Czoko Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Czy nie wiecie przypadkowo gdzie można zobaczyć zdjęcia czekoladowego Bordera Collie w różnym wieku? Oglądałam już stronę podaną przez Kogoś z Was na początku tego wątka dawno temu: Na stronce http://www.gis.net/~shepdog/BC_Museum/ możesz znaleźć info o borderach (po angielsku) i zobaczyć przeróżne umaszczenia tej rasy. Wczoraj obok naszej działki była pani, która przyjechała na kilka dni z Francji i gdy tuż po przyjściu męża na działkę na ścieżce mignął mi czekoladowy pies, w momencie pomyślałam i zdziwiłam się gdzie jest nasza suczka- kundelek Choco – za chwilę zobaczyłam go ponownie - zobaczyłam cudnego psa Oli z białym znaczeniem na klatce piersiowej i łapach a później przez chwilę stałam zafascynowana i obserwowałam go. Panią zdążyłam tylko zapytać jaka to rasa. Czy Bordery pływają i mają błonę pławną? Czasem się zastanawiam do kogo może być podobna nasza suczka kundelek ze schroniska. Martita! czy masz może Galerię zdjęć swojego pieska? W avatarku widzę ze jest w tym kolorze? Quote
Marta & Figa Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Tak bordery maja błonę między palcami ( przynajmniej moja tak ma :lol: ) ;) Quote
JIM Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Na tej stronie jest dość dużo i jest jeszcze druga stona http://colliecorner.com/red_a.htm Quote
Czoko Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Dziękuję bardzo za podane adresy, na których z wielką przyjemnością oglądam zdjecia i w Borderkowie trochę czytałam o Rasie. Pokazę Wam Choco - naszą księżniczkę niewiadomego pochodzenia przygarniętą ze schroniska: Szczeniaczek Rok temu na łące: W zimie: już dorosła: w ruchu: Nad wodą: i podczas skoku: Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Quote
Marta & Figa Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Śliczności :) !! Z budowy jest bardzo podobna do borderka, a z pyszczka bardzo przypomina mi novą scotię i bordera ;) Świetnego masz pieska :) Uwielbiam czekolady !! Quote
Czoko Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Bardzo nam miło że Chocunia Ci się podoba! Przepraszam za zaśmiecanie wątka zdjeciami kundelka ale chciałam Wam pokazać z czyjego powodu zainteresowałamsię pieskami Waszej Rasy. Mam nadzieję że podczas Wystawy 8 września może uda mi się zobaczyć na żywo jakiegoś BC Pozdrawiam Was serdecznie Ewa Quote
Klaudia :-) Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Czoko możesz też przyjść na jakieś zawody agility,teraz będą w Pęcicach:-) Quote
Marta & Figa Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 1 i 2 Września na Polach Mokotowskich w Warszawie odbędą się zawody frisbee i będzie tam sporo borderków ;) Quote
Czoko Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Dziękuję bardzo do Pęcic mam dość daleko ale na Pole Mokotowskie oczywiście bardzo chętnie przyjadę - czasem tam bywamy na wspólnych psich spacerkach. Quote
Czoko Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Marta & Figa napisał(a):1 i 2 Września na Polach Mokotowskich w Warszawie odbędą się zawody frisbee i będzie tam sporo borderków ;) Czy będą może startowały Borderki kogoś z Dogo? Quote
Ajrisz Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Czy będą może startowały Borderki kogoś z Dogo? Ja bede z ta swoja, wielka, grubokoscista suka ;-) Drugi pies jest za mlody, niestety. Quote
Recommended Posts