Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Och co to była za majówka :)
mam fotki ale wstawie dopiero wieczorem kompletne wyniki tez wieczorem.

Częściowe wyniki z Łodzi:
CACIB, BOB - Breathless de Darjeeling
CACIB, BOS - CALAMUS Show Me Heaven
Najlepszy Junior , Zw.Mł CALAMUS True Fighter
Zw Mł.w sukach Kingsleah Divina - nie liczyłam ale wydaje mi się że zakończyła Młodziezowy Championat Polski

Moze poprosze Joanne G o uzupełnienie wyników z Łodzi bo nie mam wszyskich ( mam ale nie mam 100% pewności)

I na koniec taka mała refleksja I.R.A. na tej wystawie otrzymała swój 9 pełen CACIB ( I.R.A. cały 2007r nie brała udziału w wystawach ) a ma dopiero 3 lata a w 2006 r występowała w klasie młodzieżowej i posredniej.
19 miesięczny Furyo otrzyłam swój 3 cacib.

I mała korekra co do Calamus TRUE LADY tak jest Championem Montenegro. Była wystawiana 2 razy
pierwszy dzień CAC, CACIB , BOS
dzień drugi CAC,BOB, BOG2

Posted

k.iwona napisał(a):

Zw Mł.w sukach Kingsleah Divina - nie liczyłam ale wydaje mi się że zakończyła Młodziezowy Championat Polski

Tak, tak - mój czarny diabełek skończył Młodzieżowy Championat. Bardzo się z tego cieszę, ale Łódź nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia.
Wpadliśmy jak po ogień i zwinęliśmy się zaraz po otrzymaniu karty.
A tak w temacie kart ocen - sprawdzaliście, czy wszystko zostało wpisane jak trzeba?
Ja musiałam sie upomnieć o swoje, bo panie zapomniały zaznaczyć Zw. Młodzieży - już myślałam, że nie dostałyśmy go w końcu, ale zapytałam sędziego i powiedział, ze jak najbardziej!
Dodatkowo mam na karcie dopisane i skreślone "Najlepszy junior":roll: - a tu akurat sędzia bardzo wyraźnie i dość głośno wskazał na True Fightera. Ale pewnie czarna suka i pręgowany pies muszą być dość trudne do odróżnienia dla nieobeznanego z afganami oka:cool3:
Mam dziwne wrażenie, że te panie nie tylko były pierwszy raz na wystawie, ale nawet nie bardzo mają pojęcie o psach.
Oddzielną historią było tłumaczenie - np. w charcikach, chyba przy pierwszym piesku "good chest" zostało przetłumaczone jako "dobra szczęka". I tu mi szczęka opadła:shake:
Heh, a miałam nie narzekać. ;)

Ps. Dziękujemy za miłe słowa jeszcze z Opola.

Posted

A ja nie ponarzekam ,tylko się pośmieję :) Moja India ma bardzo mocno zakręconą pętelke na ogonie a sędzia stwierdził ,że ona ma złamany ogon hehhehee.Pewnie jeszcze nie widział takiej pętli i pomyslał ,że to celowo skręcone :) Ona nawet jak się zaczepi o cos tym ogonem ,to czeka żeby ja oswobodzić hehhee. Ale co tam ,niech u sędziego będzie że złamany :roll:

Posted

Asiabaloo - może chciał dać mi i tobie ;) suke masz fajna i pewnie nie raz Besta zgarnie tylko dorosnąć musi pokazałas ją bardzo ładnie mi osobiście bardzo się podobało. U mnie opisy w kartach w sumie zgadząja się z tym co mówił sędzia. Gratuluje Młodzieżowego Championatu.
Joanno G
te dwie oceny zgadzają sie brak mi tylko oceny Black Boya i suki od ciebie tej podpalanej która stała z natalka w klasie.
co do asystentek to racja za bardzo nie miały pojęcia co robia i co w kartach kreślą - jak poprosiłam o wyniki to tez nie wiedziały z czego mają spisać i poszły bez słowa.

Posted

Sunia z pośredniej ocena bdb z tego co słyszałam na ringu ,a Black Boy nie mam zielonego pojęcia.

A ja w karcie Natalki też mam zakreślone Najlepsza Dorosła Suka w Rasie :) Iwono u Ciebie tak samo u IRY??

Posted

hehehe może najlepsza dorosła/y dawano za klase hahaha
u mnie wszystkie rubryki zgadzaja się
Ira cwc, cacib, Najlepsza dorosła suka
Furyo cwc, cacib, najlepszy dorosły pies , bob
Natan Zw. Mł , Najlepszy Junior w rasie - wszystko mam zakreslone
nie licząc tego ze Natan ma zkreślonego BOB-a ale myslałam ze to pojedyńczy błąd
no nic pozostaje mi pogratulować wszystkim najlepszym psom / sukom w rasie i wszystkim najlepszym junioron :) hahaha tylu na raz na jednej wystawie jeszcze chyba nie było :lol:

Posted

k.iwona napisał(a):
Asiabaloo - może chciał dać mi i tobie ;) suke masz fajna i pewnie nie raz Besta zgarnie tylko dorosnąć musi pokazałas ją bardzo ładnie mi osobiście bardzo się podobało. U mnie opisy w kartach w sumie zgadząja się z tym co mówił sędzia. Gratuluje Młodzieżowego Championatu.
Joanno G
te dwie oceny zgadzają sie brak mi tylko oceny Black Boya i suki od ciebie tej podpalanej która stała z natalka w klasie.
co do asystentek to racja za bardzo nie miały pojęcia co robia i co w kartach kreślą - jak poprosiłam o wyniki to tez nie wiedziały z czego mają spisać i poszły bez słowa.

ONE BLACK BOY Karmazynowy Błekit - DEX - doskonały