Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cekinka13*']A jakie Zuzia będzie miała tam warunki, tzn. będzie mieszkała w domu, w kojcu?[/quote]

Cekinka tu masz odpowiedź na pytanie:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10537062&postcount=511[/URL]

:cool1:

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emir']Jeśli Cie to bardzo interesuje to ja - czyli prezes fundacji podjęłam natychmiast jak sprawa do mnie dotarła , taką decyzje, ponieważ to co wyprawiacie na tym wątku przekracza wszelkie granice braku odpowiedzialności i głupoty !! Czyzbyś uważała, że działam wbrew interesowi psa??!! Dasz psu dom stały od zaraz? Zaszczepisz go i wysterylizujesz? Prosze bardzo! Jesli nie - to o czym rozmowa i po co te pytania ?!!
EMIR
p.s. to nie jest suka do kojca! czy macie choc blade pojęcie o dobrostanie psów? Suka będzie w domu do czasu przygotowanie jej od ODPOWIEDZIALNEJ ADOPCJI I ZNALEZIENIU DLA NIEJ RÓWNIE ODPOWIEDZIALNEGO DOMU !!

a tak dla Twojej wiadomości DIF jest wolontariuszką EMIRA i w kwestii losów zwierzecią i działań podejmowanych ma obowiązek ( wynikający z regulaminu) konsutować ze mną !

Czy wszystko jasne?[/quote]
przepraszam ,ostatni moj post,skoro fundacji emir mozna ufac to ciesze sie,sunia jest kochana,PRZEPRASZAM BARDZO EMIR ZA MOJE ZACHOWANIE,
SZANUJE DECYZJE WASZA I WOLONTARIUSZEK,MOZE TAK MA BYC,CIESZE ZE SIE ZAJMUJECIE PSAMI CZUWAJCIE NAD NIMI ,ONE SA NAJWAZNIEJSZE.
DOWIDZENIA,POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Posted

[COLOR=black]Witam. Zuzia znalazła domek. Będzie mieszkała w domu z ogrodem. Oczywiście będzie pieskiem domowym. Zajmie miejsce jamniczki, która odeszła ze starości. Państwo są gotowi odebrać psa w każdej chwili. Ja jednak nie podałam terminu ostatecznego, ponieważ domek nie jest jeszcze sprawdzony. Ludzie Ci podpiszą umowę adopcyjną i oczekują wizyty przedadopcyjnej. [/COLOR]

[COLOR=black]Emir muszę przyznać, że niezbyt miło jest czytać takie informacje. Wnioskuję, że w srodę mam nalot fundacji EMIR z policja lub strażą miejską bo znęcam się nad biednym pieskiem, którego odbiorą mi siła? Nie mam podpisanej umowy z żadną fundacją i nie uważam za konieczne dając pieskowi DT, z jakąkolwiek organizacją się wiązać wszelkimi umowami. Ja daję pieskowi schronienie i szukałam w tym czasie domu dla niego. A jeśli ktoś ma wątpliwości, ponieważ jestem tutaj nowa, to zapraszam na wizyty poadopcyjne mojej suńki (adoptowanej poprzez dogo). Z adresem nie ma problemu, bo mimo krótkiego czasu działania tutaj już nie jeden pies miał u mnie tymczasowe schronienie. Krzywda im się nie działa. Zuzia jest u mnie szczęśliwa. Właśnie dzisiaj nastąpiła przełomowy moment. Zuzia przytula się - faktycznie pieszczoch z niej, merda ogonkiem na mój widok i bardzo dobrze się czuje. Ma o niebo lepiej niż w pseudohodowli. Skoro fundacja EMIR podejmuje takie zdecydowane kroki do odebrania tegoż psa z mojego mieszkania, to przepraszam bardzo, ale dziwi mnie, że nie uczyniła tego wcześniej kiedy pies był zamknięty w klatce i faktycznie takiej pomocy oczekiwał. Dziwi mnie też dalsza dyskusja na temat przekazania psa Mariuszowi, bo już wczoraj ustaliliśmy wspólnie, że tam nie pojedzie. Nie dlatego, że Mariusz ma jakiekolwiek zaburzenia, lecz dlatego, że mieliśmy rezygnację. To przesądziło o całej adopcji. A dlaczego temat ciągnął się tak bez definitywnej kropki? Co sprytniejsze osoby wiedzą i mają odpowiednie dane w swoich kajecikach.[/COLOR]
[COLOR=black]Zuzia bardzo boi się innych psów. Nie uważam więc, że wyciąganie jej na siłę z mojego DT, ją w jakikolwiek sposób uszczęśliwi. Zdecydowanie lepiej też przeżyje zabieg sterylizacji po wcześniejszym zaaklimatyzowaniu się w DS. Oszczędźmy jej stresu. [/COLOR]

[COLOR=black]Zuzia może trafić do fundacji EMIR jeśli Państwo deklarujący dla niej DS okażą się nieodpowiedni, a nasze DT (jak długie by nie były) nie znajdą dla niej innego lepszego domu.[/COLOR]

[COLOR=black]Kto jest chętny do sprawdzenia domku w Płońsku??? Może ktoś z fundacji EMIR?[/COLOR]

[COLOR=black]PS. Czy fundacja zajmuje się np. odbieraniem piesków od osób chorych psychicznie? Czy nie dopuszcza do tego, żeby dzieci niepełnosprawne umysłowo miały kontakt z pieskami?[/COLOR]

Przepraszam wszystkich najmocniej, ale wyprowadziło mnie to z równowagi. Może jeszcze ja za DT trafię na listę czarnych kwiatków???

Posted

Zulugula nikt nie chciał Ci odbierać psa siłą. :-o
Sprawą zainteresował się EMIR, co mnie ogromnie ucieszyło, bo wobec rezygnacji Mariusza i braku DS, pomoc ze strony EMIRA była najlepszym rozwiązaniem tej całej sytuacji.

Posted

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Cekinko, Zuzia podarowała mi dzisiaj swój pierwszy uśmiech z ząbkami na wierzchu o którym wspomniałaś [/FONT][/COLOR]:loveu:

Posted

[quote name='Selenga']Na prawdę???
A gdyby się na przykład okazało, że te zaburzenia osobowości to homoseksualizm to co???? widzi ktos przeciwskazania do adopcj???
[B][COLOR=red]NIE ZGADZAM SIĘ NA KRZYWDZENIE CZŁOWIEKA W IMIĘ "DOBRA" PSA[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]CZY JA BĘDĄC KALEKĄ I MAJĄC KŁOPTY Z PORUSZANIEM SIĘ TEŻ MIAŁABYM PROBLEMY Z ADOPCJĄ BO NA PRZYKŁAD NIE MOGĘ W ZIMIE SPACEROWAĆ Z PSEM PÓŁ GODZINY BO JEST ZA ŚLISKO????[/COLOR][/B]
[/quote]
Selenga mnie chodziło tylko o to że nie jestem w stanie zrozumieć sensu wypowiedzi Mariusza :oops:

Posted

[quote name='MaJa 75']Zulugula nikt nie chciał Ci odbierać psa siłą. :-o
Sprawą zainteresował się EMIR, co mnie ogromnie ucieszyło, bo wobec rezygnacji Mariusza i braku DS, pomoc ze strony EMIRA była najlepszym rozwiązaniem tej całej sytuacji.[/quote]
Jesteś pewna? Bo ja się nie dziwię reakcji zuluguli na taki tekst:
[quote]Nie krzyczę tylko staram się odwołać do Twojego rozumu! Konkludując - Ty przejmujesz ( tak rozumiem) odpowiedzialnośc za psa ( Twoje dane ustale sobie sama). Jeśli z jakichs powodów udaremnicie we środę odbiór suki - my jako fundacja niniejszym składamy do prokuratury zawiadomnienie o podejrzeniu popełnienia pzrzestępstwa.
[/quote]

Posted

[quote name='zwierzus']Selenga mnie chodziło tylko o to że nie jestem w stanie zrozumieć sensu wypowiedzi Mariusza :oops:[/quote]
zwierzuś, z tym się całkowicie zgadzam - ja też nie jestem w stanie :)
ale to nie ma związku z adopcją :)

Posted

[quote name='Selenga']Jesteś pewna? Bo ja się nie dziwię reakcji zuluguli na taki tekst:[/quote]

Może faktycznie ton zbyt ostry (aż tak się nie wczytałam) Myślę jednak, że intencje nie były złe.

Posted

[quote name='zulugula'][COLOR=black]Witam. [B]Zuzia znalazła domek.[/B] Będzie mieszkała w domu z ogrodem. Oczywiście będzie pieskiem domowym. Zajmie miejsce jamniczki, która odeszła ze starości. [B]Państwo są gotowi[/B] [B]odebrać psa w każdej chwili.[/B] Ja jednak nie podałam terminu ostatecznego, ponieważ domek nie jest jeszcze sprawdzony. [B]Ludzie Ci podpiszą umowę adopcyjną i oczekują wizyty przedadopcyjnej. [/B][/COLOR]

[COLOR=black]Kto jest chętny do sprawdzenia domku w Płońsku??? [/COLOR][/quote]

[B][COLOR=green]Pozwolę sobie przypomniec najważniejsze w tej chwili informacje.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Maupa4'][B][COLOR=green]Pozwolę sobie przypomniec najważniejsze w tej chwili informacje.[/COLOR][/B][/quote]

Tak, tak..debata zeszła na psy;) a mamy wiadomość dnia i tym trzeba się teraz zająć czyli pomóc Zuluguli w przygotowaniu wizyty przedadopcyjnej

Posted

[quote name='Maupa4'][B][COLOR=green]Pozwolę sobie przypomniec najważniejsze w tej chwili informacje.[/COLOR][/B][/quote]

Właśnie! :razz:
Najważniejsze, że jest chętna osoba do adopcji i będzie podpisana umowa adopcyjna!! Trzeba dobrze sprawdzić ten dom!! :cool3:

