Guest Elżbieta481 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Chyba,że wiecie więcej..A jeśli tłem tych zaburzeń jest np.nerwica lękowa?depresja?To umieścic prosze na czarnych kwiatkach także i nas!Bo ja chorowałam na depresje i miałam nerwcę lękową:angryy: E
MaJa 75 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='waldi481']Nie jesteśmy pewni co do umieszczenia p.Mariusza na czarnych kwiatkach.Nie wiemy na jakim tle są wspomniane zaburzenia osobowości.Tło takich zaburzeń jest naprawde różne.[/quote] Ja jedynie proszę o umieszczenie informacji, bez ujawniania szczegółów. Jestem pewna, że będzie starał się jeszcze o psa. Chodzi jedynie o to, by inni zachowali czujność. Ostrożności nigdy za wiele.
Cekinka13* Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Super, że Zuzia znalazła domek! :loveu::loveu: :multi::multi: Zmieniłam tytuł wątku na tytuł z prośbą o sprawdzenie domku w Płońsku!
emir Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Ponieważ jak z postów na tym wątku wynika są osoby, które czytając maja problemy z właściwym zrozumieniem tekstu, więc powtarzam po raz kolejny i ostatni: EMIR odezwał się na tym wątku z powodu karygodnych pomysłów oddania psa w nieodpowiednie ręce. Chodzilo o udaremnienie tego niedorzecznego pomysłu, który w konsekwencji mógł skutkować tragedią suki. Po rozwinięciu się szeregu ambitnych wypowiedzi napisałam, że EMir zareagował, lecz NIE ZAMIERZA NIKOMU ODBIERAĆ PSA SIŁĄ ! Dość mamy psów w potrzebie i dość problemów aby brać sobie nowe wbrew czyjejś woli ! Jeśli jeszcze są osoby gotowe przyjąć o0dpowiedzialność za los psa i pokryć niezbędne koszty. Zulugula - nie masz co płonąć świętym oburzeniem. W naszej fundacji także Dt mogą pełnić wyłącznie ludzie pełnoletni i to na podstawie umowy , która obliguje ich w sensie prawnym do właściwej opieki i zapewnienia wszystkiego co niezbędne , zwierzęciu, które przejmuje pod swoją opiekę. Żywe zwierzę to nie paczka starych ciuchów, którą można podrzucic komukolwiek. Pomagamy Dt i pokrywamy koszty leczenia i niezbędnych zabiegów oraz leków i specjalistycznej karmy ( jeśli trzeba), i sprawdzamy sposób w jakim opiekuje się powierzonym zwierzęciem ! Zaufanie to jedno, a ostrożność - to drugie.Takie mamy w naszej fundacji procedury. I nie są one skierowane ani przeciw Tobie, ani przeciw nikomu - mają tylko zagwarantować dobry byt zwierzęciu i ustrzec nas przed wyrządzeniem krzywdy. Trochę dobrej woli, a powinnaś to zrozumieć . Jeśli nie - to już Twój problem. Poczytaj o tragediach psów i kotów, bo ktoś..zapomniał, niedopatrzył, nie maiał czasu , albo samochodu..a co to owego psa obchodzi??! On chce żyć , nie cierpiec i być kochany! EMIR p.s b. cieszę się, że sunia znalazła swój dom - oby szczęśliwy!
zulugula Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='medar'][B]ZULUGULA[/B] , zerknij proszę na post nr 258 z tego wątku : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113185&page=26[/URL] , a być może zmienisz zdanie co do zawierania umów z DT ( na konkretnego psa ). Rozumiem emocje, ale po co ta ironia cyt." Skoro fundacja EMIR podejmuje takie zdecydowane kroki do odebrania tegoż psa z mojego mieszkania, to przepraszam bardzo, ale dziwi mnie, że nie uczyniła tego wcześniej kiedy pies był zamknięty w klatce i faktycznie takiej pomocy oczekiwał" - czy ktoś powiadomił fundację o tym psie i czy fundacja odmówiła? Mam nadzieję, że Twoje obawy kontroli, także były z dozą ironi. Nie obawiaj się, fundacja odbiera tylko psy, którym dzieje się krzywda i o których dostanie wiadomość lub sama znajdzie.. Bardzo się Cieszę, że Zuzia ma szansę na normalny dom.[/quote] [COLOR=black]Przyznam Ci sie Medar, że przeczytałam cały watek od momentu, który mi wysłałaś i nijak nie widzę podobieństwa z tą sprawą. Nie widze też związku z DT, które mają podpisaną umowę z EMIR, jak i z tymi, które takiej umowy nie mają. Może dlatego, że część postów została usunięta. W każdym bądź razie przeczytałam historie o smutnym zakończeniu i nadal absolutnie nie wydaje mi się, żeby podpisanie umowy na DT z EMIR mogło psa przed takim wypadkiem uchronić. Nie doszukałam się działania, mającego na celu uśmiercić psa. To był nieszczęśliwy wypadek. Chyba, że ktoś kto "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa" ;) ma na to wystarczające dowody...[/COLOR]
Guest Elżbieta481 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 To na czarnych kwiatkach umieszczamy chorych,nieszczęśliwych ludzi? Nie zgadzamy się na zabezpieczenie psa kosztem chorego człowieka.
