Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Apropos Borderów to mam jeszcze małe pytanie do posiadaczy nowej książki "Border Collie" autorstwa Eweliny Budek. Godna polecenia lektura? Tak czy siak, z pewnością znajdzie się u mnie, ale rad nigdy nie mało :)

Posted

Jest na pewno na allegro.
Mamy, przejzelismy, kawalki przeczytalismy.
Jezeli rozumiesz po angielsku to duuuuzo lepiej kupic jakakololwiek angielskojezyczna ksiazke.
Tutaj dosc dobrze widac 'stronniczosc' autora...:roll:

Pozdrawiam
Ewa

Posted

Hehe, stronniczość spotyka się chyba z każdym autorem książki o psach, a każdy hodowca ma jakieś typy ;-) Co do książek anglojęzycznych - nie jestem może dobra w angielskim, ale dałoby radę trochę potłumaczyć. Jak nie zrozumiem jednej połowy pozycji, to zrozumiem drugą, ale zawsze znajdę coś nowego, czego nie ma na polskim rynku :D
Chciałam się dowiedzieć czy w nowej książce są jakieś informacje dot. rozwoju polskich hodowli BC, typów rasy na świecie.

Posted

Chciałam się dowiedzieć czy w nowej książce są jakieś informacje dot. rozwoju polskich hodowli BC, typów rasy na świecie.

Sa informacje, ale jest ich niewiele. Bardzo uproszczone, bardzo streszczone.
Ksiazka moze przyciagac jedynie estetyka i bogata dokumentacja fotograficzna.
Wymieniona wczesniej stronniczosc rowniez zauwazylam, i nie zgodze sie ze jest to czesty przypadek wsrod autorow ksiazek o psach. Bowiem, zarowno autor jak i recenzent powinien byc obiektywny.

Posted

Ajrisz dzięki ;-) Szkoda, że nie ma wiele informacji o typach rasy z całego świata. Książkę zamówię i opowiem co mi się w niej podobało, a co nie. Nie ma co owijać w bawełnę, lepiej przekonać się samemu ;-)