Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Guido ma dopiero 7 miesięcy. Jego dotychczasowe życie było piekłem. Pies całe życie spędził w małym kenelu. Był z niego wypuszczany jedynie na trwający 2 min spacer przed blok w celu załatwienia potrzeb. Guido dostawał mała miskę wody dwa razy dziennie bo jak twierdziła jego właścicielka: „ jak będzie mało pił to nie będzie sikał”.
Guido jest nieśmiały i trochę bojaźliwy, ale szybko przekonuje się do nowych ludzi. Psiak powoli poznaje świat, uczy się, że jest coś więcej niż klatka i trawnik przed blokiem. Guido chętnie nawiązuje psie przyjaźnie. Guido to młody, pełen energii pies, który potrzebuje cierpliwego i kochającego właściciela.

Posted

Fanta i Sprite to ok. roczne rodzeństwo. Psiaki zostały wyrzucony w środku lasu w związanych workach na ziemniaki.:angryy::angryy::angryy: Oba maluchy są bardzo sympatyczne, kochają cały świat. Są bardzo towarzyskie i zawsze gotowe na spacer. Maluchy są niewielkie. Dobrze dogadują się z psami.

Fanta:

Posted

Sonia to 2 letnia nieduża, terierkowata sunieczka. Do Schroniska została oddana przez właściciela z powodów rodzinnych. Sunia mieszkała w bloku, jest nauczona czystości, nie niszczy i nie szczeka pozostawiona sama. Sonia jak na terierka przystało jest pełna energii i radosna. Jest łagodna i towarzyska.

Posted

Aria to ok 1,5 roczna sunia w typie ONka. Sunia jest nieśmiała i przerażona schroniskiem. Cały dzień spędza w budzie, ożywa dopiero na spacerach. Sunia jest spragniona kontaktu z ludźmi. Aria dobrze dogaduje się z psami.

Posted

Myślałam, że jeszcze przejdę się na spacerek z Czesterem i zapoznam z Polo (przypomina mi troszkę beagle'a) i już mi się nie uda, ale to super, bo mają domki. Oby jak najlepsze :) Szkoda, że pan zrezygnował z adopcji Delty. Nie rozumiem go...

Posted

Delta i bliźniaki razem - Fanta i Sprite ogłoszone na Tablicy i Alegratce
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyncity.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, olsztyn.pajeczyna.pl, owi.pl, freecf.pl, zwierzaki.a4z.pl, ojej.pl, drobny.com.pl, aukcjezwierzat.pl, 24polska.pl, 24on.pl, hiperogloszenia.pl, tusprzedaj.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, neeon.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl

Posted

W sprawie Mani napisała do mnie Pani Ania z gospodarstwa agroturystycznego we Wronkach pod Giżyckiem "Hucuły nad Tajtami". Pytała o reakcję suni na koty. Poprosiłam, żeby zadzwoniła do Jagody. Jagódko - miałaś telefon w tej sprawie?

Posted

Bejotka napisał(a):
W sprawie Mani napisała do mnie Pani Ania z gospodarstwa agroturystycznego we Wronkach pod Giżyckiem "Hucuły nad Tajtami". Pytała o reakcję suni na koty. Poprosiłam, żeby zadzwoniła do Jagody. Jagódko - miałaś telefon w tej sprawie?

Jeszcze nie, ale podam wszystkie informacje:)

Posted

Szogun potrzebuje domu tymczasowego... wczoraj pogryzł go pies który zrobił dziurę w ogrodzeniu i przedostał się do niego do klatki
Szogun jest bardzo przestraszony i obolały, nie ma większych obrażeń tylko zadrapania na nosie i łapach, ale gaśnie w schronisku... kiedy trafił do schroniska miał uśmiechnięty pysiolek kiedy widział ludzi teraz szczeka, wyje i błaga żeby go zabrać z klatki... kiedy siedziałam z nim w gabinecie od razu kładł się na kocu i zasypiał, cały się trząsł...
jest bardzo łagodny i nie potrzebuje zbyt wiele, nie ciągnie na smyczy, delikatnie bierze smakołyki jest na prawdę wspaniałym psiakiem
dla porównania wstawia dwa zdjęcia
pierwsze zrobione kilka dni od zejścia z kwarantanny

i zrobione wczoraj

Posted

Witam wszystkich

Przeglądam forum już od dłuższego czasu, byłem w schronisku dla zwierząt w tym tygodniu i aż żal ściska ile zwierzaków potrzebuje pomocy. Dziś zauważałem zdjątka Soni (terierowata suczka). Gdzie mógłbym otrzymać więcej informacji o piesku. Z powodu pracy nie jesteśmy w stanie przygarnąć do naszego domku szczeniaka (nie ma nas w domku około6- 7 godzin), nie możemy również przygarnąć psa dużego ponieważ posiadamy małe mieszkanko w bloku. Chcieli byśmy aby piesek był względnie młody. Rozglądamy się za zwierzakiem od dłuższego czasu i doszliśmy do wniosku że zaadoptujemy psa przystosowanego do życia w bloku- nauczonego czystości, nie agresywnego i nie mającego skłonności do niszczenia (ktoś oddał bo alergia itp.). Na początku myśleliśmy o jakimś rasowym piesku lecz po rozmowach z wieloma osobami doszliśmy do wniosku że pod nasz skromny daszek przygarniemy kundelka w potrzebie. Dziękuje za informacje i pozdrawiam.

Posted

kżyhu napisał(a):
Witam wszystkich

Przeglądam forum już od dłuższego czasu, byłem w schronisku dla zwierząt w tym tygodniu i aż żal ściska ile zwierzaków potrzebuje pomocy. Dziś zauważałem zdjątka Soni (terierowata suczka). Gdzie mógłbym otrzymać więcej informacji o piesku. Z powodu pracy nie jesteśmy w stanie przygarnąć do naszego domku szczeniaka (nie ma nas w domku około6- 7 godzin), nie możemy również przygarnąć psa dużego ponieważ posiadamy małe mieszkanko w bloku. Chcieli byśmy aby piesek był względnie młody. Rozglądamy się za zwierzakiem od dłuższego czasu i doszliśmy do wniosku że zaadoptujemy psa przystosowanego do życia w bloku- nauczonego czystości, nie agresywnego i nie mającego skłonności do niszczenia (ktoś oddał bo alergia itp.). Na początku myśleliśmy o jakimś rasowym piesku lecz po rozmowach z wieloma osobami doszliśmy do wniosku że pod nasz skromny daszek przygarniemy kundelka w potrzebie. Dziękuje za informacje i pozdrawiam.

Mój numer 693 633 21. Zadzwońcie porozmawiamy.

Posted

[quote name='Jagoda1'][FONT=Comic Sans MS]W niedzielę - 13.11.2011, na olsztyńskiej Starówce odbędzie się zbiórka pieniędzy organizowana przez Stowarzyszenie w Olsztynie Zwierzyniec św. Franciszka.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wolontariusze w koszulkach Stowarzyszenia kwestować będą od godziny 11 do 15. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zebrane pieniądze przeznaczone zostaną dla psów i kotów ze Schroniska dla Zwierząt w Olsztynie.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Już teraz dziękujemy za hojność i otwarte serca dla porzuconych zwierząt. Dzięki Państwa życzliwości naszym zwierzakom będzie łatwiej przetrwać zimę.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Wspólnie zdziałamy dla nich więcej :)))[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Radośnie informujemy, że wolontariusze zebrali 1.427,32 zł i 10 forintów:)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wszystkim b. serdecznie dziękujemy!:Rose::Rose::Rose:[/FONT]