wykrywka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Ale wspaniałe psy :crazyeye:, Rita rzeczywiście piękna i oryginalna. Jaka sylwetka, co za spojrzenie i taka błyszcząca, jakby wypastowana. Wydaje się być w świetnej formie - będzie kolejka do niej :evil_lol: Quote
Confess Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Wiek dopiszę jutro w pracy, nie chcę się pomylić. Psiaki nie trafiły jeszcze na stronę, ponieważ niedawno zeszły z kwarantanny. Quote
Nutusia Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 O matko, jakie piękne psy! Trudno pojąć dlaczego trafiły do schroniska :( Quote
yunona Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='Bejotka']Tak jak napisałam - nie zamierzam się tu kłócić. Nie chcę jedynie, by w moim profilu ktoś poprawiał, dodawał i usuwał niczego, co jest logiczne i zrozumiałe (i nie tylko dla mnie). Gdybym sama nie chciała aktualizować psiaków, które dodaję do adopcji - poprosiłabym admina. Albo wcale nie zakładałabym profilu tylko wyręczała się innymi. Chciałam dobrze (a wyszło tak, nie inaczej) :) Na żadnej stronie adopcyjnej, na dogo również - nikt nie zmienia tego co napisałam, nie dodaje czy usuwa fotek, nie zmienia statusu ogłoszeń. Nie znam takich www, a z wielu korzystam. Nie ingeruje się w ten sposób, tym bardziej, jeśli informacja o adopcji pochodziła sprzed godziny. Ja się nie spóźniam z psiakami, ogłoszenia nie wiszą miesiącami, podczas gdy pies jest dawno adoptowany. I na koniec prośba - nie mieszaj do tego schroniska w Olsztynie, bo sprawa dotyczy mnie a nie schroniska. I jeszcze jedno - na każdy z maili dotyczących Lutki (bo tylko o nią kilkakrotnie pytałaś) odpisywałam Ci (mam dowód w postaci wysłanych wiadomości). Mało tego - Ty odpisywałaś także mi! I pisałam, że jeśli pies będzie adoptowany - dokonam odpowiednich zmian. Admin owszem - wiele może i powinien. Najgorzej jednak jak ma przerośnięte ego. Mam prawo nie chcieć więcej być użytkownikiem - proszę więc uprzejmie admina o usunięcie mojego profilu, bo do tej pory jeszcze tego nie uczyniłaś. Pozwolę sobie uczynić uwagę, po pierwsze- dopiero zaczęłaś zajmować się ogłaszaniem związanymi z adopcją psów, Isadora zajmuje się tym od wielu lat, dzięki niej wyadoptowano masę jamników i mixów, ona nie musi mieć jak to określiłaś przerośniętego ego, bo to co robi samo mówi za siebie. po drugie - jakiś regulamin na stronach internetowych obowiązuje, Isadora jako admin pilnuje najświeższego przepływu informacji, a zmiany mogą być z godziny na godzinę, i oczywiście szybkiego i dobrego działania strony SOS. Jesteś pierwszą osobą, która strzela focha i śmiem dopuszczać myśli o kontakcie z tzw. piątą kolumną, która robi krecią robotę SOS (i nie chodzi o stronę, chodzi o psiaki). po trzecie - odniosłam niestety wrażenie, że to Ty masz przerośnięte ego i właśnie dlatego obrażasz osoby mocno zasługujące na szacunek a nie napady rozhisteryzowanej małolaty. Podsumowując - zachowałaś się beznadziejnie, obrażając osoby, które dobrze chciały dla psiaków i dodam, że i tak do pięt nie dorastasz Isadorze, a w oczach większości dogomaniaków , pogrążyłaś się. Tyle ode mnie . EOT. Quote
Bejotka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) Jakie to typowe, że roztrząsa się takie rzeczy publicznie, zamiast wyjaśnić je sobie na priv. Tak robią właśnie Ci, którym racji nie starcza, więc szukają poklasku. Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo zaczynasz z kolei obrażać mnie. Naprawdę nie wiem dlaczego: - po pierwsze: wtrącasz się, - po drugie: tu, na tym forum. Krótko na temat Twoich uwag: po pierwsze- wszystko co napisałaś to nieprawda, z wyjątkiem zasług Isadory oczywiście. Ogłaszam psy dłuuugo, obecnie odnawiam i odświeżam ponad 6 tysięcy ogłoszeń, ponad 230 psów z naszego i bialskiego schroniska na ponad 20 stronach każdy. Sporo z nich grzeje doopki w domach dzięki tym ogłoszeniom, więc przestań proszę pisać takie rzeczy, bo piszesz to wszystko publicznie i w dodatku totalnie bzdurnie. po drugie - na SOS nie ma regulaminu, próbowałam go znaleźć. Czy robię krecią robotę? Hmmm... sporo osób dobrze wie, że nie. po trzecie - rozhisteryzowanych małolat poszukaj sobie gdzie indziej, pudło. A twoje wrażenie zachowaj dla siebie, nie ma powodu, byś swoim dziwnym wrażeniem dzieliła się z dogomaniakami. Może być przecież niewłaściwe. Czy nie dopuszczasz takiej myśli? :) Podsumowując - niepotrzebnie zabierasz głos, jeśli nie wiesz o czym w ogóle piszesz. No i tak właściwie o co chodzi? Ja tylko poprosiłam o usunięcie mojego profilu z SOS - nie musi mi się tam podobać, nie muszę znosić administracji, nie muszę u Was ogłaszać psów. O nasze jamniki zadbam, by ogłoszone były w wielu innych miejscach. Także proszę się ze mną ładnie pożegnać i przenieść te bezsensowne rozmowy (skoro już muszą mieć miejsce) na priv. Nieładnie tak włazić w czyjś wątek i wszczynać awantury. Edited October 19, 2012 by Bejotka Quote