zulugula Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [COLOR=black]EMIR więc musisz przyznać, że lekko przesadziłeś z tą wypowiedzią:[/COLOR] [COLOR=black]"Jeśli z jakichs powodów udaremnicie we środę odbiór suki - my jako fundacja niniejszym składamy do prokuratury zawiadomnienie o podejrzeniu popełnienia pzrzestępstwa. "[/COLOR] [COLOR=black]Gdybyś sam/sama uważniej czytał watek, wiedziałbyś, że decyzje o nie oddawaniu psa podjeliśmy już wcześniej - zanim się tutaj zjawiłeś...[/COLOR]
emir Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='zulugula'][COLOR=black]EMIR więc musisz przyznać, że lekko przesadziłeś z tą wypowiedzią:[/COLOR] [COLOR=black]"Jeśli z jakichs powodów udaremnicie we środę odbiór suki - my jako fundacja niniejszym składamy do prokuratury zawiadomnienie o podejrzeniu popełnienia pzrzestępstwa. "[/COLOR] [COLOR=black]Gdybyś sam/sama uważniej czytał watek, wiedziałbyś, że decyzje o nie oddawaniu psa podjeliśmy już wcześniej - zanim się tutaj zjawiłeś...[/COLOR][/quote] [B]Dla mnie temat zamknięty; [/B] [B]ŻEGNAM[/B] Emir
medar Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='zulugula'][COLOR=black]Przyznam Ci sie Medar, że przeczytałam cały watek od momentu, który mi wysłałaś i nijak nie widzę podobieństwa z tą sprawą. Nie widze też związku z DT, które mają podpisaną umowę z EMIR, jak i z tymi, które takiej umowy nie mają. Może dlatego, że część postów została usunięta. W każdym bądź razie przeczytałam historie o smutnym zakończeniu i nadal absolutnie nie wydaje mi się, żeby podpisanie umowy na DT z EMIR mogło psa przed takim wypadkiem uchronić. Nie doszukałam się działania, mającego na celu uśmiercić psa. To był nieszczęśliwy wypadek. Chyba, że ktoś kto "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa" ;) ma na to wystarczające dowody...[/COLOR][/quote] Przecież to proste, czytanie to jedno-myślenie to drugie. Psy, nawet na DT muszą trafiać do osób dorosłych, myślących, przewidujących, odpowiedzialnych. I zakończmy już tą dyskusję, kto miał zrozumieć, ten zrozumiał. Wszystkiego dobrego ..
