Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bejotka napisał(a):
Ktoś znalazł domek w sobotę? :)

Dorosła koteczka Mela.

W Piątek do nowego domku trafił Gucio z DT. Państwo zadzwonili z ogłoszenia. :multi:
Do domku pojechał również Piko - mały kudłacz. :multi:

Posted

W sobotę do domu tymczasowego pojechał malutki Piorun który zupełnie nie radził sobie w schronisku.

Nowe domy mają Myszka i Afra. :multi:

Powodzenia dzieciaki :lol:

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Odeszła jamniczka Frytka ["] :-(
Sunia przegrała walkę z chorobą. Jej właściciele musiali wiedzieć o chorobie Fryci i dlatego ją porzucili.

Biedna Fryteczka :( A ja miałam ostatnio mailową przeprawę z właścicielami, którzy instruowali jak ją głaskać, kochać, jak się z nią bawić i żeby szukać jej dobrego domu (skoro schronisko bierze pieniądze to niech się stara). Myślałam, że babę rozszarpię wirtualnie...

Doma17 napisał(a):
Nowe domy mają Myszka i Afra. :multi:

Myszka ta wilczasta? Nie żadna nowa z kwarantanny? Pytam, bo chcę się upewnić, czy zdjąć ogłoszenia :)

Posted

tak z ciekawości.. powiedzcie mi dziewczyny, te wszystkie psy, które przyjeżdżają na wydział wety w Olsztynie to są zwierzęta od Was?
Zaciekawiło mnie to mocno, bo kroiłam dzisiaj sukę, która przyjechała na sterylizację i.. okazało się że nie ma już macicy. Podobno to trzecia w przeciągu dwóch tygodni.

Posted

Linka napisał(a):
tak z ciekawości.. powiedzcie mi dziewczyny, te wszystkie psy, które przyjeżdżają na wydział wety w Olsztynie to są zwierzęta od Was?
Zaciekawiło mnie to mocno, bo kroiłam dzisiaj sukę, która przyjechała na sterylizację i.. okazało się że nie ma już macicy. Podobno to trzecia w przeciągu dwóch tygodni.

Żaden psiak, który przyjeżdża na Kortowo na sterylizację NIE JEST z naszego schroniska. Psy na Chirurgii są ze Szczytna.

Nasze zwierzaki w 100% sterylizowaną są w schronisku przez zatrudnionego na etacie weterynarza.

Posted

A tak z ciekawości... nie łatwiej przyłożyć głowicę od USG, zanim się suczynę pokroi na próżno? Pomijam niepotrzebne cierpienie psa, ale i koszty chyba o niebo niższe by były...

Posted

na USG nie zawsze widać dokładnie macicę i jajniki, szczególnie jeśli suka jest w anestrus i nie ma żadnych patologii. Jeśli suka przyjeżdża na sterylizację to jest pewnie zakładane że macicę posiada.

Posted

Niedawno podczas spaceru miałam przyjemność poznania nowych opiekunek Zorki kiedyś Roxi :) Los chciał, aby akurat miała wtedy przy sobie aparat ;) Zorka wygląda świetnie, jest zakochana w swoich opiekunkach. Jest bardzo grzeczną suczką. Zorka szczęśliwa a właścicielki jeszcze bardziej :multi:

Posted

Ostatnio odwiedził nas w schronisku Vipo. Chłopak wygląda super i już tak pokochał swoich właścicieli, ze zapomniał o uciekinierskich zapędach :lol::