dysia-u Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Iwonka a jak zlikwidowałaś Palomce te wałeczki i tłuszczyk? Moja jest na obesite i teraz zaczyna dupką kręcić bo przedtem nie dała rady hi hi hi :evil_lol: Ale nie wiem jak długo może tak być na tej karmie ,choć wet mówił że karma ma wszystko co trza no ale czemu jest dietetyczna? Quote
ewa2909 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Witam Iwonko,Ulu,Dario,Aniu,Aguś,Roxi:loveu::loveu::loveu:. Quote
dysia-u Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 no, pojawiłaś się nareszcie :crazyeye: jakie plany weekedzikowe? chyba nie porządki! ja już spasowałam , dość!!! Quote
ewa2909 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 slawi napisał(a):Ja myślę (ale może źle myślę :evil_lol:), że jeżeli docelowa waga Tośka ma być ok 1,5 kg, bo tak może ma w genach, to kaloryczność karmy nic nie zmieni, bo on nie urośnie więcej tylko utyje - to jeżeli nie jest chudziutki a po prostu drobnej budowy, to byle nie chudł na nowej karmie i będzie chyba OK i raczej pilnuję,żeby Luśka nie przytyła bardziej, trochę to trwało ale wałeczki na łopatkach i dupci już zniknęły, i waży ok 2,500 No niestety jest tak jak mówisz ,raczej Toskowi nie udaje się przebić wagi 1.600kg.A u Aksy niestety zrobiły się wałeczki .Wydaje mi się że nie je więcej niż jak pojawił się w domu Tosiek,ale niestety dla niej ta karma jest stanowczo za bardzo kaloryczna. Quote
dysia-u Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 ewa2909 napisał(a):No niestety jest tak jak mówisz ,raczej Toskowi nie udaje się przebić wagi 1.600kg.A u Aksy niestety zrobiły się wałeczki .Wydaje mi się że nie je więcej niż jak pojawił się w domu Tosiek,ale niestety dla niej ta karma jest stanowczo za bardzo kaloryczna. gonić , gonić :eviltong: może z pańcią? Quote
ewa2909 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Pegaza napisał(a):Ewa moje tez jada na royalu dla juniorow,po doroslym obie dostaly sraczki wiec narazie im nie przestawiam.. juz chcialam kupic i zmieszac ale akurat go w sklepie nie bylo..boje sie im go znow podac zeby znow nie bylo zadnych sensacji ale pomalu bym go musiala wprowadzac.. i z tego co pamietam to tez niezbyt chetne byly by go jesc.. a Pipi tez przy Livce to je bo ona tez musi to samo co Liv miec.. U mnie Aksa jadła dla doroslych ale jak Tosiek przyszedł to on wyjadał jej karme a ona i tak zjadała jego:shake:. Jutro kupie troszeczke tej dla dorosłych i zobacze jak to będzie z tym jedzeniem Quote
ewa2909 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 dysia-u napisał(a):no, pojawiłaś się nareszcie :crazyeye: jakie plany weekedzikowe? chyba nie porządki! ja już spasowałam , dość!!! Ano poj:eviltong:awiłam sie Quote
ewa2909 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 ewa2909 napisał(a):Ano poj:eviltong:awiłam sie dysia-u napisał(a):moja od pierwszej porcji polubiła :multi: O cos mi się udało Quote
ewa2909 Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 :beerchug::drink1:dysia-u napisał(a)::drink1:Ewcia , wyszło dobrze? Ano wyszło,wyszło:beerchug: Quote
Katie Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Heej ;D kupilam dzis espree szampon, odzywka i spray;) bylam w psim salonie i mi polecili tylko juz nie pamietam dokladnie co tam ten facet mowil... jak Ty te kosmetyki uzywasz? rozcienczasz z woda, czy malo dajesz? a i odzywke splukujesz dokladnie, czy nie? Quote
ewa2909 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Katie napisał(a):Heej ;D kupilam dzis espree szampon, odzywka i spray;) bylam w psim salonie i mi polecili tylko juz nie pamietam dokladnie co tam ten facet mowil... jak Ty te kosmetyki uzywasz? rozcienczasz z woda, czy malo dajesz? a i odzywke splukujesz dokladnie, czy nie? Hej Ja nie rozcienczałam ani szamponu,ani odżywki. Szampon po troszeńku nakładałam,a odżywke wmasowałam w sierściuche i spłukałam ją dokładnie po 3 minutach. Włos po tygodniu czasu od kompieli jest nadal super i nawet za bardzo nie musieliśmy w tym tyg używać olejku norkowego do rozczesywania bo włos nadal elegancko natłuszczony.:multi: Ja jestem bardzo zadowolona,dzisiaj druga k ąpiel w tycvh kosmetykach:multi: Quote