zulugula Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='medar']Przecież to proste, czytanie to jedno-myślenie to drugie. Psy, nawet na DT muszą trafiać do osób dorosłych, myślących, przewidujących, odpowiedzialnych. I zakończmy już tą dyskusję, kto miał zrozumieć, ten zrozumiał. Wszystkiego dobrego ..[/quote] [COLOR=black]Medar a czytałaś to dokładnie? Bo może ja jestem zbyt mało odpowiedzialna, ale powiem Ci szczerze, że nie wiążę swoich psów na smyczy gdy wychodze z domu...[/COLOR] [COLOR=black][quote name='BajkaB']...Pozamykał wszystkie drzwi i okna.Maryna sforsowała 3 pary drzwi łącznie z balkonowymi i wyskoczyła przez balkon...[/COLOR] [COLOR=black]quote][/COLOR] [COLOR=black]Kto mógł cos takiego przewidzieć? To mogło się zdarzyć każdemu z nas. Mieszkanie było wystarczająco zabezpieczone, czytałam dalej, że pies już przebywał w towarzystwie człowieka podczas burzy i nie bał się... Może moja naiwność, że w to wierze - no nie wiem o co chodzi. Tylko tyle wiem, co tam przeczytałam. Może to za mało, żeby ocenić sytuację. Ale to nie ten wątek ;)[/COLOR] [COLOR=black]Kto może sprawdzić domek dla Zuzi w Płońsku? Musimy zdążyć przed weekendem...[/COLOR]
MaJa 75 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='waldi481']To na czarnych kwiatkach umieszczamy chorych,nieszczęśliwych ludzi? Nie zgadzamy się na zabezpieczenie psa kosztem chorego człowieka.[/quote] Waldi proszę przeczytaj uważnie wątek, a w szczególności posty napisane wczoraj po południu. W razie wątpliwości zwróć się do Fundacji Rottka z prośbą o informacje o majku33kraków. Ja absolutnie nie dysktyminuję ludzi chorych. Wręcz przeciwnie jestem wielką zwolenniczką oddawania psów osobom szczególnej troski pod warunkiem, że pieczę i nad tą osobą i nad psem będzie sprawować osoba dorosła i w pełni zdrowa psychicznie. Takie jest moje zdanie. Myślę, że powinniśmy jedynie dać sygnał innym, by przy kolejnej próbie adopcji, ktoś zachował szczególną czujność.
majku33krakow Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='MaJa 75']Waldi proszę przeczytaj uważnie wątek, a w szczególności posty napisane wczoraj po południu. W razie wątpliwości zwróć się do Fundacji Rottka z prośbą o informacje o majku33kraków. Ja absolutnie nie dysktyminuję ludzi chorych. Wręcz przeciwnie jestem wielką zwolenniczką oddawania psów osobom szczególnej troski pod warunkiem, że pieczę i nad tą osobą i nad psem będzie sprawować osoba dorosła i w pełni zdrowa psychicznie. Takie jest moje zdanie. Myślę, że powinniśmy jedynie dać sygnał innym, by przy kolejnej próbie adopcji, ktoś zachował szczególną czujność.[/quote] JA NIE JESTEM HORY PSYCHICZNIE.
MaJa 75 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='majku33krakow']JA NIE JESTEM HORY PSYCHICZNIE.[/quote] Ale ja nie pisałam o Tobie. Pisałam ogólnie.
majku33krakow Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='MaJa 75']Ale ja nie pisałam o Tobie. Pisałam ogólnie.[/quote] tez sie ciesze ze zuzia znalazła domek,oby dobry:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: czymam kciuki za dziewczynke,zuzia pa powodzenia Ci zycze.
majqa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Bardzo się cieszę, że pojawiła się nowa opcja i domek na horyzoncie.
Charly Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 ale wątek:-o. Czy macie już kogos z Płońska? Jeśli nie, to ostatecznie jest tam cudowna rodzinka, która zaadoptowała naszego Gucia ze schroniska. Może by się podjęli. Pomysł taki sobie, ale ostetecznie...Jakby co- to namiary ma Rybc!a
bianka0 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Cieszę się ,że ,,nieudana adopcja Zuzi,, została logicznie rozstrzygnięta.Chodzi o inne psy ,które chciałby Pan Mariusz adoptować.ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.Zgodnie z zaleceniami Majgi,nie mam zamiaru nic robić ,co mogłoby zaszkodzić temu człowiekowi.Mam tylko jeden apel : ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.
majku33krakow Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='bianka0']Cieszę się ,że ,,nieudana adopcja Zuzi,, została logicznie rozstrzygnięta.Chodzi o inne psy ,które chciałby Pan Mariusz adoptować.ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.Zgodnie z zaleceniami Majgi,nie mam zamiaru nic robić ,co mogłoby zaszkodzić temu człowiekowi.Mam tylko jeden apel : ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.[/quo ZAMKNIJCIE TEMAT MOJEJ OSOBY NIE ZYCZE SOBIE ZEBY DALEJ MOWIC O MNIE TEMAT MOJ JEST ZAMKNIETY nie boje sie
majqa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='bianka0'](...) Zgodnie z zaleceniami Majgi,nie mam zamiaru nic robić ,co mogłoby zaszkodzić temu człowiekowi.(...).[/quote] Ostatnią rzeczą, jakiej bym chciała to szkodzić Panu Mariuszowi. Jakby na to nie spojrzeć swoistej odwagi wymagało napisanie o własnych problemach, a poza 1 własnym postem, gdzie trudno mi było dojść w czym rzecz, w kolejnych już zupełnie do śmiechu mi nie było. Zgodzić się nie mogę z jednym z wpisów Pana Mariusza, bo jak każdemu wolno mi mieć inne zdanie. W błędzie jest Pan pisząc, że większość ludzi ma zaburzenia osobowości (co oczywiście zależy od statystyki, a tu kłania się chęć ludzi poddawania badaniom itp.) Owszem, wielu ma nerwicę, jednakże to są zupełnie dwie różne sprawy. Panu Mariuszowi i jego pieskowi życzę jak najlepiej, suni z wątku, by nowy dom okazał się w pełni trafionym.
