Mała Rita Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 ewa2909 napisał(a):Asiu Twój Fiduś też miał ostatnio chyba biegunke,Długo go męczyło? Tosiek już waży 1.400kg.sama skóra i kości.:-(:-(:-( Co miał podawane,ile razy byliście u weta.Zaczynam się martwić bo od poniedziałku wszyscy do pracy i szkoły.:shake: Fidek dostał wtedy trzy zastrzyki tj. antybiotyk, przeciwbólowy i przeciwzapalny. U weta bylismy raz, po powrocie spał cały wieczor i noc a na drugi dzien juz bylo o wiele lepiej. Ale jedzonka nie dawalam mu rzez dwa dni, tak kazal wet, tylko troszeczke wody :cool1: Quote
dysia-u Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 może i zaczął się kłopotliwie ale może byc już tylko lepiej :lol: tak trzeba myśleć :loveu: Quote
ewa2909 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 dysia-u napisał(a):Cześć Ewuś Wpadłam na chwlke do was a tu czytam że mój faworyt zaniemógł :placz: Spróbuj dać mu SMECTE zamiast siemienia. Ona przy biegunce pomaga. A czy ja coś żle przeczytaam? bo piszesz na stronce wcześniej że leży z zabandażowaną łapiną? Przy niestrawności u spaniela i yorka podawałm małą kulke drożdży i trawienie świetnie ruszyło:multi: Te bączki to chyba świadczą o jakiejś niestrawności. Trzymam kciuki !!! CZĘŚĆ ULU:loveu: NIE CHCE MU NIC PODAWAC BEZ ZGODY WETA,rano idziemy z powrotem na wizyte.Mam nadzieje że już bedzie troszke lepiej. Tosie ma węflonik w łapce.Został jeszcze na nocke jakby jutro trzeba było podać znowu kroplóweczke. Coś źle się aczoł dla nas ten nowy rok:shake::-( Quote
C&B Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 ewa2909 napisał(a):CZĘŚĆ ULU:loveu: NIE CHCE MU NIC PODAWAC BEZ ZGODY WETA,rano idziemy z powrotem na wizyte.Mam nadzieje że już bedzie troszke lepiej. Tosie ma węflonik w łapce.Został jeszcze na nocke jakby jutro trzeba było podać znowu kroplóweczke. Coś źle się aczoł dla nas ten nowy rok:shake::-( Trzymaj się , nie długo wszystko się ułoży ;) A bąki to dobry znak :eviltong: Quote
ewa2909 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Mała Rita napisał(a):Fidek dostał wtedy trzy zastrzyki tj. antybiotyk, przeciwbólowy i przeciwzapalny. U weta bylismy raz, po powrocie spał cały wieczor i noc a na drugi dzien juz bylo o wiele lepiej. Ale jedzonka nie dawalam mu rzez dwa dni, tak kazal wet, tylko troszeczke wody :cool1: Tosiek tez cały czas śpi:loveu: Z rana lecę z powrotem do weta,mam nadziee że wróce z dobrymi wieściami:loveu: Quote
ewa2909 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Domka_Czika napisał(a):Trzymaj się , nie długo wszystko się ułoży ;) A bąki to dobry znak :eviltong: Jak tylko ma być mu lepiej to niech sobie pryka:evil_lol: Quote
C&B Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 ewa2909 napisał(a):Jak tylko ma być mu lepiej to niech sobie pryka:evil_lol: Jak czika chorowała to była radocha , że prykała , a jak kupkę zrobiła to w ogóle :evil_lol: Quote
ewa2909 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Domka_Czika napisał(a):Jak czika chorowała to była radocha , że prykała , a jak kupkę zrobiła to w ogóle :evil_lol: I tu szkopół bo on robi za dużo tej kupki:shake: Quote
C&B Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 ewa2909 napisał(a):I tu szkopół bo on robi za dużo tej kupki:shake: Ale od początku tak robił , czy teraz? Jka teraz to może go przeczysci i się unormuje . Quote
kamila.m Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Cześć Ewcia, ojej Tosiu chory. Szybkiego powrotu do zdrowia wam życzymy. Buziole duże dla Tofika:kiss_2: Quote
ladyyork Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 ewa2909 napisał(a):CZĘŚĆ ULU:loveu: NIE CHCE MU NIC PODAWAC BEZ ZGODY WETA,rano idziemy z powrotem na wizyte.Mam nadzieje że już bedzie troszke lepiej. Tosie ma węflonik w łapce.Został jeszcze na nocke jakby jutro trzeba było podać znowu kroplóweczke. Coś źle się aczoł dla nas ten nowy rok:shake::-( No masz racje ,jednak nie wiem dlaczego podajesz mu siemie ,ono zazwyczaj rozlużnia kał,trzymam kciuki za malucha;) Quote
Mała Rita Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Aga76 napisał(a):Cześć Ewuś, jak Tosiu czuje się po nocy? Ewciku jak z Tosiaczkiem?? Agus a co Ty tak o świcie wstajesz w niedzielny poranek? :evil_lol: Quote
Aga76 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Mała Rita napisał(a): Agus a co Ty tak o świcie wstajesz w niedzielny poranek? :evil_lol: Często tak wstaję, ale nie zawsze mam czas na dogo ;) Quote
Mała Rita Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Aga76 napisał(a):Często tak wstaję, ale nie zawsze mam czas na dogo ;) achaaa, ja nigdy nie wstaje przed 11 gdy mam wolne :evil_lol: Quote
Aga76 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Mała Rita napisał(a):achaaa, ja nigdy nie wstaje przed 11 gdy mam wolne :evil_lol: Miodzio :loveu: Quote
Mała Rita Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Aga76 napisał(a):Miodzio :loveu: a że dzis jestem wlasnie w pracy to wstalam o 7 :placz: Quote
Aga76 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Mała Rita napisał(a):a że dzis jestem wlasnie w pracy to wstalam o 7 :placz: No właśnie chciałam się zapytać... a fuuu :shake: a feee Quote
Mała Rita Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Aga76 napisał(a):No właśnie chciałam się zapytać... a fuuu :shake: a feee tragedia :placz: Quote
ladyyork Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Mała Rita napisał(a):a że dzis jestem wlasnie w pracy to wstalam o 7 :placz: współczuje:puppydog: katastrofa Quote
Aga76 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Mała Rita napisał(a):tragedia :placz: i to straszna :shake: MASAKRA ! Quote
ewa2909 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Cześć dziewczynki:loveu::loveu::loveu: Tosiu dziękuje za odwiedzinki i za trzymanie kciuków. Nocke przespaliśmy bardzo ładnie,troszke prubowałem zdjąć sobie węflona ale pańcia dobrze mnie pilnowała:eviltong: Rano wstałem z piszczącym brzuszkiem ale pancia naszprycowała mnie znowu tymi glutami.BBBBRRRRRRR:eviltong:.Prubowałem coś wysępić ale niestety się nie udało. Jesteśmy już po wizycie u weta.Znów były 4 zastrzyki i kroplówa,ale najważniejsze że juz nie ma gorączki:loveu::loveu::loveu: Cały dzień ma jeszcze dostawać siemie i po pół ampółki lakcidu. Rano można mu podać płaską łyżke kurczaczka z kaszką manną. Quote
ewa2909 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 ladyyork napisał(a):No masz racje ,jednak nie wiem dlaczego podajesz mu siemie ,ono zazwyczaj rozlużnia kał,trzymam kciuki za malucha;) Ja nie jestem lekarze a wydaje mi się że doktorowa wie co mam podawać.żresztą to co dziewczyny tutaj piszą to siemie jest dobre. A od wczoraj od 21 nie ma kupci. Quote
Mała Rita Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Dzielne Maleństwo!!!! Trzymam dalej kciuki!!!! Quote
ewa2909 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Mała Rita napisał(a):a że dzis jestem wlasnie w pracy to wstalam o 7 :placz: Asik współczuje takiej rannej pobódki:shake:. Taka śliczna pogoda.Ty zamiast siedzieć tam w pracy powinnaś pospacerować po świeżym powietrzu ze swoim menem i fasolką:loveu: Quote
Recommended Posts