Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Pozostaje mieć nadzieję,że Mariusz dołączy do wolontariatu.Życzymy mu tego.

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja również tego mu życzę :p.

Nawiązując jednak do tematu Zuzi. W mieleckim schronie jest taka ratlerkowa kruszynka:

Miałyście jakieś chętne domki na Zuzię to może wam jakis został i dla tej małej biedy???

acha, ona ma ok 1 roku dopiero.

Posted

violka49 napisał(a):
jaki straszny słodziak :loveu: i ten ogonek podkulony pod siebie...czyżby ze strachu???:-(

No wiesz, to zdjęcie ze schroniska zaraz na jej wejściu. Wiesz jak reagują nawet "groźne" psy na wstępie a co dopiero takie maleństwo :shake:.

Posted

A ja proponuję zmienić tytuł (po tylu zwrotach w akcji to już chyba 3 raz :???:). I tu apel do Cekinki13 jako założycielki wątku. Może coś w stylu "Zuzia ma domek w Wawie. Przepraszamy Mariusza"

Może jakieś inne propozycje...???

Posted

waldi481 napisał(a):
To nie jest pierwszy raz kiedy ludzi się obraża,a potem ludzie obrażający milczą.
To w takim razie-my w imieniu tych osób - mówimy PRZEPRASZAM.

Bardzo proszę, jeśli i mnie cytowany wpis dotyczy, nie przepraszać w moim imieniu.
Za żaden ze swoich postów nie przepraszam Pana Mariusza.

Posted

majqa napisał(a):
Bardzo proszę, jeśli i mnie cytowany wpis dotyczy, nie przepraszać w moim imieniu.
Za żaden ze swoich postów nie przepraszam Pana Mariusza.

Majqa wzajemnie podgrzwaliśmy atmosferę na wątku i przez to skrzywdziliśmy człowieka. Ja potrafię przyznać się do winy i przeprosić. Ty nie..no cóż to Twoja sprawa.

Posted

MaJa 75 napisał(a):
Majqa wzajemnie podgrzwaliśmy atmosferę na wątku i przez to skrzywdziliśmy człowieka. Ja potrafię przyznać się do winy i przeprosić. Ty nie..no cóż to Twoja sprawa.

moze jakis osobny watek dla nowego psiaka :)

Posted

Angie :) napisał(a):
moze jakis osobny watek dla nowego psiaka :)

Owszem, nie przyznaję się do winy. Sami się podkręcaliście, sami spijajcie piwo. :evil_lol: Wypowiedziałam się o sytuacji na prośbę DIF. Żadnym ze słów nie ubliżyłam Panu Mariuszowi, a swoje zdanie, a raczej zdania na "zadany temat" podtrzymuję.
Nie podciągaj mnie proszę pod nie moje, za to mocne określenia, które padły na wątku.

Posted

Nie WY tylko MY!!!
Pozwól, że odświeżę Ci pamięć

majqa napisał(a):
DIF poprosiłaś bym zajrzała na ten wątek.
Przeczytałam wszystko uważnie od strony, którą podałaś. Gdyby nie chodziło o psa, powiedziałabym, że wątek jest lepszy niż Monty Python. Niestety nie jest mi do śmiechu, choć ubóstwiam, Ty to wiesz, czarny humor.
Czuję, że chciałaś by inni poznali moje zdanie (dzięki za wyraz zaufania), choć do wyroczni mi dalej niż bliżej.
Doskonale wiedziałaś, co tu wklepię Szelmo :loveu: :mad:.
Dobrze, że na wątku odezwała się Lulka i czuwała GameBoy.
Moje zdanie - nawet patyczaka w stadium andropauzy nie wydałabym Panu Mariuszowi. Tu poprostu nie ma o czym dyskutować.

Posted

majqa napisał(a):
Owszem, nie przyznaję się do winy. Sami się podkręcaliście, sami spijajcie piwo. :evil_lol: Wypowiedziałam się o sytuacji na prośbę DIF. Żadnym ze słów nie ubliżyłam Panu Mariuszowi, a swoje zdanie, a raczej zdania na "zadany temat" podtrzymuję.
Nie podciągaj mnie proszę pod nie moje, za to mocne określenia, które padły na wątku.

ale to nie ja Ciebie podciagam !!! ja nic o Tobie nie wspomnialam...

bardzo ale to bardzo Was prosze wrocmy juz do tematu nowego psiaka...

