Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy nie wiecie przypadkowo gdzie można zobaczyć zdjęcia czekoladowego Bordera Collie w różnym wieku?
Oglądałam już stronę podaną przez Kogoś z Was na początku tego wątka dawno temu:
Na stronce http://www.gis.net/~shepdog/BC_Museum/ możesz znaleźć info o borderach (po angielsku) i zobaczyć przeróżne umaszczenia tej rasy.
Wczoraj obok naszej działki była pani, która przyjechała na kilka dni z Francji i gdy tuż po przyjściu męża na działkę na ścieżce mignął mi czekoladowy pies, w momencie pomyślałam i zdziwiłam się gdzie jest nasza suczka- kundelek Choco – za chwilę zobaczyłam go ponownie - zobaczyłam cudnego psa Oli z białym znaczeniem na klatce piersiowej i łapach a później przez chwilę stałam zafascynowana i obserwowałam go. Panią zdążyłam tylko zapytać jaka to rasa.
Czy Bordery pływają i mają błonę pławną?
Czasem się zastanawiam do kogo może być podobna nasza suczka kundelek ze schroniska.

Martita! czy masz może Galerię zdjęć swojego pieska? W avatarku widzę ze jest w tym kolorze?

Posted

Dziękuję bardzo za podane adresy, na których z wielką przyjemnością oglądam zdjecia i w Borderkowie trochę czytałam o Rasie.

Pokazę Wam Choco - naszą księżniczkę niewiadomego pochodzenia przygarniętą ze schroniska:

Szczeniaczek

Rok temu na łące:

W zimie: już dorosła:

w ruchu:

Nad wodą:

i podczas skoku:

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie

Posted

Bardzo nam miło że Chocunia Ci się podoba! Przepraszam za zaśmiecanie wątka zdjeciami kundelka ale chciałam Wam pokazać z czyjego powodu zainteresowałamsię pieskami Waszej Rasy.
Mam nadzieję że podczas Wystawy 8 września może uda mi się zobaczyć na żywo jakiegoś BC
Pozdrawiam Was serdecznie Ewa

Posted

Dziękuję bardzo do Pęcic mam dość daleko ale na Pole Mokotowskie oczywiście bardzo chętnie przyjadę - czasem tam bywamy na wspólnych psich spacerkach.

Posted

Marta & Figa napisał(a):
1 i 2 Września na Polach Mokotowskich w Warszawie odbędą się zawody frisbee i będzie tam sporo borderków ;)

Czy będą może startowały Borderki kogoś z Dogo?