Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GameBoy napisał(a):
na wymioty mnie bierze jak czytam te wypociny, naprawdę (...)

Ja bym się nie powstrzymywała. :shake: Palec w buzię i ulga murowana.

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Ja bym się nie powstrzymywała. :shake: Palec w buzię i ulga murowana.

naprawdę Was to bawi? zaskakujące to dla mnie jest, spodziewałam się czegoś więcej
EOT

Posted

GameBoy napisał(a):
naprawdę Was to bawi? zaskakujące to dla mnie jest, spodziewałam się czegoś więcej
EOT

Bardzo, bardzo mi przykro, że Cię rozczarowałam.:oops:

Posted

Według mnie decydując się na konkretny sposób działania, tudzież komunikacji musimy być gotowi na poniesienie konsekwencji z tym związanych. Majku33kraków powinien być tego świadomy jak każdy dorosły człowiek. W wypadku for internetowych osądu człowieka dokonuje się na podstawie jego wypowiedzi, gdyż jedynie to jest "namacalne i dostępne dla wszystkich". Nie sposób poznać niewyartykułowanych potrzeb lub intencji.
Majku33kraków pisząc w tym wątku nie wzbudza zaufania a wręcz przeciwnie -dużo wątpliwości. Czytając jego wypowiedzi, nie oddałabym mu psa, co więcej - nawet nie zawracałabym sobie głowy wizytą przedadopcyjną, traktując go jako osobę niepoważną, żartującą sobie z ludzi którzy chcą pomóc Zuzi. Takie są fakty - związane z tym co, a raczej jak Majku33kraków pisze.
Jak rozumiem są pewne okoliczności, które są tego powodem -niemniej w zaistniałej sytuacji nie uważam aby można było się domagać publicznych przeprosin, zmiany tytułu wątku itd. Większość z nas osądzała Majku33kraków (celowo używam nicka a nie imienia) na podstawie tego co czytała i śmiem twierdzić, że miała do swoich sądów pełne prawo.
A Majku33kraków uniknąłby takiej sytuacji stawiając od początku jasno sprawę lub decydując się na inny sposób komunikowania.

Posted

Charly napisał(a):
[...ciach...]
Ciekawe, które jego wypowiedzi Ciebie Izadora skłoniły do tego aby post powyższy post pana Mariusza nie odebrac w swietle wszystkich jego postów - czyli informacje o skutkach prawnych, ale właśnie jako "szantaż", który z pewnością informacją o skutkach prawnych nie jest i tymże samym sprowokowal Twoją jego ocenę oraz powyższy post. Zboczenie zawodowe czy zwykła arogancja?

Majqa dzięki faktycznie zabrakło Muminków. Ale może i dobrze bo ta odpowiedź jest konsultowana z całą Bandą Muminków.

odp.
jak widać aby odejśc od dyskryminacji oraz innych wersji MY/WY nie cytuje nickó. Bo sprawa dotyczy nie osób a konkretnych wypowiedzi, nie ważne kto powiedział. Chodzi o sens stricto. W tym przypadku jako pierwsze padło
zulu gula jak przekazesz pieska do innego domu złamiesz prawo ochrony zwierzat, pies nie jest rzecza,a wtedy ci nie odpuszcze!!. Nastąpił tu szantaż emocjonalny zapewne, niemniej jednak osoba do której ta wypowiedź, miała absolutne prawo czuć się zagrożona. Googlując sobie po świecie znajdziemy wiele przypadków w których wystarczyło powiedzieć "ja ci nie odpuszczę" i na podstawie których padały wyroki. Osoba o słabej psychice ma prawo czuć się w takiej sytuacji zagrożona.

A ponieważ każdy kij ma dwa końce to dodam:

miałam prawo ocenić to jako szantaż, w świetle zarzutu
zulu gula jak przekazesz pieska do innego domu złamiesz prawo ochrony zwierzat.Ten sam sens, ta sama logika. Ja szczerze mówiąc drżę ze strachu jak mi ktoś mówi że nie odpuści.
Charly moją wypowiedź należało również przeczytać w świetle innych moich wypowiedzi. Skoro to światło przyświeca przy jednej osobie to powinno przy każdej. W końcu mówimy tu o równości, tolerancji i walczymy z dyskryminacją. Proste jak budowa cepa.

podpisano Isadora
(Ludziska proszę Isadora a nie Izadora - wypacza to charakter nicku) + [SIZE=2]Banda Muminków

[FONT=Arial Black][SIZE=7]Hurrra Zuzia ma Domek
[/FONT]

Posted

waldi481 napisał(a):
To nie jest pierwszy raz kiedy ludzi się obraża,a potem ludzie obrażający milczą.
To w takim razie-my w imieniu tych osób - mówimy PRZEPRASZAM.

DZIEKUJE ZA UDZIAł W DYSKUSJI.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Ciocia Isadorka :p

Siem domyślałam. ;) Cekinko, chcesz dla poprawy humoru zobaczyć coś graficznego, na innym wątku, superaśnego, co zrobiła w ramach kawału Isadora? Podam Ci wtedy link na PW.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Ciocia Isadorka :p

A no włąśnie doczytalam na wątku ONeczki, ze Cioteczka Isadora :loveu:.

Czy myslicie, ze warto założyć watek tej małej mix ratlerce co ją przedstawiłam kika stron wcześniej???

Posted

Cekinka13* napisał(a):
majqa, poproszę :cool3:

Już Ci wysyłam. Ja się popłakałam ze śmiechu ale inna ciotka z dogo da nam wycisk, oj da! :evil_lol:

Posted

majqa napisał(a):
Siem domyślałam. ;) Cekinko, chcesz dla poprawy humoru zobaczyć coś graficznego, na innym wątku, superaśnego, co zrobiła w ramach kawału Isadora? Podam Ci wtedy link na PW.

Wypraszam sobie:mad:, ja to lekarstwo naprawdę kupiłam. Jestem powazną panią w moherowym berecie a nie jakąś siusiumajtką której kawaly się trzymają. Gdzie mi to w głowie. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Reno2001 napisał(a):
A no włąśnie doczytalam na wątku ONeczki, ze Cioteczka Isadora :loveu:.

Czy myslicie, ze warto założyć watek tej małej mix ratlerce co ją przedstawiłam kika stron wcześniej???

Pewnie, że warto. Bez osobnego wątku ma mniejsze szanse na adopcje. A takie maleństwa raczej łatwo się adoptują ;)

Posted

Reno2001 napisał(a):

Zawsze warto założyć wątki psiaków.. :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...