Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My do Zakopca jeździmy w ferie. Mamy całkiem przyzwoitą kwaterę na Jaszczurówce. Sylwester będzie na miejscu. Zresztą nie zostawię psa pierwszy raz na Sylwestra samego, nie wiem jak zareaguje na petardy.
Poprzedniej suni hałasy zupełnie nie przeszkadzały, a tu dopiero się okaże.

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Ewuniu
Ale wam dobrze, ząbki same wylecą :multi:. Kły Palomy siedzą jak zamurowane:mad:.Stałe kły wyszły w tempie ekspresowym są duże i niestety nie rosną dokładnie tam gdzie powinny.Konsultowałam się jeszcze z innymi wetami i z hodowczynią. Wszyscy mówią rwać bo będzie za późno. Okazuje się, że braciszek Palomy też się szykuje do rwania, tak samo było z mamą i starszą siostrą. Chyba będziemy rwać:placz:kiełki.

Posted

Ja byłam dzisiaj z Aksa u weta w sprawie ciąży urojonej i pytałam się przy okzji o małego zęby i mówił żeby z górą jeszcze nie panikować bo idą stałe jak na razie równiutko,więc czekamy a ż same sie rozruszają.
U nas najprawdopodobniej będzie kłopot z jajeczkami,za cholewe nie mgę wyczuć drugiego jajeczka:-(.
W czwartek suczydło ma następne zastrzyki i chyba wezme przy okazji małego żeby zobaczył te jego klejnociki.

Posted

slawi napisał(a):
Witaj Ewuniu
Ale wam dobrze, ząbki same wylecą :multi:. Kły Palomy siedzą jak zamurowane:mad:.Stałe kły wyszły w tempie ekspresowym są duże i niestety nie rosną dokładnie tam gdzie powinny.Konsultowałam się jeszcze z innymi wetami i z hodowczynią. Wszyscy mówią rwać bo będzie za późno. Okazuje się, że braciszek Palomy też się szykuje do rwania, tak samo było z mamą i starszą siostrą. Chyba będziemy rwać:placz:kiełki.

Wstrzymajcie sie jeszce troszeńke z tymi kłami,u nas w zeszłym tyg też nic sie nie działo.Dopiero przez wikend aczeły sie ruszać.WezZcie skarpetke cz "pana gałgana "i sie poprzeciągajcie z nią,a nóż pomoże.

Posted

ewa2909 napisał(a):
Zuza czy na wystawach sprawdzaja pieska
'klejnociki?

Tak, chociaż zdarzają sędziowie[wyjątki] Nie sprawdzający. Właśnie dlatego mój Noddy jest teoretycznie niewystawowy, bo jemu albo uciekło jajeczko i ma jakieś 2 cm dalej[da się zobaczyć i wyczuć, ale to już wada] albo po prostu mu nie zeszło. ja wystawiałam na normalnym ringu tylko raz Nodka, bo akurat sędzie nie sprawdzał.

Posted

Zuza a czy one są wyczówalne oby dwa?Ja go sprrawdzając czuje tylko taką więkrza kulke,ale tylko jedną:-(.Czy jest jeszcze nadzieja że żle wyczówam albo jeszcze wzejdzie?

Posted

U Nodka obydwa można i wyczuć i zobaczyć. Nie znam się dobrze na tych rzeczach i też nie widzę jak to jest u To fika, ale jajeczka powinny zejść do 6 miesiąca. najlepiej idź do dobrego i spytaj, bo czasem jeszcze można temu zaradzić, jeśli nie jest za późno. W przypadku Nodka to częściowo moja wina, bo późno pojechaliśmy do weta.
Tutaj jest obszerny artykuł
LECZNICA I SZPITAL ZWIERZ�T EGZOTYCZNYCH - OAZA - Wn�trostwo

Posted

ewa2909 napisał(a):
DZIĘKUJE BARDZO ZA NAMIARKI,W WOLNEJ CHWILI BĘDE MIEĆ CIEKAWĄ LEKTURE DO POCZYTANIA.:evil_lol:

I koniecznie przeczytaj go dwa razy :evil_lol:, raz od Zuzy i raz ode mnie.

Posted

slawi napisał(a):
I koniecznie przeczytaj go dwa razy :evil_lol:, raz od Zuzy i raz ode mnie.

ALEŻ NIE OMIESZKAM TEGO DWA RAZY PRZECZYTAĆ:evil_lol:.
PODEJRZEWAM ŻE I TAK MAŁO CO Z TEGO ZROZUMIE I NIEPEWNOŚĆ POZOSTANIE:evil_lol: