Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Chyba,że wiecie więcej..A jeśli tłem tych zaburzeń jest np.nerwica lękowa?depresja?To umieścic prosze na czarnych kwiatkach także i nas!Bo ja chorowałam na depresje i miałam nerwcę lękową:angryy:
E

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='waldi481']Nie jesteśmy pewni co do umieszczenia p.Mariusza na czarnych kwiatkach.Nie wiemy na jakim tle są wspomniane zaburzenia osobowości.Tło takich zaburzeń jest naprawde różne.[/quote]

Ja jedynie proszę o umieszczenie informacji, bez ujawniania szczegółów. Jestem pewna, że będzie starał się jeszcze o psa. Chodzi jedynie o to, by inni zachowali czujność. Ostrożności nigdy za wiele.

Posted

Ponieważ jak z postów na tym wątku wynika są osoby, które czytając maja problemy z właściwym zrozumieniem tekstu, więc powtarzam po raz kolejny i ostatni: EMIR odezwał się na tym wątku z powodu karygodnych pomysłów oddania psa w nieodpowiednie ręce. Chodzilo o udaremnienie tego niedorzecznego pomysłu, który w konsekwencji mógł skutkować tragedią suki. Po rozwinięciu się szeregu ambitnych wypowiedzi napisałam, że EMir zareagował, lecz NIE ZAMIERZA NIKOMU ODBIERAĆ PSA SIŁĄ ! Dość mamy psów w potrzebie i dość problemów aby brać sobie nowe wbrew czyjejś woli ! Jeśli jeszcze są osoby gotowe przyjąć o0dpowiedzialność za los psa i pokryć niezbędne koszty.
Zulugula - nie masz co płonąć świętym oburzeniem. W naszej fundacji także Dt mogą pełnić wyłącznie ludzie pełnoletni i to na podstawie umowy , która obliguje ich w sensie prawnym do właściwej opieki i zapewnienia wszystkiego co niezbędne , zwierzęciu, które przejmuje pod swoją opiekę.
Żywe zwierzę to nie paczka starych ciuchów, którą można podrzucic komukolwiek.
Pomagamy Dt i pokrywamy koszty leczenia i niezbędnych zabiegów oraz leków i specjalistycznej karmy ( jeśli trzeba), i sprawdzamy sposób w jakim opiekuje się powierzonym zwierzęciem ! Zaufanie to jedno, a ostrożność - to drugie.Takie mamy w naszej fundacji procedury. I nie są one skierowane ani przeciw Tobie, ani przeciw nikomu - mają tylko zagwarantować dobry byt zwierzęciu i ustrzec nas przed wyrządzeniem krzywdy. Trochę dobrej woli, a powinnaś to zrozumieć . Jeśli nie - to już Twój problem.
Poczytaj o tragediach psów i kotów, bo ktoś..zapomniał, niedopatrzył, nie maiał czasu , albo samochodu..a co to owego psa obchodzi??! On chce żyć , nie cierpiec i być kochany!
EMIR
p.s b. cieszę się, że sunia znalazła swój dom - oby szczęśliwy!

Posted

[quote name='medar'][B]ZULUGULA[/B] , zerknij proszę na post nr 258 z tego wątku : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113185&page=26[/URL] ,
a być może zmienisz zdanie co do zawierania umów z DT ( na konkretnego psa ). Rozumiem emocje, ale po co ta ironia cyt." Skoro fundacja EMIR podejmuje takie zdecydowane kroki do odebrania tegoż psa z mojego mieszkania, to przepraszam bardzo, ale dziwi mnie, że nie uczyniła tego wcześniej kiedy pies był zamknięty w klatce i faktycznie takiej pomocy oczekiwał" - czy ktoś powiadomił fundację o tym psie i czy fundacja odmówiła? Mam nadzieję, że Twoje obawy kontroli, także były z dozą ironi. Nie obawiaj się, fundacja odbiera tylko psy, którym dzieje się krzywda i o których dostanie wiadomość lub sama znajdzie.. Bardzo się Cieszę, że Zuzia ma szansę na normalny dom.[/quote]

