakby miał nadzieję, że zobaczy swojego Pana...

Tola jest staruszką, wesołą i energiczną, uwielbia pieszczoty, dogaduje się z psami, ale na jej warunkach :)

Lola spędziła w schronisku całe życie, przestraszona, osamotniona, pozostawiona sama sobie... to widać po jej zachowaniu, jest bardzo łagodna i uległa, bardzo się stresuje, w boksie stoi daleko od krat, na smyczy dopiero uczy się chodzić. Dogaduje się z psami, potrzebuje spokojnego właściciela który pomoże jej na nowo zaufać. Ma ok 11 lat

Posted

[quote name='oddechmotyla']No więc tak o Dino nie wiem co jeszcze napisać ??? [/QUOTE]

O, sory - w natłoku zdjęć uciekł mi opis parę postów wyżej :)
Ile lat ma Tola?

Posted

Tola ma ok 11 lat. Dodam jeszcze, że nigdy nie mieszkała w domu.

Lola trafiła do schroniska razem z Tolą. Obie sunie zostały odebrane wraz z dwoma innymi psiakami właścicielowi. Psy całe dnie były zamknięte na posesji. Właściciel przyjeżdżał co drugi dzień i je karmił. Obie dziewczyny były bardzo wycofane, Tola zmieniła się dzięki Albertowi. Lola nie nadaje się, że dożycia w mieszkaniu. Idealny byłby dla niej dom z ogrodem.

Posted

Jak odebrać psa?
Jest taki pies w Olsztynie, który ma podobnie jak te psy w Węgajtach... :(
Owczarek niemiecki, żyje w kojcu 1,5/1,5m we własnych odchodach, jak się przechodzi koło niego - smród jest okropny, latem nie dają mu wody (pies bębni w metalową miskę - właściciel twierdzi, ze się BAWI!), jeść pewnie też dostaje jak ktoś sobie przypomni, cały czas jest na łańcuchu, zasłonięty reklamami na siatce. Potworność! W środku miasta!!
Interweniowałam, rozmawiałam z właścicielem, był tam też TOZ. Niestety TOZ - kiedy usłyszał, że pies jest karmiony, ma dobrze i jest spuszczany - uwierzył na słowo właścicielowi i sprawa została zamknięta. Skutek był jedynie taki, że właściciel zasłonił psa od ulicy wielkimi reklamami powieszonymi na siatce, żeby nikt go nie widział - w ten sposób nawet już świata nie ogląda.. :(
Oczywiście właściciel kłamie - mieszkam obok i wiem, że łańcuch jest już niemal częścią ciała tego biednego psa, nigdy nawet na chwilę go nie spuszczają, zresztą ogrodzenie jest takie niskie, że już by go nie było...
Latem kilkakrotnie tam chodziłam i prosiłam, żeby dali mu wody.
Czyżby naprawdę w naszym mieście nie było mocnych na takie sytuacje?

Posted

Kolejna prośba do Bejotki o ogłoszenia dla psiaka którego w tę sobotę chciał oddać właściciel do schroniska, udało mi się go przekonać, żeby poczekał, przesłał zdjęcia i opis i, że poszukamy mu domu. Dzisiaj dostałam e-mail

"dzien dobry, chcialabym oddac pieska do adopcjii,do dobrego domu,gdyz w mojej obecnej sytuacjii nie jestem w stanie sie nim zajac.dostalam adres e-mail od pani,zeby napisac i dolaczyc pare zdjec pieska.pies ma 3 lata,jest kundelkiem,wychowanym w mieszkaniu z malym dzieckiem wiec jest przyzwyczajony i zadowolony z obecnosci dzieci,umie sie z nimi bawic i jest w miare grzeczny.mam nadzieje,ze pomoze mi pani znalesc dobry dom dla niego.
pozdrawiam karolina"

i zdjęcia psiaka ale nie chcą mi się załadować na dogo... spróbuje jeszcze później

Sytuacja, która nie pozwala trzymać psiaka wygląda tak, że chłopak właścicielki jest w więzieniu i będzie jeszcze przez dwa lata.. ich dziecko ma teraz dwa latka i dziewczyna nie radzi sobie sama z młodym, energicznym psiakiem i ciekawym świata dzieckiem.

Właściciele kochają psa, ale nikt z rodziny nie chce im pomóc, Pan prosił by znaleźć możliwie jak najlepszy dom.