Posted

Ależ ja ten post podtrzymuję jak najbardziej! W kolejnych postach napisałam, że tylko w pierwszym, zacytowanym przez Ciebie teraz, zażartowałam - patyczak etc...Śmieszny miał być, widać nie był, tylko fragment o patyczaku. Cytuję samą siebie: "Gdyby nie chodziło o psa, powiedziałabym, że wątek jest lepszy niż Monty Python." Teraz już jestem tego pewna. :evil_lol: Wątek jako całość, a nie Pan Mariusz, jako dowolna postać z M.P. Prześledź wpisy innych i Ci, jeśli zechcą, niech się poczuwają do przeprosin. Wolna ich wola.
Nawet na PW, jakie wymieniłam z GameBoy, a co do zawartości których, mam zasadę nie ujawniać żadnych, nie napisałam niczego, co by miało urągać Panu Mariuszowi.

Posted

Angie :) napisał(a):
ale to nie ja Ciebie podciagam !!! ja nic o Tobie nie wspomnialam...

bardzo ale to bardzo Was prosze wrocmy juz do tematu nowego psiaka...

Jestem "za".

Posted

MaJa 75 napisał(a):
A ja proponuję zmienić tytuł (po tylu zwrotach w akcji to już chyba 3 raz :???:). I tu apel do Cekinki13 jako założycielki wątku. Może coś w stylu "Zuzia ma domek w Wawie. Przepraszamy Mariusza"
Może jakieś inne propozycje...???

Charly napisał(a):
bardzo dobra propozycja. Jedyna na miejscu

PODANIE

W związku z powyższym zwracam się z prośbą o zaznaczenie w tytule, że ja nie przepraszam. Ani Mariusza ani kogokolwiek. Wynika to z tego że w moich postach (sztuk 11) nie padło ani jedno słowo uznawane za obraźliwe. Nie padł ani jeden zwrot który kogokolwiek by obrażał. Czuję się pokrzywdzona wrzuceniem mnie do szufladki z napisem MY/WY. Nigdy (nawet w jedynie słusznych czasach) nie mówiłam o sobie MY i nie zwracałam się do pojedynczej osoby - WY. Nawet gdy miała bliźniaka/bliźniaczkę. Przyznam, że poniekąd odczuwam to jako dyskryminację.

Nie jest dobrze, że szafując określeniami MY/WY nie poczekano/poczekali/poczekaliście na wszystkich ONYCH. Jest to kolejny przykład dyskryminacji i nierówności społecznej jaka tu zaistniała. Tym gorzej, że stało się to w kręgu bardzo Ludzi bardzo wrażliwych na krzywdę społeczną. Prosiłabym zatem o takie sformułowanie tytułu aby NIKT nie był dyskryminowany. Zarówno MY, WY, ONI i każde JA z osobna. Prosiłabym nie stosować w zmienionym tytule (co mam nadzieję nastąpi, ajko jedyne rozsądne wyjście) uników typu "lub...". Mam bardzo złe skojarzenia, które (te skojarzenia) prosta drogą prowadzą do MY, WY... .

Oświadczam również, że pisząc te słowa nie jestem pod wpływem alkoholu, LSD, heroiny czy innych używek. Nie przebywam również w kręgach gdzie jedynymi winnymi czegokolwiek są Murzyni, cykliści i Żydzi. Jeżeli zajdzie potrzeba zbiorę podpisy sąsiadów potwierdzające, że nigdy nie występowałam w dwóch czy więcej osobach. Nawet na swojej osiemnastce.

Czekam zatem na zmianę w tytule, tak abym nie czuła się dyskryminowana i obrażana. Serdecznie dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojego podania. Serdecznie pozdrawiam czytelników tego wątku, a Zuzi życzę jak najszybszego pójścia drogą swojej szczęśliwości.

Uprzejmie informuję, ze moje pismo konsultowałam w gronie znamienitych postaci. Dyskusja była gorąca, padły różne słowa, zwroty, zdania. Ale ani jedno obraźliwe, tak jak nie było nic obraźliwego w moich 11 (jedenastu) postach na tym wątku. Moi konsultanci to bardzo reprezentatywna grupa róznych warstw społecznych.

podpisano

1. Przewodoniczący - Teletubiś z Torebką
  2. V-ce Przewodniczący - Gargamel
  3. członek komisji - Jacek (brat Agatki)
  4. członek komisji - Agatka (siostra Jacka)
  5. członek komisji - Gąska Balbinka
  6. protokolant - Koszałek Opałek
Oraz ja Isadora (nadal niezmiennie zafascynowana Isadorą Duncan, jak i poezją jej męża Siergieja Jesienina)

Jak widzicie niesamowity wręcz przekrój społeczny. Serdeczności dla wszystkich.

Posted

Brak mi słów Isadoro i Ty wiesz dlaczego. :evil_lol: :happy1:
Mam jedno jedyne "ale" - zabrakło tu Muminków. Przegięłaś !!! :evil_lol:
Los suni jak sądzę, potoczy się pozytywnym torem.
Drżę natomiast by mod nie zamknął wątku, bo bawię się za darmochę wyśmienicie (i nie, podkreślam "nie", gdyby ktoś zechciał mi postawić takowy zarzut, dzięki postom/ kosztem postów Pana Mariusza; żadną miarą :shake:).

Posted

Izadora: Cytat:
Napisał majku33krakow
zulu gula jak przekazesz pieska do innego domu złamiesz prawo ochrony zwierzat,pies nie jest rzecza,a wtedy ci nie odpuszcze!!

Szantaż też jest karalny a to ewidentny szantaż.
A nawet groźba karalna.
Ave
bez odbioru

Cytat:
Napisał majku33krakow
zulu gula jak przekazesz pieska do innego domu złamiesz prawo ochrony zwierzat,pies nie jest rzecza,a wtedy ci nie odpuszcze!!

Cytat:
Napisał Angie :)
informowanie o skutkach prawnych czynu zabronionego nie podlega karze i nie jest szantazem

Jeżeli widzisz w tym informację o skutkach prawnych to spuszczam zasłonę milczenia i lata spędzone w V Wydziale Karnym Wojewódzkim (Warszawa) uważam za stracone.

Jest takie powiedzenie i ma głęboki sens i jest bardzo, bardzo prawdziwe: dajcie mi człowieka a ja znajdę paragraf. Tyle. Amen.

Koniec mojej dyskusji w temacie który nie będzie ściśle dotyczył Zuzi bezpośrednio.

ale wesoło:multi: :p:p:p

Pan Mariusz mimo nieprzychylnych, nieprzyjemnych i wprost obrazliwych postów nikogo nie obrażal, nie unosił się. Sam się nastawiał, ale to inna kwestia. Natomiast "szantażował" między innymi Emira:roll: pozwem za takie, a nie inne wypowiedzi oraz w cycacie powyżej "szantażowal" zulugulę

Ciekawe, które jego wypowiedzi Ciebie Izadora skłoniły do tego aby post powyższy post pana Mariusza nie odebrac w swietle wszystkich jego postów- czyli informacje o skutkach prawnych, ale właśnie jako "szantaż", który z pewnością informacją o skutkach prawnych nie jest i tymże samym sprowokowal Twoją jego ocenę oraz powyższy post. Zboczenie zawodowe czy zwykła arogancja?

Posted

Charly napisał(a):
Napisał majku33krakow

Szantaż też jest karalny a to ewidentny szantaż.
A nawet groźba karalna.
Ave
bez odbioru

Cytat:
Napisał majku33krakow

Cytat:
Napisał Angie :)
informowanie o skutkach prawnych czynu zabronionego nie podlega karze i nie jest szantazem

Jeżeli widzisz w tym informację o skutkach prawnych to spuszczam zasłonę milczenia i lata spędzone w V Wydziale Karnym Wojewódzkim (Warszawa) uważam za stracone.

Jest takie powiedzenie i ma głęboki sens i jest bardzo, bardzo prawdziwe: dajcie mi człowieka a ja znajdę paragraf. Tyle. Amen.

Koniec mojej dyskusji w temacie który nie będzie ściśle dotyczył Zuzi bezpośrednio.

ale wesoło:multi: :p:p:p

Pan Mariusz mimo nieprzychylnych, nieprzyjemnych i wprost obrazliwych postów nikogo nie obrażal, nie unosił się. Sam się nastawiał, ale to inna kwestia. Natomiast "szantażował" między innymi Emira:roll: pozwem za takie, a nie inne wypowiedzi oraz w cycacie powyżej "szantażowal" zulugulę

Ciekawe, które jego wypowiedzi Ciebie Izadora skłoniły do tego aby post powyższy post pana Mariusza nie odebrac w swietle wszystkich jego postów- czyli informacje o skutkach prawnych, ale właśnie jako "szantaż", który z pewnością informacją o skutkach prawnych nie jest i tymże samym sprowokowal Twoją jego ocenę oraz powyższy post. Zboczenie zawodowe czy zwykła arogancja?

super ze malutka ma dom - wszystkiego naj na nowej drodze lepszego zycia :))

Posted

Mariusz został wykreślony z czarnych kwiatków, to najnowwsze wieści od Malvy.

Dziewczyny, ja nikomu nie kazałm przepraszać Mariusza. Napisałam jedynie, to co uważałam za słuszne. Człowiek został błędnie osądzony i należało to wyprostować. Cieszę się, że są ludzie, którzy mnie poparli. Jeśli ktoś nie czuje się winny, bo ani razu nie pomyślał o nim jak o wariacie, to oczywiście nie jest adresatem mojego apelu.

Posted

na wymioty mnie bierze jak czytam te wypociny, naprawdę
po co to wszystko? będziecie dalej sobie udowadniać że Wasze (którekolwiek) jest zawsze na wierzchu?

jak dzieci w przedszkolu

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...