Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja uważam że:
1. Never Never Land
2. Energizer
3. Allderan
:D :D :D :D :D :D :D
Ale to tylko moje skromne zdanie :D

A czy wasze bordery to też takie lenie? Jak Boogie mnie czasem dołuje gdy na spacerze zamiast się ze mną bawić walnie się i ni w te ni w tamtą stronę :shake: :lol:

JA CHCĘ BORDERA Z ADHD :diabloti: :evil_lol: :lol: :loveu:

• 3 years later...
Posted

Odnawiam temat.
Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o hodowli Dajavera z Czech.Co o niej sądzicie?A może ktoś ma psiaka z tej hodowli?
Za jakieś 3 lata planuję kupno BC (wiem,że to dosyć odległa przyszłość,ale dzięki temu będę miała czas na obserwację,osiągnięcia psów z danej hodowli) i chciałabym wybrać najlepszą.
Planuję zakup psa do sportów.

• 2 weeks later...
Posted

ja mam psa z Dajavery;)
polecam ;)
obecnie mają szczeniaczki w polsce jest 6 psów z tej hodowli
suczka w hodowli Bordersong miała kwalifikacje na Croftsa w 2008r.
wiekszość psów ma dobre oceny na wystawach
jesli chcesz wiedziec cos wiecej mozesz do mnie napisać;)

• 5 months later...
  • 5 months later...
Posted

BooBC napisał(a):
Ja uważam że:
1. Never Never Land
2. Energizer
3. Allderan
:D :D :D :D :D :D :D
Ale to tylko moje skromne zdanie :D

A czy wasze bordery to też takie lenie? Jak Boogie mnie czasem dołuje gdy na spacerze zamiast się ze mną bawić walnie się i ni w te ni w tamtą stronę :shake: :lol:

JA CHCĘ BORDERA Z ADHD :diabloti: :evil_lol: :lol: :loveu:

Mam dwa: jeden z AdHd (sunia), drugi leń i kanapowiec (facet). One są jak ludzie, każdy ma swoje upodobania. Jeden szaleje za freezby, drugi uchyla głowę patrząc z wyrzutem, dlaczego w niego czymś rzucam. Jeden przynosi piłeczkę bez przerwy, drugi jak w końcu złapie to najchętniej by zakopał, żeby mu już głowy nie zawracali, bo przecież zrobił swoje, złapał. Świrus i Ciapek. Oczywiście kocham oba bez opamiętania i codziennie zabieram je na długi spacer, co lubimy w trójkę już bez wyjątku. Moja rada skontaktuj się z innym borderem w Twoim mieście i chodźcie razem na spacery, one się uczą od siebie nawzajem.

Posted

Tak, ale każdy BC powinien być energiczny, a jeżeli nie jest to coś jest nie tak, to jest cecha tak charakterystyczna dla BC jak dla Labków czy Goldenów brak agresji w stosunku do ludzi.

Posted

Po pierwsze - wybór hodowli nie powinien być uzależniony od maści! Wolisz psa z super charakterem ale czarno białego czy blue merlaka z charakterem który Ci nie odpowiada?
Po drugie - to ile osiągniesz z psem zależy głównie od Ciebie, od tego ile masz doświadczenia i czy potrafisz zmotywować psa
Po trzecie - w hodowli True Story jest planowany miot który zapowiada się na zdominowany przez blue merle

Posted

drachena
Po pierwsze - jeżeli kupuję psa, to takiego, jaki mi się podoba - a podobają mi się merlaki. Skoro mam wybór, to biorę psa o maści, jaką lubię - to oczywiste.
Po drugie - psa się kupuje pod kontem wystaw, lub sportów. Ja nastawiam się na sporty, więc automatycznie kupuję psa w typie użytkowym!
Po trzecie - ... Dzięki ;)

Posted

Nie no rozumiem, wiadomo kolorek to zawsze plus, ale myślę, że lepiej szukać pod kątem naszych oczekiwań ;) Szczególnie jeżeli chcesz psa do sportów.
Psa można kupować pod kątem tego i tego ;)
Proszę bardzo ;)

Posted

Ale kurcze no ja tego nie rozumiem wiadomo liczy się przede wszystkim praca - to oczywiście ale ten pies będzie z nami do końca jego życia i fajnie by było żeby ten pies nam się też podobał . W borderach to jest fajne że mają tyle różnych maści i czemu nie można szukać takiego psa który z pracy, charakteru i temperamentu jest taki jakiego chcieliśmy i do tego ma maść? Hodowli borderów jest mnóstwo i wystarczy po prostu poszukać