Doma17 Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Wczoraj dom znalazły 2 szczeniaki. :lol: Dzisiaj domek znalazły również 2 szczeniorki oraz sunia niedawno oddana przez właścicieli. Dzisiaj miał pierwszą sesję zdjęciową i chwile po niej poszła do domu. :lol::multi: Quote
Skago Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 [quote name='Jagoda1']Spróbuję dowiedzieć się, obiecuję:)[/QUOTE] I co? Wiadomo może już coś? :) Quote
Jagoda1 Posted August 2, 2013 Author Posted August 2, 2013 (edited) [quote name='Skago']I co? Wiadomo może już coś? :) Na razie nie ma zajęć tego typu, są wakacje. Swego czasu był taki wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/3765-Agility-w-Olsztynie Może napisz do "gato". Edited August 2, 2013 by Jagoda1 Quote
Skago Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Też to znalazłam :) i też się dowiadywałam :) Ale nic tam się teraz nie dzieje.... :( Dzięki za pomoc:) Quote
Jagoda1 Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 Odszedł SID, 5-letni radosny, wesoły psiak. Quote
Jagoda1 Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 Odszedł Nero , senior, do schroniska trafił dwa lata temu po śmierci swojego Pana. Opiekowała sie nim "Apsilisia", zabiegała o jego leczenie, dokarmiała. Były razem z "free" z Nim do konca. Quote
Jagoda1 Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 Kolejna smutna wiadomość, odszedł senior Bongo . Został adoptowany w kwietniu br. Wydawalo sie, ze usmiechnęło się do niego szczescie, ale okazalo sie, że jest bardzo chory, Panstwo leczyli go na wlasny koszt dbali o niego do końca. Quote
Bejotka Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Biedne, kochane psiaki... :( A o adopcji Bongo nikt tu nie napisał, cały czas był ogłaszany... Zdejmuje wszystkim ogłoszenia. Śpijcie spokojnie... [*] Quote
Doma17 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 [FONT=lucida grande]Dandee to około 2-3 letni mieszaniec w typie owczarka niemieckiego. Widać iż wiele przeszedł w swoim jak na razie krótkim życiu ponieważ przy gwałtowniejszym ruchu lub podniesionym głosie kładzie sie przerażony. Mimo to nadal ufa człowiekowi i chce być przez niego kochany. To psiak o cudownym charakterze, uwielbia się przytulać. Jest bardzo energiczny i skory do zabawy. Jest idealnym kompanem do długich spacerów. Dandee nie przepada za samcami jest bardzo dominujący w stosunku do psów. Może zamieszkać z uległą suką przy wcześniejszym zapoznaniu się z nią. Mimo iż psy nie są jego ulubionymi kompanami to Dandee bardzo lubi koty. Chce się z nimi bawić, ale kiedy kotki odmówiły zaczął ocierać się o nie. ;) Widać, ze to jeszcze młody psiak który miłości szuka dosłownie u każdego ;D Trzeba poświęcić mu trochę czasu ponieważ widać, ze jest niewychowanym młodzieńcem który bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. [/FONT] Quote
Doma17 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Parę nowych zdjęć psiakó które już mają ogłoszenia: Pechowy terrierek Rasti: Bazyl w letniej odsłonie: irokezik ;) Quote
Doma17 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Bazyl ma wyjątkową piękną czarną plamkę na języku :* <3 Cudowny Tobi: Quote
Doma17 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Nasz kochany biurowy Pionek: opalanie :evil_lol:: Pionek umie pięknie prosić :loveu: Quote
anetek100 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 hehe jak mój Julian tylko "inaczej" :) cuuudny:) Quote
Bejotka Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 (edited) RUDAN HELA KONGO AJKA na razie na Tablicy i Alegratce oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Nie mam ciągle opisu od Ani Ramzesa i Megi. I napiszcie coś o Pionku :) Edited August 23, 2013 by Bejotka Quote