[COLOR=black]Przyznam Ci sie Medar, że przeczytałam cały watek od momentu, który mi wysłałaś i nijak nie widzę podobieństwa z tą sprawą. Nie widze też związku z DT, które mają podpisaną umowę z EMIR, jak i z tymi, które takiej umowy nie mają. Może dlatego, że część postów została usunięta. W każdym bądź razie przeczytałam historie o smutnym zakończeniu i nadal absolutnie nie wydaje mi się, żeby podpisanie umowy na DT z EMIR mogło psa przed takim wypadkiem uchronić. Nie doszukałam się działania, mającego na celu uśmiercić psa. To był nieszczęśliwy wypadek. Chyba, że ktoś kto "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa" ;) ma na to wystarczające dowody...[/COLOR]

Guest Elżbieta481
Posted

To na czarnych kwiatkach umieszczamy chorych,nieszczęśliwych ludzi?
Nie zgadzamy się na zabezpieczenie psa kosztem chorego człowieka.

Posted

[COLOR=black]EMIR więc musisz przyznać, że lekko przesadziłeś z tą wypowiedzią:[/COLOR]
[COLOR=black]"Jeśli z jakichs powodów udaremnicie we środę odbiór suki - my jako fundacja niniejszym składamy do prokuratury zawiadomnienie o podejrzeniu popełnienia pzrzestępstwa. "[/COLOR]

[COLOR=black]Gdybyś sam/sama uważniej czytał watek, wiedziałbyś, że decyzje o nie oddawaniu psa podjeliśmy już wcześniej - zanim się tutaj zjawiłeś...[/COLOR]

Posted

[quote name='zulugula'][COLOR=black]EMIR więc musisz przyznać, że lekko przesadziłeś z tą wypowiedzią:[/COLOR]
[COLOR=black]"Jeśli z jakichs powodów udaremnicie we środę odbiór suki - my jako fundacja niniejszym składamy do prokuratury zawiadomnienie o podejrzeniu popełnienia pzrzestępstwa. "[/COLOR]

[COLOR=black]Gdybyś sam/sama uważniej czytał watek, wiedziałbyś, że decyzje o nie oddawaniu psa podjeliśmy już wcześniej - zanim się tutaj zjawiłeś...[/COLOR][/quote]

[B]Dla mnie temat zamknięty; [/B]
[B]ŻEGNAM[/B]
Emir

Posted

[quote name='zulugula'][COLOR=black]Przyznam Ci sie Medar, że przeczytałam cały watek od momentu, który mi wysłałaś i nijak nie widzę podobieństwa z tą sprawą. Nie widze też związku z DT, które mają podpisaną umowę z EMIR, jak i z tymi, które takiej umowy nie mają. Może dlatego, że część postów została usunięta. W każdym bądź razie przeczytałam historie o smutnym zakończeniu i nadal absolutnie nie wydaje mi się, żeby podpisanie umowy na DT z EMIR mogło psa przed takim wypadkiem uchronić. Nie doszukałam się działania, mającego na celu uśmiercić psa. To był nieszczęśliwy wypadek. Chyba, że ktoś kto "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa" ;) ma na to wystarczające dowody...[/COLOR][/quote]

Przecież to proste, czytanie to jedno-myślenie to drugie. Psy, nawet na DT muszą trafiać do osób dorosłych, myślących, przewidujących, odpowiedzialnych. I zakończmy już tą dyskusję, kto miał zrozumieć, ten zrozumiał. Wszystkiego dobrego ..

Posted

[quote name='medar']Przecież to proste, czytanie to jedno-myślenie to drugie. Psy, nawet na DT muszą trafiać do osób dorosłych, myślących, przewidujących, odpowiedzialnych. I zakończmy już tą dyskusję, kto miał zrozumieć, ten zrozumiał. Wszystkiego dobrego ..[/quote]

[COLOR=black]Medar a czytałaś to dokładnie? Bo może ja jestem zbyt mało odpowiedzialna, ale powiem Ci szczerze, że nie wiążę swoich psów na smyczy gdy wychodze z domu...[/COLOR]
[COLOR=black][quote name='BajkaB']...Pozamykał wszystkie drzwi i okna.Maryna sforsowała 3 pary drzwi łącznie z balkonowymi i wyskoczyła przez balkon...[/COLOR]
[COLOR=black]quote][/COLOR]
[COLOR=black]Kto mógł cos takiego przewidzieć? To mogło się zdarzyć każdemu z nas. Mieszkanie było wystarczająco zabezpieczone, czytałam dalej, że pies już przebywał w towarzystwie człowieka podczas burzy i nie bał się... Może moja naiwność, że w to wierze - no nie wiem o co chodzi. Tylko tyle wiem, co tam przeczytałam. Może to za mało, żeby ocenić sytuację. Ale to nie ten wątek ;)[/COLOR]

