Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj dom znalazły 2 szczeniaki. :lol:

Dzisiaj domek znalazły również 2 szczeniorki oraz sunia niedawno oddana przez właścicieli. Dzisiaj miał pierwszą sesję zdjęciową i chwile po niej poszła do domu. :lol::multi:

Posted

Odszedł Nero

• , senior, do schroniska trafił dwa lata temu po śmierci swojego Pana.
    Opiekowała sie nim "Apsilisia", zabiegała o jego leczenie, dokarmiała.
    Były razem z "free" z Nim do konca.

• Posted

Kolejna smutna wiadomość, odszedł senior Bongo

• .
    Został adoptowany w kwietniu br. Wydawalo sie, ze usmiechnęło się do niego szczescie, ale okazalo sie, że jest bardzo chory, Panstwo leczyli go na wlasny koszt dbali o niego do końca.

• Posted

Biedne, kochane psiaki... :(
    A o adopcji Bongo nikt tu nie napisał, cały czas był ogłaszany...
    Zdejmuje wszystkim ogłoszenia. Śpijcie spokojnie...
    [*]

Posted

[FONT=lucida grande]Dandee to około 2-3 letni mieszaniec w typie owczarka niemieckiego. Widać iż wiele przeszedł w swoim jak na razie krótkim życiu ponieważ przy gwałtowniejszym ruchu lub podniesionym głosie kładzie sie przerażony. Mimo to nadal ufa człowiekowi i chce być przez niego kochany. To psiak o cudownym charakterze, uwielbia się przytulać. Jest bardzo energiczny i skory do zabawy. Jest idealnym kompanem do długich spacerów. Dandee nie przepada za samcami jest bardzo dominujący w stosunku do psów. Może zamieszkać z uległą suką przy wcześniejszym zapoznaniu się z nią. Mimo iż psy nie są jego ulubionymi kompanami to Dandee bardzo lubi koty. Chce się z nimi bawić, ale kiedy kotki odmówiły zaczął ocierać się o nie. ;) Widać, ze to jeszcze młody psiak który miłości szuka dosłownie u każdego ;D Trzeba poświęcić mu trochę czasu ponieważ widać, ze jest niewychowanym młodzieńcem który bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem.

[/FONT]

Posted (edited)

RUDAN
    HELA
    KONGO
    AJKA

na razie na Tablicy i Alegratce
    oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Nie mam ciągle opisu od Ani Ramzesa i Megi. I napiszcie coś o Pionku :)

Edited by Bejotka
    Posted

[quote name='Bejotka']

Nie mam ciągle opisu od Ani Ramzesa i Megi. I napiszcie coś o Pionku :)[/QUOT]

Ramzes ma 5 lat został oddany przez właścicieli. Psiak jest zwierzakiem dla osób mających doświadczenie w pracy z psami. Jest lękliwy i niestety gdy się boi nie wacha się użyć zębów. Ramzes potrzebuje spokojnego i cierpliwego opiekuna, który nauczy go, że obcy człowiek nie oznacza bólu i cierpienia. Ramzes jest bardzo agresywny w stosunku do psów

[FONT=Verdana]Megi to niespełna roczna cudowna sunia, która przez swoich właścicieli zostałapotraktowana jak śmieć. Została przerzucona przez ponad 2 metrowe ogrodzenieschroniska. Sunia po upadku bardzo ucierpiała. Miała pęknięte spojenie łonowe,nie mogła chodzić i bardzo cierpiała. Obecnie Megi jest zdrowa. [/FONT]
    [FONT=Verdana]Megijest troszkę nieśmiała, ale bardzo szybko przekonuje się do ludzi. Gdy komuśzaufa pokazuje jaka jest cuuuuuudowna i kochana. Megi jest bardzo grzeczna. Znapodstawowe komendy, zachowuje czystość. Megi jest niezwykle uroczą i wesołąsuczką, która jak nikt zasługuje na prawdziwy i kochający dom, który niepotraktuje ją jak śmiecia i świadomie nie skaże na ból i cierpienie. [/FONT]
    [FONT=Times New Roman]
    Pionek trafił do schroniska po śmierci właścicielki. Całe swoje życie mieszkał w bloku. Jest nauczony czystości i grzecznie zostaje sami w domu. Pionek jest charakternym starszym panem, gdy coś mu się nie podoba pokazuje ząbki i potrafi zrobić z nich użytek. Pionek jest szczekliwym psiakiem w biurze głośno daje znać, że ktoś się zbliża. Pionek ma ok 10 lat.
    [/FONT]

Posted

[SIZE=3][FONT=arial]Kolejne wieści od Wandzi:):)....

My tez bardzo. serdecznie pozdrawiamy Wandzię i Państwa, cieszymy się, sunieczko, że jesteś szczęsliwa i kochana.[/FONT][/SIZE]:lol:[SIZE=3][FONT=arial]

„Witam was wszystkich bardzo serdecznie. Jestem w nowym domku dokladnie 4 miesiace. 5 kwietnia zostalam adoptowana.Mieszkam z moja nowa pania i panem. Wiem, ze bardzo mnie kochaja i ja ich kocham. Nauczylam sie juz duzo przez ten okres czasu i duzo zobaczylam. Ale tez troche popsocilam. Z wiosennych butow zrobilam letnie buty, zeby do stop dochodzilo wiecej powietrza. Z letnich butow zrobilam JAPONKI a z JAPONKOW podeszwy na nowe buty. Przygotowywuje tez zawsze papcie na srodek pokoju jak jestem sama. taz troche posprzatam pranie jak w koszu jest poukładane. Tak to juz bywa z nami pieskami. Ale mimo wszystko jak mi pani mowi jestem najukochanszym pieskiem na swiecie. Pozdrawiam wszytkich bardzo serdecznie. Wasza Wandzia.”

[/FONT][/SIZE][IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/v/1095042_1406609476218661_1693781001_n.jpg?oh=59cf838906d19ae09fd9865ac46ade8b&oe=52038674&__gda__=1375950987_423314011ec13a2d52ba3cdae51d22fe[/IMG]
    [SIZE=3][FONT=arial]
    Piękny uśmiech!!!
    [/FONT][/SIZE][IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/971734_1406609649551977_800959353_n.jpg?oh=e070eaa687bc27c9b820fa1bb029ae75&oe=520386E4&__gda__=1375991880_a5b4bb8d496afca9c3df96a9e2d93689[/IMG][SIZE=3][FONT=arial]
    [/FONT][/SIZE]

Posted

Witamy Gufim!
    Pies też człowiek?Oczywista,Pies to Ludź prawdziwy!Gutek się dokumentnie uczłowieczył,ściąga ciastka ze stołu i lubi wskakiwać do pościeli.Ponieważ zajadle poluje na myszy ,krety i inne takie nie boję się że umrę przy nim z głodu,norowiec myśliwski się trafił,tak!

Posted

Domy mają:
    Misia:
    [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-DUhzAzpxN10/UU84BkYnkuI/AAAAAAAAAgs/ecNJa7QlYq0/s640/DSC_0088.JPG[/IMG]

i Kieł:
    [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-WPs4Zft2azE/UdnTuMtJuvI/AAAAAAAADEU/dBik_yI5RWE/s640/DSC_0300.JPG[/IMG]

:multi::multi::multi::multi::multi: