Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ewa2909 napisał(a):

Niestety my dzisiaj z Tośkiem przesiedzieliśmy pół dnia u weta bo od paru dni Tosiek jakiś nieswój,mało jadł,mało zabawy,od czasu do czasu cos tom zwrocił,do tego w nocy doszło rozwolnienie takie jakby z krwia:-(:-(:-(
Niestety Tosiek dostał znowu 4 zastrzyki i kroplówke,a do jutra tylko siemie lniane.
Leży teraz sobie z lapką obandazowaną.Taka kochana bida:-(:-(:-(

Ojej :shake: biedactwo :glaszcze:

Głaski dla Toficzka.

Posted

slawi napisał(a):
Wygłaskaj Tosieczka od nas, niech zdrowieje szybciutko.
Jak mu to siemię dajesz?

IWONKO NO WŁAŚNIE MOŻE TY MI COŚ DORADZISZ JAK JE PODAWAC
Na przepiśie pisze żeby 2 łyżki zalać szklanką wody ale nie wiem czy to nie za dużo i gotuje 1 łyżke na szklanke wody.Mam podawac jezeli sam nie beędzie chciał to strzykawką 1 cm co 2 godz.

Posted

Jeśli już trzeba to my używamy siemienia lnianego w ziarenkach. Gotujemy kleik w małym garnuszku, przecedzamy ziarenka i każdy zajmuje się swoją porcją ;)

Posted

Aga76 napisał(a):
Jeśli już trzeba to my używamy siemienia lnianego w ziarenkach. Gotujemy kleik w małym garnuszku, przecedzamy ziarenka i każdy zajmuje się swoją porcją ;)

Aguś i jedzą e bez problemów?
Ugotowałam tak jw. pisałam w poście tylko nie wiem czy dobre tego proporcje.Po ugotowaniu i odcedzeniu wyszło mi pół szklanki czegoś klejącego.
Mam obawy że strzykawka pójdziie w ruch:-(

Posted

ewa2909 napisał(a):
Aguś i jedzą e bez problemów?
Ugotowałam tak jw. pisałam w poście tylko nie wiem czy dobre tego proporcje.Po ugotowaniu i odcedzeniu wyszło mi pół szklanki czegoś klejącego.
Mam obawy że strzykawka pójdziie w ruch:-(

Jak się klei to ok :evil_lol:

Różne są sposoby przyrządzania, najważniejsze żeby pomogło.

Jak polewałam jedzonko, to nie miały wyjścia - jadły. Nalałam same siemie do misek, to przez pomyłkę liznęły i się ewakuowały... niestety. Jakby co strzykawka to rozsądne rozwiązanie, ważne, że złagodzi nieżyt.

Posted

Aga76 napisał(a):
Jak się klei to ok :evil_lol:

Różne są sposoby przyrządzania, najważniejsze żeby pomogło.

Jak polewałam jedzonko, to nie miały wyjścia - jadły. Nalałam same siemie do misek, to przez pomyłkę liznęły i się ewakuowały... niestety. Jakby co strzykawka to rozsądne rozwiązanie, ważne, że złagodzi nieżyt.

Powinno pomóc coś na te kupcianie?????????
Bo takiej bidy jak teraz to go jeszcze nie widziałam.
W owiele lepszej formie poszedl do weta niż z niego wrócił:shake::shake::shake:

Posted

[quote name='ewa2909']Powinno pomóc coś na te kupcianie?????????
Bo takiej bidy jak teraz to go jeszcze nie widziałam.
W owiele lepszej formie poszedl do weta niż z niego wrócił:shake::shake::shake:

Powinno, siemie pięknie łagodzi podrażnienia układu pokarmowego.

Tu jest więcej

Posted

[quote name='Aga76']Powinno, siemie pięknie łagodzi podrażnienia układu pokarmowego.

Tu jest więcej
Dziękuje Aguś bardzo:loveu::loveu::loveu:
Jesteśmy juz po pierwszej porcyjce oczywiście strzykawką:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Bbbbbbblllllllleeeeeeeeeeeeee jakie było niedobre.:shake::shake::shake:

Posted

ewa2909 napisał(a):

Jesteśmy juz po pierwszej porcyjce oczywiście strzykawką:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Bbbbbbblllllllleeeeeeeeeeeeee jakie było niedobre.:shake::shake::shake:

Brawo :klacz: Dzielny Tofik!

To już chyba tak jest skoro zdrowe to nie może być smaczne :evil_lol:

Chociaż ja lubię siemie :roll:
Nie ma to jak klei na dobranoc i dzień dobry :evil_lol:

Posted

Aga76 napisał(a):
Brawo :klacz: Dzielny Tofik!

