Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak Zuzia czuje się w swoim nowym domku? ;)

Umowa adopcyjna została podpisana?

No i "najważniesze": kiedy będą fotki?? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :eviltong:

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ja robiłam fotki, ale nie cyfrówką bo nie mam. Trzeba czekać aż skończy się film i wywołam.

No to sio z Rambusiem na spacerek kliszę kończyć :evil_lol:. Zuzię prosimy :lol:

Posted

zwierzus napisał(a):
No to sio z Rambusiem na spacerek kliszę kończyć :evil_lol:. Zuzię prosimy :lol:

Nie ma sio :evil_lol::evil_lol::evil_lol: narazie mam 2 tymczasy, szczyle po goldence. Padłam i leże jak je doniosłam każde po 2 razy większe od Rambiego.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Nie ma sio :evil_lol::evil_lol::evil_lol: narazie mam 2 tymczasy, szczyle po goldence. Padłam i leże jak je doniosłam każde po 2 razy większe od Rambiego.

Nie no, moja chora wyobraźnia ale wolę się upewnić. Isadoruś ale Ty nie padłaś wprost na maluchy, mam nadzieję? :eviltong: Z punktu widzenia Twojego dobra :loveu: byłaby to jakaś amortyzacja ale...

Posted

majqa napisał(a):
Nie no, moja chora wyobraźnia ale wolę się upewnić. Isadoruś ale Ty nie padłaś wprost na maluchy, mam nadzieję? :eviltong: Z punktu widzenia Twojego dobra :loveu: byłaby to jakaś amortyzacja ale...

Spokojnie leżałąm na podłodze a one nic sobie z tego nie robiły tylko po mnie deptały. Najlepszy był Rambo. On zawsze jest bardzo serdeczny i przyjacielski. Ale swoją ukochaną zabawkę natychmiast zadekował. Myślałam ze padnę ze śmiech jak ją zakopywał w stercie ubrań przygotowanej do prasowania (położyłam na kanapie)

Posted

[quote name='majqa']Ja tam Rambunia rozumiem. Są pewne granice serdeczności.:evil_lol:

Dziewczynka mu się podoba, zresztą też bardzo opiekuje się chłopczykiem. Co prawda moze przejśc pod nimi, ale wiesz jako starszy poczuwa się do roli opiekuna. Chłopczyk to jedna wielka kupka strachu. Jak go dzisiaj złapałam (ucieka przed każdym ruchem człowieka) to on dosłownie umarł ze strachu. Przerażony tak ze szok. Sporo pracy będzie z nim. Dziewczyna cwana gapa, całowała mnie od razu jak je odbierałam.

Możesz obejrzeć (jeszcze znacznie mniejsze)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10579640#post10579640

Posted

[quote name='asiuniap']Minęło kilka dni, a nikt nie pisze jak Zuzia się adaptuje w nowym domu. Może ktoś, kto podpisywał umowę zadzwoni i zapyta? :roll:

Mam nadzieję ze ten post z 25-07-2008, 20:53 chwilowo ciebie uspokoi :)

[quote name='zulugula']Zuzia zaczyna swoje prawdziwe życie od wakacji. Już jutro jedzie :lol: Ja też bym chciała :-( Oby całe jej życie było jak długie wakacje. Choć uważam, że jest na to szansa. Zuzia co prawda będzie mieszczuchem, jednak jej nowy Pan jest rencistom (cały czas ma tylko dla Zuzi) i spędza bardzo dużo czasu w domku na działce. [...ciach...]

Posted

Nie uspokoił mnie.
Ja jak wyadoptowuję zwierza, przez pierwszy tydzień dzwonię codziennie lub smsuje lub mailuję. Tym bardziej, że Zuzia znów była strasznie zestresowana. Może nie sika, może jest jakiś problem, z którym ten pan nie może sobie poradzić. Naprawdę jesteście takie spokojne?
Mam nadzieję, że mu nie zwiała.

Posted

[quote name='asiuniap']Nie uspokoił mnie.
Ja jak wyadoptowuję zwierza, przez pierwszy tydzień dzwonię codziennie lub smsuje lub mailuję. Tym bardziej, że Zuzia znów była strasznie zestresowana. Może nie sika, może jest jakiś problem, z którym ten pan nie może sobie poradzić. Naprawdę jesteście takie spokojne?
Mam nadzieję, że mu nie zwiała.

Każdy ma swoje metody i trudno ocenić które lepsze.. Właściciele Zuzi to nie siusiumajtki notabene ja również. Ludzie w wieku pobalzakowskim dla których nie jest to pierwszy pies (rodzina też zapsiona). Nie widzę powodu aby ich nękać na urlopie, tym bardziej że jestem pewna że sami zadzwoniliby. Osobista rozmowa z ludźmi daje mi tyle, że wybieram ludzi dla których nie trzeba być przez pierwsze dni KGB. Jak mam wątpliwość szukam następnych. Pomijam fakt, że wydzwanianie w czasie urlopu byłoby delikatnie mówiąc lekkim nietaktem. Uprzedzili i są tam gdzie momentami nie ma zasięgu. Nie róbmy z ludzi egzaltowanych trzynastoletnich panienek. A z nas nieodpowiedzialnych siks ktore trzeba skontrolować po kontroli. Dajmy sobie na wstrzymanie, wiesci od Zuzi będą lada dzień. Tym bardziej wobec faktu, że Pan jest umówiony na konkretny dzień z zulugulą.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Nie róbmy z ludzi egzaltowanych trzynastoletnich panienek.

