Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Opisy do albumu powyżej.

Pierwszy psiaczek to mieszaniec w typie yorka o wdzięcznym imieniu Świrek :P Został dostarczony do schroniska, pałętał się po Olsztynie. Jak na yorka przystało jest dość temperamenty, potrafi pokazać swoje ząbki gdy mu się coś nie podoba. Dopiero co skończył kwarantannę, ciężko coś o nim więcej powiedzieć, na pewno do rodziny z doświadczeniem z psami, bezdzietnej. U nas mieszka ze szczeniaczkami. Co ciekawe... wydaje mi się, że to dość istotna informacja, Świrek gdy sika nie podnosi jednej łapki, podnosi obie tylne, stoi tylko na przednich, przez co osikuje sobie cały brzuch. W domu, będzie pewnie musiał być czyszczony po każdym spacerze, chyba, że to jakaś chwilowa fanaberia. 

Kolejny psinek, czarny podpalany to Bakier. Do schroniska trafił z interwencji, ma około 4 lat. Chłopak dopiero co zszedł z kw. Póki co jest przestraszony, przy zakładaniu smyczy kłapał zębami na mnie, ale na wybiegu nie wykazywał agresji. Jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że kilka spacerów i chłopak się zaaklimatyzuje. Jeśli możesz poczekajmy z tydzień z jego ogłaszaniem, aż chłopak pokaże chociaż trochę charakteru, chociaż wydaje się być fajnym psiakiem, tylko przestraszonym. 

Ta kolejna wilczasta sunia to Kala. Dzieciak jeszcze, ma około roku. Została dostarczona do schroniska. Fajna, żywiołowa, przyjazna, towarzyska, lubi ludzi i psy. Dla aktywnych ludzi jak znalazł :) Nie znamy jeszcze jej stosunku do dzieci, podejrzewam, że jest okej, tylko pewnie zbyt szalona, skacze na człowieka, mogłaby niechcący zrobić krzywdę. Mi weszła przy wyjmowaniu na głowę :D

Ostatnia sunia to owczarkowata Pigwa. Mieszka obecnie z Hektorkiem i Pascalem. Została dostarczona do schroniska. Młodziutka, około roczna, jak na mieszańca ONka uwielbia aportowanie, taki typ pracujący. Myślę, że ma spory potencjał do psich sportów. Do człowieka przyjazna, otwarta, lubi kontakt, przydałby się aktywny, chcący popracować trochę z psem dom. Nie znamy jej stosunku do dzieci. Na pewno zna komendę siad i podaj łapę. Podejrzewam, że miała właściciela, może się zgubiła... No ale niestety nikt się nie zgłosił przez całą kwarantannę... :(

Posted

KALA

PIGWA

olx.pl, alegratka.pl, zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl

dodatkowo obie na "Owczarek w potrzebie"

Z Bakierkiem się wstrzymam, również chwilę poczekamy może ze Świrkiem? Może przestanie sikać na dwóch łapkach? :(

Posted

W ostatnią sobotę strasznie się Świrek na nas wydzierał :)

Natomiast razem ze Świrkiem mieszka szczeniak, na którego nie mogłam się napatrzeć :) Brązowy z uszyskami jak radarki :) Mój Piotrek zakochał się natychmiast i namawiał, żebyśmy mieli 3 psy :) Odeszłam stamtąd szybko, bo kto wie co mi do durnej łepetyny by strzeliło, gdybym dłużej się pogapiła :)))))

Wyprowadziliśmy: Misia, Finkę (to chyba Finka, co? Z Misiem w boksie?) oraz Basketa, Kamę i Ogryzka :)

Posted

Rysia jutro jedzie do domku!! :)

Hurrrrrrrraaaaaa!!!! :):)

Mam prośbę - napiszcie mi czy Goldi, Mi, Krisa i Kikę (są w dt) też mam ogłaszać?

Jeśli to w jakiś sposób jest możliwe potrzebuję też najnowszych informacji na temat innych piesków, które są w domach tymczasowych, a które ogłaszam. Jaki jest ich obecny stan, co nowego o nich, jak się mają? Są to: Lalo, Szoki, Badi, Maks, Korek, Buba.

Czy ogłaszać Kokę (owczarek) i Bertę (labradorkę), czy nie (ost. były na rehabilitacji z dysplazją)?

Posted

Pozostają: Lalo, Szoki, Badi, Maks, Buba, Goldi, Kris, Berta.

Chodzi po prostu o to - czy One szukają domów, czy nie?

Czy jestem potrzebna w ogłaszaniu tych psiaków, czy nie? :)

Posted

Bejotko ........Sporo z domków zastanawia się nad zmianą na DS :)

No i lepiej być nie może :)

Ogłaszam ciągle jeszcze Lalo, Szokiego i Bubę - zdjąć im ogłoszenia?

Posted

Można zdjąć Lalo i Bubę, Szoki niech jeszcze poczeka troszkę. 

Do adopcji w ostatnich dniach poszły: Asik, Baltazar, Klos, Largo :)

Niestety jeśli chodzi o Małysza... pobiegł za TM. Sekcja wykazała pękniętego tętniaka, przynajmniej nie cierpiał długo... taki młody psiak... :((

Posted

ALE są DT ,ktore nie maja pojęcia jak oglaszac psy...;(

To już ze schroniskiem proszę ustal. Bo co ja się pytałam to prawie wszystkie prócz Szokiego myślą nad DS. Nie wiem, który psiak to Badi? Mi się tylko Budi kojarzy...  a Goldi to jest w ogóle zastrzeżona przez SM. 

Posted

No tak - Budi - taki rudy, fajny :)

Jak trzeba ogłosić jakieś z dt to mówcie. Na razie zostawiam tylko Szokiego.

Lord, Kiwi są ogłoszone :)

Largo ma dom??? Suuuper! :))

Małyszek [*]... :(

Posted

Ale ja o Kice nic nie pisałam :) Mój post przecież dotyczył "Lalo, Szoki, Badi, Maks, Buba, Goldi, Kris, Berta." A Kice sama wypowiadałaś się powyżej, że potrzebuje ogłoszeń. Chodzi o coś więcej? Nie piszę nic na własną rękę, wszystko konsultuję ze schroniskiem. 

Posted

Jeśli mam zrobić ogłoszenia Kice to poproszę Cię Agatko o krótki chociaż opis suni.

To co Beata pisała nie było do Ciebie, tylko ogólnie. Psy zostają w dt na stałe a ja je dalej ogłaszam... :( Albo są w dt, potrzebują ogłoszeń - a ja ich nie ogłaszam. O to chodzi.

Dobrze, że mam chociaż Ciebie...

Posted

Przestań :)

Biorę to do siebie, bo to ja się teraz czuję odpowiedzialna za ogłoszenia - współpracę z Tobą.W schronisku dużo się dzieje każdego dnia, nie zawsze mają czas poinformować o wszystkim, czasem coś się dopytać, więc zajmuje to trochę czasu. A DT w ogóle nie koordynuję, więc tutaj kompletnie nie wiem co Ci odpisywać.

Kiki niestety nie znam, najlepiej, gdyby dowiedzieć się czegoś od DT.