[COLOR=black]Kto może sprawdzić domek dla Zuzi w Płońsku? Musimy zdążyć przed weekendem...[/COLOR]

Posted

[quote name='waldi481']To na czarnych kwiatkach umieszczamy chorych,nieszczęśliwych ludzi?
Nie zgadzamy się na zabezpieczenie psa kosztem chorego człowieka.[/quote]

Waldi proszę przeczytaj uważnie wątek, a w szczególności posty napisane wczoraj po południu. W razie wątpliwości zwróć się do Fundacji Rottka z prośbą o informacje o majku33kraków.
Ja absolutnie nie dysktyminuję ludzi chorych. Wręcz przeciwnie jestem wielką zwolenniczką oddawania psów osobom szczególnej troski pod warunkiem, że pieczę i nad tą osobą i nad psem będzie sprawować osoba dorosła i w pełni zdrowa psychicznie.
Takie jest moje zdanie. Myślę, że powinniśmy jedynie dać sygnał innym, by przy kolejnej próbie adopcji, ktoś zachował szczególną czujność.

Posted

[quote name='MaJa 75']Waldi proszę przeczytaj uważnie wątek, a w szczególności posty napisane wczoraj po południu. W razie wątpliwości zwróć się do Fundacji Rottka z prośbą o informacje o majku33kraków.
Ja absolutnie nie dysktyminuję ludzi chorych. Wręcz przeciwnie jestem wielką zwolenniczką oddawania psów osobom szczególnej troski pod warunkiem, że pieczę i nad tą osobą i nad psem będzie sprawować osoba dorosła i w pełni zdrowa psychicznie.
Takie jest moje zdanie. Myślę, że powinniśmy jedynie dać sygnał innym, by przy kolejnej próbie adopcji, ktoś zachował szczególną czujność.[/quote]
JA NIE JESTEM HORY PSYCHICZNIE.

Posted

[quote name='MaJa 75']Ale ja nie pisałam o Tobie. Pisałam ogólnie.[/quote]
tez sie ciesze ze zuzia znalazła domek,oby dobry:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
czymam kciuki za dziewczynke,zuzia pa powodzenia Ci zycze.

Posted

ale wątek:-o. Czy macie już kogos z Płońska? Jeśli nie, to ostatecznie jest tam cudowna rodzinka, która zaadoptowała naszego Gucia ze schroniska. Może by się podjęli. Pomysł taki sobie, ale ostetecznie...Jakby co- to namiary ma Rybc!a

Posted

Cieszę się ,że ,,nieudana adopcja Zuzi,, została logicznie rozstrzygnięta.Chodzi o inne psy ,które chciałby Pan Mariusz adoptować.ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.Zgodnie z zaleceniami Majgi,nie mam zamiaru nic robić ,co mogłoby zaszkodzić temu człowiekowi.Mam tylko jeden apel : ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.

Posted

[quote name='bianka0']Cieszę się ,że ,,nieudana adopcja Zuzi,, została logicznie rozstrzygnięta.Chodzi o inne psy ,które chciałby Pan Mariusz adoptować.ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.Zgodnie z zaleceniami Majgi,nie mam zamiaru nic robić ,co mogłoby zaszkodzić temu człowiekowi.Mam tylko jeden apel : ZOSTAWCIE GO NA CZARNYCH KWIATKACH.[/quo
ZAMKNIJCIE TEMAT MOJEJ OSOBY NIE ZYCZE SOBIE ZEBY DALEJ MOWIC O MNIE TEMAT MOJ JEST ZAMKNIETY
nie boje sie