Bejotka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) ZGREDEK na Alegratce i Tablicy oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Edited October 19, 2012 by Bejotka Quote
Jagoda1 Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 "yunona", niepotrzebnie wmieszałaś sie, do tego obrazasz "Bejotkę". A "Isadora" nie potrzebuje adwokatów, doskonale radzi sobie sama. Quote
Bejotka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Napiszcie proszę, w jakim wieku są Kacper, Lamus i Rita. Napisałam już teksty do ogłoszeń, brakuje mi tylko tego... Quote
Jagoda1 Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Bejotka napisał(a):Napiszcie proszę, w jakim wieku są Kacper, Lamus i Rita. Napisałam już teksty do ogłoszeń, brakuje mi tylko tego... Jutro bede w schronisku, wyszukam. Quote
kate89 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Na rozluźnienie atmosfery.. kilka fotek z dzisiejszego spaceru Dżekusia. Quote
dessiak Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Telenowela normalnie... Czy jakiś psiak lub kocia znalazł może nowy domek w ten piękny, słoneczny dzień? :) Quote
Ania_i_Kropka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 dessiak napisał(a):Telenowela normalnie... Czy jakiś psiak lub kocia znalazł może nowy domek w ten piękny, słoneczny dzień? :) Dzisiaj do domów pojechały: Nika i szczeniak oraz kociak:multi: Wczoraj pojechał Pedro:multi: Quote
kovala Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Dzis tj. 20.10.2012r. zaginal mi piesek, w okolicach Różnowa. Czarny, 11 miesieczny Labrador [ skundlony], ma bialy krawacik i biale elementy na lapkach. Wabi sie Blacky[blaki]. Jesli jakims cudem piesek trafil by do waszego schroniska, BARDZO prosze o kontakt ;/. Nr. kontaktowy 514-045-957 lub 505-344-779. Umieram z tesknoty do niego, bardzo prosze o pomoc. Quote
megi007 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Super, że Pedruś pojechał! :) Bardzo mu kibicowałam :) Co do Lamusa to mogę potrwierdzić jego bycie fajnym ;) Zachwycił mnie wykonywaniem poleceń - przy nodze chodzi jak przyklejony, przychodzi na zawołanie obiegając człowieka z prawej strony i siadając przy lewej nodze :loveu: Nie przepada za psami ale na spacerze nie miałam problemów z mijaniem się z nimi - na hasło 'nie rusz' udawał, że psa nie widzi i szedł dalej przyklejony do nogi :) Jego jedyną drobniutą wadą jest okazywanie miłości poprzez skakanie na człowieka i częstowanie buziakami - co przy jego wielkości jest baardzo kłopotliwe i niemiłe, ale myślę że do oduczenia. Quote
Ania_i_Kropka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Bejotka napisał(a):Napiszcie proszę, w jakim wieku są Kacper, Lamus i Rita. Napisałam już teksty do ogłoszeń, brakuje mi tylko tego... Kacper ma ok 4 lat, Lamus i Rita ok 2 lat Quote
Jagoda1 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Lamusek, to mój typ:). Rita na wybiegu groźnie oszczekuje, ale szybko nabiera zaufania przy bezposrednim kontakcie. To elegancka sunia:) Pedro, bądź szczęsliwy, maluchu! Quote
Jagoda1 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Bejotka napisał(a):A kto to jest Sari?? I przecież Basti jest też już "zaklepany"! :) Pani zrezygnowała z Bastusia. Quote
Bejotka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ania_i_Kropka napisał(a):Kacper ma ok 4 lat, Lamus i Rita ok 2 lat Dzięki :) Jutro je ogłoszę. Szkoda, że z Bastka zrezygnowano, ale może to szczęście w nieszczęściu - widać mocno ludziom nie zależało. Znajdzie jeszcze super dom :) A co z Mono? Quote