Guest Elżbieta481 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Bardzo proszę o nieodsyłanie nas do czytania wątku.A dlaczego?A dlatego,że wątek przeczytaliśmy kilkakrotnie.I odniesliśmy wrażenie,że tam juz jest inny pies.Jeśli nasze wrażenie jest słuszne to czy tamtemu psu dzieje się krzywda?Jest głodzony?bity?torturowany?podpalany?Prosimy o dowody,które zdyskwalifikowały potencjalny dom!Nieodsyłajcie nas do Fundacji takiej czy innej,dość juz działań na PW.Nie będziemy dyskutować z żadną z fundacji!Nie oczekujemy podania danych osobowych,adresu tylko o jasne przedstawienie powodów odrzucenia danego domu. W przypadku umieszczenia na czarnych kwiatkach zwrócimy sie o zajęcie stanowiska do administratora forum,gdyż w chwili obecnej jest to dyskryminacja innych ludzi.A my z pokolenia Solidarności nie będziemy na takim forum gdzie dyskryminacja ma miejsce. I nie chodzi oto,czy p.Mariusz sobie życzy dyskusji czy nie.Tu moga przyjść inni ludzie i to dla nich postąpimy tak jak wcześniej zostało napisane.
xxxx52 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 "dyskryminacja" to mocne slowo. Prawde mowiac najwiecej krzywdy zwierzetom czynia ludzie pseudo zdrowi:angryy:,majacy o sobie tylko dobre zdanie.Statystycznie lepiej obchodza sie ze zwierzetami ludzie ubodzy,i o zarobkach sredniej krajowej :rencisci,bezdomni itd niz nowobogadzy,alkoholicy,cholerycy,gospodarze.
MaJa 75 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 waldi481 napisał(a):Bardzo proszę o nieodsyłanie nas do czytania wątku.A dlaczego?A dlatego,że wątek przeczytaliśmy kilkakrotnie.I odniesliśmy wrażenie,że tam juz jest inny pies.Jeśli nasze wrażenie jest słuszne to czy tamtemu psu dzieje się krzywda?Jest głodzony?bity?torturowany?podpalany?Prosimy o dowody,które zdyskwalifikowały potencjalny dom!Nieodsyłajcie nas do Fundacji takiej czy innej,dość juz działań na PW.Nie będziemy dyskutować z żadną z fundacji!Nie oczekujemy podania danych osobowych,adresu tylko o jasne przedstawienie powodów odrzucenia danego domu. W przypadku umieszczenia na czarnych kwiatkach zwrócimy sie o zajęcie stanowiska do administratora forum,gdyż w chwili obecnej jest to dyskryminacja innych ludzi.A my z pokolenia Solidarności nie będziemy na takim forum gdzie dyskryminacja ma miejsce. I nie chodzi oto,czy p.Mariusz sobie życzy dyskusji czy nie.Tu moga przyjść inni ludzie i to dla nich postąpimy tak jak wcześniej zostało napisane. Wyraziłam jedynie swoje zdanie.
Angie :) Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 MaJa 75 napisał(a):Wyraziłam jedynie swoje zdanie. Przypominam ze to watek psiaka o psiaku i dla psiaka - dyskusje wrzucice sobie na priv !!! Przez te ' dyskusje' psiaki traca szanse - bo nikt zainteresowany psem nie chce tego czytac - i opuszcza watek !
Cekinka13* Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Dyskusję oficjalnie uważam za zamkniętą. Teraz skupiamy się na ZUZI.
Recommended Posts