Posted

[quote name='bianka0'](...) Zgodnie z zaleceniami Majgi,nie mam zamiaru nic robić ,co mogłoby zaszkodzić temu człowiekowi.(...).[/quote]
Ostatnią rzeczą, jakiej bym chciała to szkodzić Panu Mariuszowi. Jakby na to nie spojrzeć swoistej odwagi wymagało napisanie o własnych problemach, a poza 1 własnym postem, gdzie trudno mi było dojść w czym rzecz, w kolejnych już zupełnie do śmiechu mi nie było.
Zgodzić się nie mogę z jednym z wpisów Pana Mariusza, bo jak każdemu wolno mi mieć inne zdanie. W błędzie jest Pan pisząc, że większość ludzi ma zaburzenia osobowości (co oczywiście zależy od statystyki, a tu kłania się chęć ludzi poddawania badaniom itp.) Owszem, wielu ma nerwicę, jednakże to są zupełnie dwie różne sprawy.
Panu Mariuszowi i jego pieskowi życzę jak najlepiej, suni z wątku, by nowy dom okazał się w pełni trafionym.

Guest Elżbieta481
Posted

Bardzo proszę o nieodsyłanie nas do czytania wątku.A dlaczego?A dlatego,że wątek przeczytaliśmy kilkakrotnie.I odniesliśmy wrażenie,że tam juz jest inny pies.Jeśli nasze wrażenie jest słuszne to czy tamtemu psu dzieje się krzywda?Jest głodzony?bity?torturowany?podpalany?Prosimy o dowody,które zdyskwalifikowały potencjalny dom!Nieodsyłajcie nas do Fundacji takiej czy innej,dość juz działań na PW.Nie będziemy dyskutować z żadną z fundacji!Nie oczekujemy podania danych osobowych,adresu tylko o jasne przedstawienie powodów odrzucenia danego domu.
W przypadku umieszczenia na czarnych kwiatkach zwrócimy sie o zajęcie stanowiska do administratora forum,gdyż w chwili obecnej jest to dyskryminacja innych ludzi.A my z pokolenia Solidarności nie będziemy na takim forum gdzie dyskryminacja ma miejsce.
I nie chodzi oto,czy p.Mariusz sobie życzy dyskusji czy nie.Tu moga przyjść inni ludzie i to dla nich postąpimy tak jak wcześniej zostało napisane.

Posted

"dyskryminacja" to mocne slowo. Prawde mowiac najwiecej krzywdy zwierzetom czynia ludzie pseudo zdrowi:angryy:,majacy o sobie tylko dobre zdanie.Statystycznie lepiej obchodza sie ze zwierzetami ludzie ubodzy,i o zarobkach sredniej krajowej :rencisci,bezdomni itd niz nowobogadzy,alkoholicy,cholerycy,gospodarze.

Posted

waldi481 napisał(a):
Bardzo proszę o nieodsyłanie nas do czytania wątku.A dlaczego?A dlatego,że wątek przeczytaliśmy kilkakrotnie.I odniesliśmy wrażenie,że tam juz jest inny pies.Jeśli nasze wrażenie jest słuszne to czy tamtemu psu dzieje się krzywda?Jest głodzony?bity?torturowany?podpalany?Prosimy o dowody,które zdyskwalifikowały potencjalny dom!Nieodsyłajcie nas do Fundacji takiej czy innej,dość juz działań na PW.Nie będziemy dyskutować z żadną z fundacji!Nie oczekujemy podania danych osobowych,adresu tylko o jasne przedstawienie powodów odrzucenia danego domu.
W przypadku umieszczenia na czarnych kwiatkach zwrócimy sie o zajęcie stanowiska do administratora forum,gdyż w chwili obecnej jest to dyskryminacja innych ludzi.A my z pokolenia Solidarności nie będziemy na takim forum gdzie dyskryminacja ma miejsce.
I nie chodzi oto,czy p.Mariusz sobie życzy dyskusji czy nie.Tu moga przyjść inni ludzie i to dla nich postąpimy tak jak wcześniej zostało napisane.

Wyraziłam jedynie swoje zdanie.

Posted

MaJa 75 napisał(a):
Wyraziłam jedynie swoje zdanie.

Przypominam ze to watek psiaka o psiaku i dla psiaka - dyskusje wrzucice sobie na priv !!!

Przez te ' dyskusje' psiaki traca szanse - bo nikt zainteresowany psem nie chce tego czytac - i opuszcza watek !

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...