Koperek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Przeczytałam tytuł i siedzę teraz drętwa na krześle. Neris powiedz, że to nieprawda! Przecież jeszcze niedawno ją widziałam!!! Jak to? Ją też to dopadło???????????? NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Oj Koperek w schronie nie będzie już taki miły!!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
kikou Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 wsciec sie mozna... uwaga wielu osob skupila sie na 16tce wiec chwilowo laskawie tam zadnego nie uspili to znalezli ofiare w tej biednej suni... to jakis koszmar:shake: wybacz Romeczko!:-( Quote
Reksiu21 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 No, nieludzmy sie ze przestali usypiac. Schron jak zawsze usypial, tak usypia, napewno o pewnej ilosci to nawet niewiemy, nawet Koperek czy Aga niesa tam codziennie, a psow codziennie przybywa. Quote
Neris Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Od kiedy się dowiedziałam nie mogę przestać płakać. Może już czas to powstrzymać, czy oni w statucie mają "usypianie psów które są BRZYDKIE"? Quote
kikou Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 ale jak to powstrzymac? pismo do urzedu miasta wystosowac? kto schron finansuje? chyba tam trzebaby apelowac? Quote
Slomka22 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 spij spokojnie [*] juz nikt nigdy Cie nie skrzywdzi Quote
Koperek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Tak na prawdę to nie chodzi tutaj o ludzi pracujących w schronie- są doświadczeni i umieją tym wszystkim zarządzać tak, żeby się całkiem nie posypało. Tutaj chodzi o to, żeby schronisko nie wyglądało, jak klitka wybudowana po kraterze z wybuchu bomby prawie 3 na 3 metry kwadratowe, ale jak wielki plac, gdzie kojcy jest ogrom i stoi zawsze kilka/kilkanaście zapasowych na 50 psów nadwyżki. Rozmiar obecnego placu nie pozwala na trzymanie tak dużej ilości psów na tak małej powierzchni, bo to już zakrawa na katowanie psów, gdzie siedzą jeden na drugim. Jestem bardzo zirytowana corocznymi informacjami w gazetach, gdzie podają coraz to nowsze miejsca we Wrocku, gdzie ma powstać nowoczesne schronisko- ŚMIECH NA SALI! I jak zwykle w budżecie GMINY MIAST WROCŁAW potrzeby bezdomnych, porzuconych, niechcianych, chorych i katowanych zwierząt są na ostatnim miejscu, co oznacza, że nigdy dla nich kasy nie wystarcza!:shake: Quote
Slomka22 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 A moze pismo ale nie w sprawie usypiania tylko w sprawie jasnej decyzji kiedy? Quote
kikou Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 moze gdyby zebrac jak najwiecej podpisow.... Quote
ulvhedinn Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Koper ma racje, chociaż.... chociaz nie da się ukryc, że planowane przeniesienie schroniska jest cholernie wygodnym wytłumaczeniem na zwykłe nieróbstwo i oszczędności. Bo sorry, ale ja od ładnych paru lat słyszę, że nie opłaca sie zrobic PORZĄDNEJ izolatki, nowych kojców itp, "no bo zaraz mamy sie przenieść"..... a schronisko ja stało tak stoi- za ciasne, za małe, bez porządnej, ciepłej izolatki gdzie psy mogłyby się leczyć (sorry, ale ten pokoik, wilgotny, duszny i wstrętny to tylko może psa wykończyć, a miejsc w nim jest chyba ... 8....). Bez nowoczesnego ambularorium, izolatek dla psów na kwarantannie itp... A gmina/władze miasta mają to w dupie. Popatrzcie ile miejsc ma schronisko w Warszawie, a ile Wrocław- kurde lepiej wygląda niejedno schronisko w małym mieście, a Wrock podobno jest jednym z głównych miast Polski? Wrrrr..... A co do usypiania- ze statystyk wynika ze psów we wrocławskim schronisku usypia sie rocznie ok. 500. Oczywiście spora część to ślepe mioty, sa przypadki beznadziejne, ale..... Przykładowo 2003:uśmierconych 535, 2004:uśmierconych 479, 2005:uśmierconych 458 (wg "raportu hycla")..... Do tego umiera ok. 50... Quote
Poker Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Kto decyduje o uśmierceniu psów? Słyszałam ,że jakiś brygadzista, kto to jest? Dlaczego lekarze wykonują jego decyzje? gdzie ich etyka ,jeżeli nie ma wskazan medycznych? Jest w schronie od kilku lat parę psów chorych, kalekich .To chyba taka pokazówka dla publiczności. Z tego co wiem,to schronisko jest agendą TOZu. Nie wiadomo jak problem zabijania psów ugryźć.Milczenie jest przyzwoleniem,a z drugiej strony poruszanie problemu oficjalnie może spowodować zakaz wstępu wolontariuszkom i wtedy jeszcze większa klapa.I tak źle i tak niedobrze.Jak by nie patrzeć to d... z tyłu :angryy: Quote
Ola164 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Roma jak oni mogli?! :( Przytulaj sie do Boga i spj spokojnie piesku... :( [*] Quote
gosikf & dogs Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Kolejna ofiara okrutnej wyliczanki... Na kogo wypadnie na tego bęc... Tym razem na Romę, który następny? Wiecie co ja też mam już tego dosyc. Jestem ciekawa co Aga powiedziała ludziom, którzy właśnie mieli zamiar adoptowac Romę!!! Tak niewiele brakowało żeby wszyscy tutaj się cieszyli, że ma nowy dom! Dom po tej stronie nieba, na naszej ziemi, a nie u Pana Boga... Czyli dom w naszych sercach... To tylko pamięc, a to nie odda jej ciepłego łóżeczka, pełnej miski, słodkich całusów od swoich ludzi... Jak schronisko w końcu przeniosą to mnie już chyba na świecie nie będzie... Co do izolatki to jest MAKABRA! Zawsze jak tam byłam i patrzyłam na psy w tych dusznych, śmierdzących klatkach, siedzące na przesiąkniętych moczem kurtkach i kołdrach(psy z ranami otwartymi, złamaniami-które nie wiedząc czemu czekają na operacje 2dni-nie zawsze dlatego że są na tyle osłabione)to miałam ochotę głośno krzyknąc że co to do cholery jest?! Tu się k. psy leczy?! Sorry dziewczyny, ale ja już nie mam nerwów na to schronisko. Bardzo mi przykro patrzec na to wszystko, bardzo mi przykro, że nie może powstac to nowoczesne schronisko gdzie mogłabym przychodzic z optymizmem wypisanym na twarzy. Gdzie psy faktycznie dochodziłyby do siebie. Sorry ale sił mi brak na to wszystko. Koty też nie mają luksusów chociaż dużym plusem jest to, że mają tak ciepło. Pamięci Romy (*)(*)(*) Quote
Recommended Posts