To już chyba tak jest skoro zdrowe to nie może być smaczne :evil_lol:

Chociaż ja lubię siemie :roll:
Nie ma to jak klei na dobranoc i dzień dobry :evil_lol:

Oj mnie się to nie za bardzo podobało, nie wspominając juz o "walorach "smakowych

Posted

ewa2909 napisał(a):
Oj mnie się to nie za bardzo podobało, nie wspominając juz o "walorach "smakowych

Myśl wyłącznie o zaletach zdrowotnych :evil_lol:

Posted

Aga76 napisał(a):
Myśl wyłącznie o zaletach zdrowotnych :evil_lol:

Jak na razie w dziedzinie siemienia lnianego jestem zdrowa.
Jakby na coś innego pomagalo to może i bym spróbowała:eviltong:

Posted

ewa2909 napisał(a):
IWONKO NO WŁAŚNIE MOŻE TY MI COŚ DORADZISZ JAK JE PODAWAC
Na przepiśie pisze żeby 2 łyżki zalać szklanką wody ale nie wiem czy to nie za dużo i gotuje 1 łyżke na szklanke wody.Mam podawac jezeli sam nie beędzie chciał to strzykawką 1 cm co 2 godz.

Może być tak jak robisz, wtedy glut będzie rzadszy i łatwiejszy do połknięcia,ale lepiej jest tak jak w przepisie wtedy glut będzie "bardziej stężony" , esencjonalny ale niestety i bardziej gęsty. Ważne jest żeby ten śluz wyścielił ściany całego przewodu pokarmowego - wtedy lepiej spełni swoje zadanie.Siemię jest również dość odżywcze zawiera węglowodany, białka, tłuszcze, elektrolity i witaminy.To dobre lekarstwo,żeby tylko chciał to jeść :shake:.

Daj znać jak Tosiek :shake:.

Posted

slawi napisał(a):
Może być tak jak robisz, wtedy glut będzie rzadszy i łatwiejszy do połknięcia,ale lepiej jest tak jak w przepisie wtedy glut będzie "bardziej stężony" , esencjonalny ale niestety i bardziej gęsty. Ważne jest żeby ten śluz wyścielił ściany całego przewodu pokarmowego - wtedy lepiej spełni swoje zadanie.Siemię jest również dość odżywcze zawiera węglowodany, białka, tłuszcze, elektrolity i witaminy.To dobre lekarstwo,żeby tylko chciał to jeść :shake:.

Daj znać jak Tosiek :shake:.

Dostał juz 2 razy po 1 cm w strzykawce oczywiscie chce to wypluć ale mu się nie udaje.
Pozatym wyglada fatalnie.Siersc taka jakaś dziwna(może dlatego że 2 dzień nie czesany,oczka zaropiałe i widac w nich że mocno cierpi,i jest taką małą kochaną bidą.:-(:-(:-(

Posted

ewa2909 napisał(a):
Dostał juz 2 razy po 1 cm w strzykawce oczywiscie chce to wypluć ale mu się nie udaje.
Pozatym wyglada fatalnie.Siersc taka jakaś dziwna(może dlatego że 2 dzień nie czesany,oczka zaropiałe i widac w nich że mocno cierpi,i jest taką małą kochaną bidą.:-(:-(:-(

A nie gorączkuje?

Posted

ewa2909 napisał(a):

Biedaczysko :glaszcze:

Ewuś musisz być dzielna!

Posted

ewa2909 napisał(a):

Teraz leży sobie u mnie na biurku i sadzi mi takie bąki że trudno jest wytrzymać:shake:

:loveu:

Jak są gazy to chyba brzuszek powoli zaczyna pracować?

Posted

Aga76 napisał(a):
Biedaczysko :glaszcze:

Ewuś musisz być dzielna!

Muszę bo mam doskonałe wsparcie w Was drogie DOGOMANIACZKI:loveu::loveu::loveu:
Jak mu wkówaki kroplówke to tak sie darł że było go chyba słychać na całym osiedlu:shake::shake::shake:
Ma niezłe płuca.

Teraz leży sobie u mnie na biurku i sadzi mi takie bąki że trudno jest wytrzymać:shake:

Posted

Mała Rita napisał(a):
Biedny Tosiczek maleńki :-(

Asiu Twój Fiduś też miał ostatnio chyba biegunke,Długo go męczyło?
Tosiek już waży 1.400kg.sama skóra i kości.:-(:-(:-(
Co miał podawane,ile razy byliście u weta.Zaczynam się martwić bo od poniedziałku wszyscy do pracy i szkoły.:shake:

Posted

Cześć Ewuś
Wpadłam na chwlke do was a tu czytam że mój faworyt zaniemógł :placz:
Spróbuj dać mu SMECTE zamiast siemienia. Ona przy biegunce pomaga.
A czy ja coś żle przeczytaam? bo piszesz na stronce wcześniej że leży z zabandażowaną łapiną?
Przy niestrawności u spaniela i yorka podawałm małą kulke drożdży i trawienie świetnie ruszyło:multi: Te bączki to chyba świadczą o jakiejś niestrawności. Trzymam kciuki !!!