Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Problemem są tu finanse niestety. Nie mamy kasy na utrzymywanie Gringo w hotelu nie wiadomo jaki czas. Stąd ten problem.
A pies jest młody, pełen życia, aktywny i nie agresywny.

• Replies 846
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a gdyby zorganizować jakąś zbiórkę na forum + dodatkową zbiórkę na wystawie???

ja miesięcznie 100 zł mogę zaoferować - jak dobrze pójdzie nawet troche więcej...sądzę że takich osób może być więcej...nic nie szkodzi żeby spróbować uzbierać chyba....:oops:

Posted

Był Gringulec. Wpadliśmy jak po ogień po Cobrę, ale towarzystwo zostało pomiziane i oczywiście nakarmione.
Niestety wygladało w klatkach jak w chlewikach - błoto, cieknie z daszków więc w kojcach po prostu syf. Musiałam tam niestety wchodzić z papusiankiem, więc na własnych spodniach i butach wiem, jak głęboko.
Gringus też dostał smaczne jedzonko - w garnkach było pełno mlecznej zupy z burakami i chlebem.

A my mielismy dzisiaj dla nich...Royal Canin. Zjadłały chętnie.

Posted

Rene@Rabik napisał(a):
Fakt, trzeba mieć złudzenia

Rene co jestes tak pesymistycznie nastawiona? Bywa trudno wiemy o tym wszyscy ale moze kto wie, lepiej miec nadzieje niz nie miec nic

Posted

Gringo szuka pomocy! DT, DS czegokolwiek!
Nawet kojca z ciepla buda na DT gdzie bedzie mial spacery i kontakt z czlowiekiem ktory bedzie kochal dawal jesc, glaskal a nie dawal kamieniem po glowie :angryy:

Posted

On czeka na POMOC - udało sie uzykać trochę czasu - ile? - nie wiem. Ale wiem, że go w koncu zatłuką jeżeli mu nie pomozemy - dlaczego ? - bo jest inny, nietuzinkowy.

Gringo jest wspaniałym, pełnym życia psem, potrzebuje ruchu i ludzkiego zainteresowania. Trochę boi się dotyku - szczególnie na plecach - dlaczego? - odpowiedź jest oczywista. Bo ręka dla niego nie zawsze oznacza pieszczoty, czesto ta ręka sprawiała ból, dlatego pokazuje zęby - nie gryzie, tylko straszy.

Jest bardzo ekspresyjny w okazywaniu uczuc, potrafi dawać buziaki z wyskoku (trzeba uwazac na własne zęby).

Gdybym nie miała swojego burka jego wziełabym z pewnością - dlaczego? - bo jest inny, nieokiełznany, tajemniczy i kochany, no i mnie lubi

Posted

Wczoraj dzwonił w jego sprawie jakis burak... chciał go jako towarzysza do amstaffa.....rezydowałby w sadzie a potem sypiał w "ocieplanej" przybuduwce :shake: Facet nie słuchał mnie, ze on absolutnie sie nie nadaje.
Dlatego Gringo został zarezerwowany z oczywistych względów.