No to sobie u mnie przerąbałaś :mad: :mad: :mad:

:diabloti:

Posted

[quote name='Isadora7']Każdy ma swoje metody i trudno ocenić które lepsze. (...) Dalmy sobie na wstrzymanie, wiesci od Zuzi będą lada dzień. Tym bardziej wobec faktu, że Pan jest umówiony na konkretny dzień z zulugulą.
Nie ma przepisu na najlepszą metodę przeprowadzenia dobrej adopcji. Można się obwarować tym, co chcemy sprawdzić, o co dopytać, a kwiatek i tak będzie czekał w zanadrzu. Jeśli Pan jest umówiony z Zulugulą na konkretny dzień, o czym piszesz, to odpuściłabym uprzedzanie faktu, bo to nie troska, a namolność.

Posted

[quote name='Cekinka13*']No to sobie u mnie przerąbałaś :mad: :mad: :mad:

A błąd!!! Czytaj Cekinko ze zrozumieniem, hihihihi!!! :evil_lol: Ty przecież nie jesteś egzaltowana panienka tylko "git 13tka" ! Isadora na bank Ciebie pod wymienione nie podpina !!! :shake: :loveu:

Posted

[quote name='majqa']A błąd!!! Czytaj Cekinko ze zrozumieniem, hihihihi!!! :evil_lol: Ty przecież nie jesteś egzaltowana panienka tylko "git 13tka" ! Isadora na bank Ciebie pod wymienione nie podpina !!! :shake: :loveu:
Hihihi tak lepiej :evil_lol:

Posted

[quote name='Cekinka13*']No to sobie u mnie przerąbałaś :mad: :mad: :mad:

[quote name='majqa']A błąd!!! Czytaj Cekinko ze zrozumieniem, hihihihi!!! :evil_lol: Ty przecież nie jesteś egzaltowana panienka tylko "git 13tka" ! Isadora na bank Ciebie pod wymienione nie podpina !!! :shake: :loveu:

Majqa mnie uprzedziła, ja potwierdzę tylko. Nie zaliczasz się do "egzaltowanych panienek" zajmujacych się dollsowymi adopcjami na onecie. Jesteś wzorem dla swoich rówieśników.

Posted

Jestem umówiona z Panem 8/08. Ona wraca do Warszawy 03/08 ja 04/08. Wtedy będę dzwonić. Nie widzę sensu wypytywać się wcześniej co i jak. Miałam okazję poznać tego pieska i wiem, że jemu jest potrzebnych parę dni, żeby potrafił wykazać się swoimi zaletami i rozkochać w sobie do szaleństwa. Zuzia na początku jest jak mumia: zero ekspresji, uczuć, namiętności, złości... Po prostu nic. O co więc mam Pana pytać??? :cool3: Po wakacjach będzie o czym opowiadać. ;)

PS.
Mogę coś zabrać jutro z Warszawy do Piszu lub odwrotnie 04/08. Może coś jest małego w potrzebie. Nie ogłaszam na transportowym, bo pewnie nie będę miała czasu na zaglądanie...

A może ktoś wybiera się teraz nad morze i wraca niebawem? Jest suczka (mniejsza od kota) do zabrania z Elbląga do Płońska. Dokładnie do tego domku, gdzie pierwotnie miała jechać Zuzia :-)

• 2 weeks later...
Posted

Dzwoniłam dzisiaj w sprawie Zuzi. Czuje się świetnie. Początkowo wszystkiego sie bała. Była w niesamowitym stresie. Państwo Ci twierdzą, że musiała być bita. Załatwiała się tylko w mieszkaniu. Aktualnie jest uczona załatwaić się na dworze. W tym celu mieszka na działce. Ma do swojej dyspozycji cały teren. Nauczyła się już stawać pod drzwiami gdy potrzebuje wyjść. Gdy rozmawiałm przez telefon Pan siedział sobie pod gruszą na fotelu, a Zuzia tuż obok na swoim foteliku. Teraz ma cieczkę, ale bardzo się pilnuje. Odgania od siebie psy. Zuzia rozkochała w sobie wszystkich. Rozdaje te swoje charakterystyczne uśmiechy i czołga się z radości. Ponoć jeździ samochodem będąc na kolanach nowego właściciela, czasami staje łapkami na kierownicę i poznaje świat. Dziwi ją wszystko: bociany, krowy, światła samochodów... Uczy się życia. Zuzia jest już zakochana w swoich nowych właścicielach i z wzajemnościa. Pan powiedział, że nie oddałby jej teraz za żadne skarby. Jest nowym członkiem ich rodziny.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...