Rottie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Apropos Borderów to mam jeszcze małe pytanie do posiadaczy nowej książki "Border Collie" autorstwa Eweliny Budek. Godna polecenia lektura? Tak czy siak, z pewnością znajdzie się u mnie, ale rad nigdy nie mało :) Quote
NNL-BC Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Jest na pewno na allegro. Mamy, przejzelismy, kawalki przeczytalismy. Jezeli rozumiesz po angielsku to duuuuzo lepiej kupic jakakololwiek angielskojezyczna ksiazke. Tutaj dosc dobrze widac 'stronniczosc' autora...:roll: Pozdrawiam Ewa Quote
Rottie Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Hehe, stronniczość spotyka się chyba z każdym autorem książki o psach, a każdy hodowca ma jakieś typy ;-) Co do książek anglojęzycznych - nie jestem może dobra w angielskim, ale dałoby radę trochę potłumaczyć. Jak nie zrozumiem jednej połowy pozycji, to zrozumiem drugą, ale zawsze znajdę coś nowego, czego nie ma na polskim rynku :D Chciałam się dowiedzieć czy w nowej książce są jakieś informacje dot. rozwoju polskich hodowli BC, typów rasy na świecie. Quote
psiulka Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Ja właśnie kupiłam "Border Collie" Eweliny Budek. Poczytam i napiszę swoją opinie :D Quote
Rottie Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Super ;-) Właśnie o to mi chodziło! Czekam na recenzję :D Quote
psiulka Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Na 53 str. napisali pod zdjęciem "Enargizer" :evil_lol: W druku się pomylili, bo wcześniej jest dobrze ;) Quote
Ajrisz Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Chciałam się dowiedzieć czy w nowej książce są jakieś informacje dot. rozwoju polskich hodowli BC, typów rasy na świecie. Sa informacje, ale jest ich niewiele. Bardzo uproszczone, bardzo streszczone. Ksiazka moze przyciagac jedynie estetyka i bogata dokumentacja fotograficzna. Wymieniona wczesniej stronniczosc rowniez zauwazylam, i nie zgodze sie ze jest to czesty przypadek wsrod autorow ksiazek o psach. Bowiem, zarowno autor jak i recenzent powinien byc obiektywny. Quote
Rottie Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Ajrisz dzięki ;-) Szkoda, że nie ma wiele informacji o typach rasy z całego świata. Książkę zamówię i opowiem co mi się w niej podobało, a co nie. Nie ma co owijać w bawełnę, lepiej przekonać się samemu ;-) Quote
Recommended Posts