Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alek jak się cudnie przepoczwarza - jakby "wychodził" z zimowej sierści :)

Takie te wszystkie psiaczki ładniusie na trawce, aż się wierzyć nie chce, że to schroniskowce... :(

Posted

Rocky, kilkuletni psiak po wypadku, ze skrzywioną żuchwą, nie widzi na jedno oko.
Znalazł dom w Olsztynie, w którym jest kochany, ma przyjaciółkę dobermankę Alice, dogadał się ze starą sunią pekińczyka i dwoma kotami.

Posted

[quote name='free']witam,a moze Ty Beatko wiesz jaki pies na dniach poszedł do adopcji na dajtkach?[/QUOTE]

Wolontariusze wiedzą, gdzie bedzie mieszkał psiak, jesli pośredniczą w adopcji. W przypadku bezpośredniej, ze schroniska, trzeba zapytać p. Dyrektor.

Posted

[quote name='free']nie dociekam gdzie,tylko jaki?ogólnie przepraszam,ze pytam.[/QUOTE]
Nie masz za co przepraszać;), ja też dopiero w soboty dowiaduję się jakie psiaki w ciagu tygodnia znalazły domu, jak to się mówi "prosto ze schroniska";)

Posted

[quote name='Bejotka']Rokulek jest szczęśliwym psiakiem teraz, aż miło pooglądać fotki :)
Proszę o informacje o Alku, Adzie, Batorze i Benku.[/QUOTE]

Już jestem :lol:

Alek to ok 4 letni średni mieszaniec. Jest towarzyski i przyjazny. Dobrze dogaduje się z psami. Chłopak trafił do schroniska w złym stanie. Obecnie jest w trakcie diagnostyki.

Bator to ok 4 letni miks owczarka. Jest grzeczny i posłuszny. Jest łagodny i przyjazny. Bator nie ma jednego oka. Psiak bardzo tęskni za swoim człowiekiem.

Ada została oddana z powodu choroby właściciela. Ma ok 9 lat. Całe życie mieszkała w bloku. Jest łagodna i towarzyska.

Ben ek jest ok 10 miesięcznym średnim wulkanem energii./ Początkowo jest nieśmiały, jednak bardzo szybko przekonuje się do ludzi. Na spacerach szaleje i bawi się. Mały jest kochany i przytulaśny.

Posted

[quote name='malawaszka']a jaka Boja jest do innych suk??[/QUOTE]

Boja mieszka z innymi psiakami w klatce. Na spacerach nie zwraca uwagi na inne psy i sunie. Boja jest bardzo zaborcza jeśli chodzi o jedzenie. Przy misce nie toleruje żadnego towarzystwa. Gdy znika miska nie ma problemu. Myślę, że Boja mogłaby zamieszkać z inną sunią pod warunkiem, że dziewczyny będą karmione oddzielnie i w domu nie będzie żadnych smakołyków przynajmniej na początku.

Posted

witam.
mam pytanie.
który piesek ze schroniska mógłby zamieszkać w małym mieszkaniu w bloku (tak żeby się zbyt nie męczył,- mieszkanie ciasne, ale mieszkam w dzielnicy gdzie mógłby się swobodnie wybiegać i wyszaleć-dosłownie pod blokiem mam park, las, jezioro) ), wolałbym psa dorosłego tak do 4 lat, grzecznego, jeżdżącego samochodem . jeśli macie jakąś propozycję to proszę o imiona, no chyba że pies w kawalerce to zły pomysł, to rozważam też kota, no ale z kotem to nie pospaceruję :-),

Posted

[quote name='kleberg']witam.
mam pytanie.
który piesek ze schroniska mógłby zamieszkać w małym mieszkaniu w bloku (tak żeby się zbyt nie męczył,- mieszkanie ciasne, ale mieszkam w dzielnicy gdzie mógłby się swobodnie wybiegać i wyszaleć-dosłownie pod blokiem mam park, las, jezioro) ), wolałbym psa dorosłego tak do 4 lat, grzecznego, jeżdżącego samochodem . jeśli macie jakąś propozycję to proszę o imiona, no chyba że pies w kawalerce to zły pomysł, to rozważam też kota, no ale z kotem to nie pospaceruję :-),[/QUOTE]

Zapraszamy do schroniska, najlepiej w sobotę w godz. 10.00 - 14.00. Przed podjęciem decyzji, mozna pójść z psem na spacer, wolontariusze na pewno pomogą w wyborze. Do zobaczenia!:)

Posted

Odszedł Aramis:-(, miał ok. 10 lat, w schronisku od 2008r.
Nie doczekał szczęścia.... "Forum miłosników corgi" podjęło decyzję o umieszczeniu go w hoteliku u "Murki", miał jechac w sobotę, 19 maja, wszystko było przygotowane...
Przegrał z babeszjozą...:-(

Posted (edited)

ALEK
i
BATOR

na Tablicy i Alegratce
i na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Bator dodatkowo na "Owczarek w potrzebie"

Edited by Bejotka
Posted

[quote name='kleberg']witam.
mam pytanie.
który piesek ze schroniska mógłby zamieszkać w małym mieszkaniu w bloku (tak żeby się zbyt nie męczył,- mieszkanie ciasne, ale mieszkam w dzielnicy gdzie mógłby się swobodnie wybiegać i wyszaleć-dosłownie pod blokiem mam park, las, jezioro) ), wolałbym psa dorosłego tak do 4 lat, grzecznego, jeżdżącego samochodem . jeśli macie jakąś propozycję to proszę o imiona, no chyba że pies w kawalerce to zły pomysł, to rozważam też kota, no ale z kotem to nie pospaceruję :-),[/QUOTE]

Ja mam najlepszą propozycję: KIERA! Format prawie kieszonkowy, mieszkała wcześniej w bloku z tego co pamiętam, jest grzeczna, posłuszna, na spacerkach można ją spokojnie spuszczać ze smyczy, a w domu nie będzie broić:) A jest przekochaną super suńką, ma właśnie ok 3-4 lat, także-pasuje idealnie! Zapraszam na spacerek z Kierą! :)

Posted (edited)

Freduś zostanie adoptowany przez pana spod Biskupca. Piesek bedzie mieszkal w domu bez dzieci, z duuuuzym ogrodem, blisko jeziorka. Bejotka, usun prosze w wolnej chwili ogłoszenia i dzieki za nie, bo i tym razem pan jest oczywiscie z ogloszenia w Internecie :)

Beagle pozdrawiają ;)

Edited by dessiak
Posted (edited)

Ładnie! Od wczoraj 6 psiaków w domkach i 2 w dt! :)

Zaraz, zaraz... ale Soni żadnej nie ogłaszałam, ani nie wiem która to... :( Były kiedyś dwie - owczarkowata i jamnisiowata. Więcej nie kojarzę Soniek...

Edited by Bejotka
Posted

[quote name='Bejotka']Ładnie! Od wczoraj 6 psiaków w domkach i 2 w dt! :)

Zaraz, zaraz... ale Soni żadnej nie ogłaszałam, ani nie wiem która to... :( Były kiedyś dwie - owczarkowata i jamnisiowata. Więcej nie kojarzę Soniek...[/QUOTE]

Sonia to młoda labradorka, która była krótko w schronisku.