Davie Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 http://voittaja.kennelliitto.fi/EN/agilitywc2008/etusivu.htm Znalazłam takie coś ;) : Skład reprezentacji: · Kierownik – Robert Waś, o/Warszawa · Iwona Kalisz, o/Legnica, z psem CIR Bonny Dux – biegi indywidualne i drużynowe · Leszek Kalisz, o/Legnica, z psem PASSIM Bohemia Alke – biegi drużynowe · Marta Kordos, o/Warszawa, z suką CHRISTINE z Wiedźmińskiej Stajni – biegi drużynowe · Magdalena Ziółkowska, o/Radom, z psem LECK Bohemia Alke – biegi indywidualne i zawodnik rezerwowy do drużyny · Nina Bekasiewicz, o/Warszawa, z suką ORKA z Sosnowej Skarpy – biegi indywidualne · Iwona Kalisz, o/Legnica, z suką GRACJA Obornicki Nornik – biegi indywidualne i drużynowe · Olga Kwiecień Maniewska, o/Wrocław, z suką MIRANDA ze Sztormowej – biegi drużynowe · Anna Makosz, o/Wrocław, z suką MELISA Ja-Cze-Ka – biegi drużynowe · Anna Makosz, o/Wrocław, z suką KATHLEEN Daruma Melisa – zawodnik rezerwowy do drużyny Zgodnie z Regulaminem Kwalifikacji, ostateczną decyzję o tym, który pies w jakiej konkurencji będzie startował, podejmuje kierownik Reprezentacji po treningu na hali Mistrzostw Świata Quote
joanika Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 W nr 3 dwumiesięcznika "Pies" jest artykuł pt "Kwalifikacje na Mistrzostwa Swiata Agility 2008 w Helsinkach". Quote
Renfri Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Czyli jednak komisja zdecydowała się dopuścić większą ilość zawodników. Super:multi: Już nawet mi się śniło, że small drużynowo wygrali....:) Jak co roku zazdroszczę wszystkim, którzy będą kibicować na miejscu... i tym, którzy będą startować oczywiście. Ma nadzieję, że ja też kiedyś będę;) A teraz przyznawać się kto jedzie do Helsinek? Quote
Sajko Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Może ja jakaś nie halo jestem, ale skoro jedzie naszych 3 zawodników S do drużyny tylko, to dlaczego nie dać im wystartować w indywidualnych? I tak są na Mistrzostwach, i tak wyjeżdżają na tyle dni, więc dlaczego nie mogą zebrać więcej doświadczeń i spróbować swoich sił w indywidualnych??? Quote
andy Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Sajko napisał(a):...skoro jedzie naszych 3 zawodników S do drużyny tylko, to dlaczego nie dać im wystartować w indywidualnych? I tak są na Mistrzostwach, i tak wyjeżdżają na tyle dni, więc dlaczego nie mogą zebrać więcej doświadczeń i spróbować swoich sił w indywidualnych??? Koszt zgłoszenia psa na przebiegi drużynowe jest taki sam jak psa na drużynowe i indywidualne razem wzięte. Trzeba go tylko zgłosić do obu konkurencji. Związek nie poniesie z tego tytułu większych kosztów. Quote
andy Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Psy w large: Iwona 37 pkt, Leszek 31 pkt, Marta 19 pkt, Magda 15 pkt. Psy w medium: Nina Bekasiewicz 21 pkt, Katarzyna Szmorąg 12 pkt, Renata Filip 8 pkt Psy w small: Iwona „z pipką” 27 pkt, Olga 20 pkt, Anka z melisą 13 pkt, Anka z kathleen 8 pkt. Jak można łatwo zauważyć w Polsce najbardziej leżymy z medium. Powinniśmy wysłać drużynę w medium, żeby zebrała doświadczenia i podciągnęła poziom w kraju. Jedyną osobą z trójki medium na MŚ była Nina. Następne Kasia i Renata to świetnie zapowiadające się zawodniczki, które muszą zbierać doświadczenia. Jest jeszcze szansa, żeby wysłać trzy drużyny z zawodnikami rezerwowymi lub bez (jeżeli mamy za mały budżet na MŚ). Skoro wysyłamy trzech zawodników którzy nie spełnili regulaminowych kryteriów kwalifikacyjnych, to dlaczego nie mamy wystawić jako Polska trzech drużyn i walczyć we wszystkich konkurencjach. Quote
andy Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Wszystko można jeszcze zrobić. Ostatecznym terminem nadsyłania zgłoszeń jest 8 sierpnia. Quote
wix Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 kto sie wybiera jako widz? :) i gdzie śpi w Helsinkach? Quote