ewa2909 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Aga76 napisał(a):Cześć Ewuś Cześć Aguś Quote
Katie Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 kosmetyki faktycznie dobre;) ja rozcienczylam szampon i fajnie sie mydlil, ale nie wiedzialam jak mam mu umyc brode tym roztworem, no i mi sie srednio udalo, a odzywke chyba za duzo splukalam, nie wiem, na opakowaniu jest napisane, zeby dokladnie splukac, a w salonie mowili, ze nie dokladnie...... hmm a co do tego mojego spray'u to on podobno ma zapach cytrusowy, ale dla mnie to on cytrusowo nie pachnie, moze Aksie by taki zapach nie przeszkadzal ** a co do jedzenia, to moj samej karmy to tez nie za bardzo je, czasem stoi caly dzien i dopiero wieczorem je to co ma w misce, ale najwiekszy rarytas to chyba ugotowany bez niczego kurczak dokladnie wymieszany reka z kulkami /karma/. Chyba nawet woli takie jedzenie od ryzu z kurczakiem i marchewka, moze Toskowi by to zasmakowalo, u mnie znika w niecale 5 min, ja zdaze umyc rece, pojsc do pokoju, a on juz konczy jesc;D Quote
ewa2909 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Katie napisał(a):kosmetyki faktycznie dobre;) ja rozcienczylam szampon i fajnie sie mydlil, ale nie wiedzialam jak mam mu umyc brode tym roztworem, no i mi sie srednio udalo, a odzywke chyba za duzo splukalam, nie wiem, na opakowaniu jest napisane, zeby dokladnie splukac, a w salonie mowili, ze nie dokladnie...... hmm a co do tego mojego spray'u to on podobno ma zapach cytrusowy, ale dla mnie to on cytrusowo nie pachnie, moze Aksie by taki zapach nie przeszkadzal ** a co do jedzenia, to moj samej karmy to tez nie za bardzo je, czasem stoi caly dzien i dopiero wieczorem je to co ma w misce, ale najwiekszy rarytas to chyba ugotowany bez niczego kurczak dokladnie wymieszany reka z kulkami /karma/. Chyba nawet woli takie jedzenie od ryzu z kurczakiem i marchewka, moze Toskowi by to zasmakowalo, u mnie znika w niecale 5 min, ja zdaze umyc rece, pojsc do pokoju, a on juz konczy jesc;D Drugie kąpanie Tośka i znowu jestem bardzo zadowolona:multi:. Akse wykąpałam w ISB i stwierdzam że i dla niej ESPREE jest o wiele leprzy,ale trudno musi wykońzyć zielone jabłuszko ona. Ja troszke ten szampon teraz rozcieńczyłam do pierwszego mycia ale wydaje mi sie że lepiej jest nie rozcieńczać. Co do sprey to jak narazie wykńczamy BIO-GROOM a potem pomyśle co by wziąść. Co dojedzonka to ja też tak próbowałam,ale u mnie sucha lądowała na podłodze bo wychodziła między ząbkami:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Wole zostac w ciągu tyg na royalku,przynajmiej tutaj ma wszystkie potrzebne składniki odżywccze.,a na wikend dodatkowo dostają kurczaczka z maninka i marchewką Quote
Katie Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 ewa2909 napisał(a):Co dojedzonka to ja też tak próbowałam,ale u mnie sucha lądowała na podłodze bo wychodziła między ząbkami:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Wole zostac w ciągu tyg na royalku,przynajmiej tutaj ma wszystkie potrzebne składniki odżywccze.,a na wikend dodatkowo dostają kurczaczka z maninka i marchewką ale nie, ze wrzucic kurczaka i karme, tylko bardzo dokladnie wymieszac, tak, zeby kazda kulka byla obtoczona kurczakeim, nie wiem, moj zjada takie cos w bardzo ktortkim czasie i wszystko!! moj tez je tylko sucha karme, ale dodatkowo do szkolenia uzywam dropsow trixie i jakis chleb, jablko czasem.... Quote
Recommended Posts