Ania_i_Kropka Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='Bejotka'] Nie mam ciągle opisu od Ani Ramzesa i Megi. I napiszcie coś o Pionku :)[/QUOT] Ramzes ma 5 lat został oddany przez właścicieli. Psiak jest zwierzakiem dla osób mających doświadczenie w pracy z psami. Jest lękliwy i niestety gdy się boi nie wacha się użyć zębów. Ramzes potrzebuje spokojnego i cierpliwego opiekuna, który nauczy go, że obcy człowiek nie oznacza bólu i cierpienia. Ramzes jest bardzo agresywny w stosunku do psów [FONT=Verdana]Megi to niespełna roczna cudowna sunia, która przez swoich właścicieli zostałapotraktowana jak śmieć. Została przerzucona przez ponad 2 metrowe ogrodzenieschroniska. Sunia po upadku bardzo ucierpiała. Miała pęknięte spojenie łonowe,nie mogła chodzić i bardzo cierpiała. Obecnie Megi jest zdrowa. [/FONT] [FONT=Verdana]Megijest troszkę nieśmiała, ale bardzo szybko przekonuje się do ludzi. Gdy komuśzaufa pokazuje jaka jest cuuuuuudowna i kochana. Megi jest bardzo grzeczna. Znapodstawowe komendy, zachowuje czystość. Megi jest niezwykle uroczą i wesołąsuczką, która jak nikt zasługuje na prawdziwy i kochający dom, który niepotraktuje ją jak śmiecia i świadomie nie skaże na ból i cierpienie. [/FONT] [FONT=Times New Roman] Pionek trafił do schroniska po śmierci właścicielki. Całe swoje życie mieszkał w bloku. Jest nauczony czystości i grzecznie zostaje sami w domu. Pionek jest charakternym starszym panem, gdy coś mu się nie podoba pokazuje ząbki i potrafi zrobić z nich użytek. Pionek jest szczekliwym psiakiem w biurze głośno daje znać, że ktoś się zbliża. Pionek ma ok 10 lat.[/FONT] Quote
Jagoda1 Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 [SIZE=3][FONT=arial]Kolejne wieści od Wandzi:):).... My tez bardzo. serdecznie pozdrawiamy Wandzię i Państwa, cieszymy się, sunieczko, że jesteś szczęsliwa i kochana.[/FONT][/SIZE]:lol:[SIZE=3][FONT=arial] „Witam was wszystkich bardzo serdecznie. Jestem w nowym domku dokladnie 4 miesiace. 5 kwietnia zostalam adoptowana.Mieszkam z moja nowa pania i panem. Wiem, ze bardzo mnie kochaja i ja ich kocham. Nauczylam sie juz duzo przez ten okres czasu i duzo zobaczylam. Ale tez troche popsocilam. Z wiosennych butow zrobilam letnie buty, zeby do stop dochodzilo wiecej powietrza. Z letnich butow zrobilam JAPONKI a z JAPONKOW podeszwy na nowe buty. Przygotowywuje tez zawsze papcie na srodek pokoju jak jestem sama. taz troche posprzatam pranie jak w koszu jest poukładane. Tak to juz bywa z nami pieskami. Ale mimo wszystko jak mi pani mowi jestem najukochanszym pieskiem na swiecie. Pozdrawiam wszytkich bardzo serdecznie. Wasza Wandzia.” [/FONT][/SIZE][IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/v/1095042_1406609476218661_1693781001_n.jpg?oh=59cf838906d19ae09fd9865ac46ade8b&oe=52038674&__gda__=1375950987_423314011ec13a2d52ba3cdae51d22fe[/IMG] [SIZE=3][FONT=arial] Piękny uśmiech!!! [/FONT][/SIZE][IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/971734_1406609649551977_800959353_n.jpg?oh=e070eaa687bc27c9b820fa1bb029ae75&oe=520386E4&__gda__=1375991880_a5b4bb8d496afca9c3df96a9e2d93689[/IMG][SIZE=3][FONT=arial] [/FONT][/SIZE] Quote
elle123 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Witamy Gufim! Pies też człowiek?Oczywista,Pies to Ludź prawdziwy!Gutek się dokumentnie uczłowieczył,ściąga ciastka ze stołu i lubi wskakiwać do pościeli.Ponieważ zajadle poluje na myszy ,krety i inne takie nie boję się że umrę przy nim z głodu,norowiec myśliwski się trafił,tak! Quote
Doma17 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Domy mają: Misia: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-DUhzAzpxN10/UU84BkYnkuI/AAAAAAAAAgs/ecNJa7QlYq0/s640/DSC_0088.JPG[/IMG] i Kieł: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-WPs4Zft2azE/UdnTuMtJuvI/AAAAAAAADEU/dBik_yI5RWE/s640/DSC_0300.JPG[/IMG] :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Bejotka Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 :) A ja Kiełka nie ogłaszałam, albo ma inne jeszcze imię... Czy to może nowy psiak? Quote
Doma17 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Kieł to nowy psiak którego jeszcze nie zdążyłam wstawić a już mu się poszczęściło :lol: Quote
Recommended Posts