Davie Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Na stronie pojawiła się statystyka państw biorących udział i ras psów. W dalszym ciągu informacje są dosyć skąpe....:roll: Można prosić moda o przeklejenie tematu? :cool3: Niedługo zacznie być popularny... ;) Quote
Asti Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 W mediumach 6 borderów. I co się ludzie rzucacie, że Nex mała ;) Quote
Davie Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Tylko że często są to kontrowersyjne M-ki. :diabloti: Niestety w trakcie kontroli weterynaryjnej psy mierzone są losowo. :roll: O ile pamiętam w zeszłym roku w Hamar tak mierzono Korsę (że niby taka duża? :-o :lol:). Quote
Asti Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 No cóż, z mojego ostatniego mierzenia Nex wyszło dokładnie 42,9cm, a pies ma 9 miesięcy, więc mam czarne mysli co do agility, ale wciąż jest ta nadzieja :diabloti: Davie napisał(a):Tylko że często są to kontrowersyjne M-ki. A jeśli okaże się, że pies zgłoszony do M-ek ma ponad 43 cm to co? Zostaje zdyskwalifikowany, tak? Quote
sonia123 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Asti- 42,9 :icon_roc: :-o przy 9 mies. :razz:to ja juz czarne mysli przechodzilam, bo moja ma 41,5 a ma 5 mies. ( tez border).....:roll: to sie okaze, ze to bedziesz miala bordera w medium....:cool3: :eviltong::diabloti: Quote
zakla Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Asti napisał(a):No cóż, z mojego ostatniego mierzenia Nex wyszło dokładnie 42,9cm, a pies ma 9 miesięcy, więc mam czarne mysli co do agility, ale wciąż jest ta nadzieja :diabloti: Nie boj sie, sucze podobnoz rosna do pierwszej cieczki- a ta u Nex przeciez wlasnie trwa:multi: Quote
Asti Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Skończmy ten temat, bo zaraz mnie tu zjedzą ;) Żakla - na żabę, na żabę :D Quote
dog_master Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Tak z ciekawosci pociagne temat :) Mierza tylko eMki czy eSki tez? I wlasnie, co, jezeli pies jest w zanizonej kategorii - dis czy przenosza? Bo wtedy w kraju chyba traci wszystkie kategorie, nie? Quote
Davie Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Na MS do tej pory mierzyli wybiórczo. Ale co się się dzieje, kiedy pies okazuje się w rzeczywistości większy, to nie wiem, bo akurat takich nie mierzyli.... :diabloti: Serio, nie tylko nam Polakom wydawało się to dziwne.:roll: Quote
yassue Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Są już pełne listy startowe :multi::loveu: Quote
PATIszon Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Slvia tym razem niet? JAkis rodziniak Chocco Uli sie zalapal [SIZE=1] Sentikki Duran Duran Quote
dog_master Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Niet... http://www.silvia.trkman.net/ -> News -> 10.8: For those who are asking if we're going to Helsinki: no we don't. We missed qualifications because of the operation [La - mój dopisek], so this will be the first time after 11 years that we're not going! Quote
dog_master Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Na medycynie i to po angielsku sie nie znam ;) Ale cos z zoladkiem. http://www.silvia.trkman.net/LaCorse.htm Quote
Rauni Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 La miała coś w rodzaju wrzodu żołądka z nie wiadomej przyczyny, była w stanie ciężkim i miała operację, w trakcie której pół żołądka jej wycięto. Nie startowała też z tego powodu na EO. Quote
Mudik Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Ja pdf-u nie otworze.Mogę prosic o podanie co to za dwa mudi w mediumach i jeden chorwacki owczarek w largach? Quote
PATIszon Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Jeden to Sja , drugi to : Saima Mustantassun Saima a chorwat to: Gera Mawlch z przewodnikiem/czka Michala Mracka ze Slowacji Quote
Recommended Posts