Jagoda1 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Bejotka napisał(a):Dzięki :) Jutro je ogłoszę. Szkoda, że z Bastka zrezygnowano, ale może to szczęście w nieszczęściu - widać mocno ludziom nie zależało. Znajdzie jeszcze super dom :) A co z Mono? Trwa korespondencja o adopcji Mono. Trzeba przemysleć jego adopcję. Mono ma 14 lat, sfatygowane serduszko. Miał ostatnio z innymi staruszkami badania w Poliklinice. U Panstwa jest równiez psiak ze schroniska, po przejściach, z jednym okiem. Dzisiaj w schronisku dyskutowałam o tym z p. Romanem, co może oznaczać taka zmiana dla Mono. Odpowiedź Państwa przesłałam p. Romanowi, który najlepiej zna psiaka. A p. Roman dzisiaj częstował czekoladkami, minęło 12 lat odkąd Mono jest w schronisku. Jak dobrze, że jest p. Roman.... Quote
wykrywka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Czekoladki, którymi częstował p. Roman - piękny, wzruszający gest. Masz rację Jagoda1, że: dobrze, że jest p. Roman.... , macie szczęście a raczej Wasze psy :lol:. Wrócę do ogłoszeń Bejotki, które regularnie czytam - nie widziałam informacji na temat żadnych opłat. Czy w olsztyńskim schronisku nie pobiera się opłat adopcyjnych? W naszym, zielonogórskim są. Ogłaszając psa np. na Tablicy nie zawsze podaję tą informację a wiadomo przy ogłoszeniach psów bez rodowodu automatycznie pojawia się opcja ZA DARMO. Dzisiaj, w sumie po raz drugi, nazwana zostałam oszustką, gdy facet zadzwonił w sprawie jednego z naszych psów a ja wspomniałam o opłacie :diabloti: Quote
Bejotka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 To są adopcje, czyli psów się nie sprzedaje. Opłata schroniskowa to opłata, z którą każdy adoptujący psa ze schroniska powinien się liczyć. Jeśli jest oburzony, to świadczy jedynie, że nie bardzo ma orientację w temacie. Na stronie schroniska są informacje o opłatach (które zresztą są różne w zależności od tego czy to szczeniak, czy pies mały, czy duży). A w ogłoszeniach z innych schronisk nigdy nie widziałam, żeby ktoś podawał wysokość opłaty. Proszę - nie wpadnijcie na pomysł, żeby taką informację dodać, bo po prostu, zwyczajnie nie dam rady tego zrobić przy tylu ogłoszeniach... :( Otrzymałam sporo zapytań o wysokość opłaty od chętnych na adopcję - ludzie widać liczą się z tym... No i zawsze Jagódka jest pod telefonem, w razie czego wyjaśni... Nie wiem, czy były jakieś pretensje, że pies jest wydawany za opłatą... Quote
Bejotka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 kovala napisał(a):Dzis tj. 20.10.2012r. zaginal mi piesek, w okolicach Różnowa. Czarny, 11 miesieczny Labrador [ skundlony], ma bialy krawacik i biale elementy na lapkach. Wabi sie Blacky[blaki]. Jesli jakims cudem piesek trafil by do waszego schroniska, BARDZO prosze o kontakt ;/. Nr. kontaktowy 514-045-957 lub 505-344-779. Umieram z tesknoty do niego, bardzo prosze o pomoc. Moi znajomi dzisiaj rano znaleźli koło swojej posesji w Gutkowie czarnego mieszańca labradora. Dałam im Twój nr telefonu - będą dzwonić i wyślą mms. Trzymam kciuki, żeby to był Blacky! Quote
Bejotka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Już wiem, że Blacky się znalazł, a ten biedak w Gutkowie to całkiem inny psiak. Widać, że ktoś go wyrzucił, bo nie odchodzi, trzyma się tego miejsca. Jakby czekał... Znajomi go nakarmili i jutro pojadą sprawdzić, czy tam nadal jest. Jeśli będzie - powiadomią schronisko. Quote
Jagoda1 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 [quote name='wykrywka']Czekoladki, którymi częstował p. Roman - piękny, wzruszający gest. Masz rację Jagoda1, że: dobrze, że jest p. Roman.... , macie szczęście a raczej Wasze psy :lol:. Wrócę do ogłoszeń Bejotki, które regularnie czytam - nie widziałam informacji na temat żadnych opłat. Czy w olsztyńskim schronisku nie pobiera się opłat adopcyjnych? W naszym, zielonogórskim są. Ogłaszając psa np. na Tablicy nie zawsze podaję tą informację a wiadomo przy ogłoszeniach psów bez rodowodu automatycznie pojawia się opcja ZA DARMO. Dzisiaj, w sumie po raz drugi, nazwana zostałam oszustką, gdy facet zadzwonił w sprawie jednego z naszych psów a ja wspomniałam o opłacie :diabloti: Rzadko, ale są tacy, którzy uważają, że 50 zł za psa dorosłego z pełnym pakietem szczepień, wysterylizowanego i zaczipowanego jest wygórowana. Quote
Bejotka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Jednak w ogłoszeniach cenników podawać nie będziemy, co? No powiedz, powiedz, że nie... :modla: :) Quote
Recommended Posts