Cekinka!! Zmieniaj tytuł migiem! :evil_lol:

PS. Zulugula! Działasz jak błyskawica! Skąd wytrzasnęłaś tych ludzi?
Tak tylko pytam...nie chcę wywołać kolejnej burzy!:roll:

Posted

Muszę pocieszyć tych z Was, których najbardziej z całej sytuacji martwił stan Zuzi, a nie dyskusja na temat tego kto ma dostać psa. Zuzia własnie wysikała się pierwszy raz odkąd u mnie jest. Nie sikała 48 godzin :-o

Posted

[B]ZULUGULA[/B] , zerknij proszę na post nr 258 z tego wątku : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113185&page=26[/URL] ,
a być może zmienisz zdanie co do zawierania umów z DT ( na konkretnego psa ). Rozumiem emocje, ale po co ta ironia cyt." Skoro fundacja EMIR podejmuje takie zdecydowane kroki do odebrania tegoż psa z mojego mieszkania, to przepraszam bardzo, ale dziwi mnie, że nie uczyniła tego wcześniej kiedy pies był zamknięty w klatce i faktycznie takiej pomocy oczekiwał" - czy ktoś powiadomił fundację o tym psie i czy fundacja odmówiła? Mam nadzieję, że Twoje obawy kontroli, także były z dozą ironi. Nie obawiaj się, fundacja odbiera tylko psy, którym dzieje się krzywda i o których dostanie wiadomość lub sama znajdzie.. Bardzo się Cieszę, że Zuzia ma szansę na normalny dom.

Posted

[quote name='DIF']Właśnie! :razz:
Najważniejsze, że jest chętna osoba do adopcji i będzie podpisana umowa adopcyjna!! Trzeba dobrze sprawdzić ten dom!! :cool3:

Cekinka!! Zmieniaj tytuł migiem! :evil_lol:

PS. Zulugula! Działasz jak błyskawica! Skąd wytrzasnęłaś tych ludzi?
Tak tylko pytam...nie chcę wywołać kolejnej burzy!:roll:[/quote]

Wszystko dzięki Wam :loveu: Zdaje się, że od MaJa 75 otrzymałam dwa telefony. Dzwoniłam pod oba nr i niestety nikt cały dzień nie odbierał. Byłam zrezygnowana, kiedy odebrałam rozmowę od Państwa, którzy własnie poszukują małego pieska. Mają rodzinę w Warszawie i proponowali, żeby psa przekazać do nich. Z wiadomych przyczyn pies czeka na domek u mnie...

Posted

[quote name='medar'][B]ZULUGULA[/B] , zerknij proszę na post nr 258 z tego wątku : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113185&page=26[/URL] ,
a być może zmienisz zdanie co do zawierania umów z DT ( na konkretnego psa ). Rozumiem emocje, ale po co ta ironia cyt." Skoro fundacja EMIR podejmuje takie zdecydowane kroki do odebrania tegoż psa z mojego mieszkania, to przepraszam bardzo, ale dziwi mnie, że nie uczyniła tego wcześniej kiedy pies był zamknięty w klatce i faktycznie takiej pomocy oczekiwał" - czy ktoś powiadomił fundację o tym psie i czy fundacja odmówiła? [B]Mam nadzieję, że Twoje obawy kontroli, także były z dozą ironi.[/B] Nie obawiaj się, [B]fundacja odbiera tylko psy, którym dzieje się krzywda i o których dostanie wiadomość[/B] lub sama znajdzie.. Bardzo się Cieszę, że Zuzia ma szansę na normalny dom.[/quote]

1. O jakich obawach mówisz?
2. Czyli mam rozumieć, że u mnie krzywda sie dzieje i fundacja dostała donos, tak?

Posted

[quote name='zulugula']Wszystko dzięki Wam :loveu: Zdaje się, że od MaJa 75 otrzymałam dwa telefony. Dzwoniłam pod oba nr i niestety nikt cały dzień nie odbierał. Byłam zrezygnowana, kiedy odebrałam rozmowę od Państwa, którzy własnie poszukują małego pieska. Mają rodzinę w Warszawie i proponowali, żeby psa przekazać do nich. Z wiadomych przyczyn pies czeka na domek u mnie...[/quote]

Ja od Maji wczoraj dostałam jeden telefon i dzisiaj dzwoniłam i nikt nie dobierał :roll:! Ubiegłaś mnie! :evil_lol:

Posted

Oby się udało :multi: Po takich "przygodach" zasługuje na dom z prawdziwego zdarzenia!

A teraz z innej beczki. W dalszym ciągu proponuję, by umieścić Pana Mariusza na czarnych kwiatkach z odniesieniem do tego wątku, by osoba która w przyszłości będzie chciała wyadoptować mu psa miała taką wiedzę jaką my już mamy.

Posted

[quote name='zulugula']1. O jakich obawach mówisz?
2. Czyli mam rozumieć, że u mnie krzywda sie dzieje i fundacja dostała donos, tak?[/quote]

[COLOR=black][B]Zulugula!! Dajmy już spokój!! :roll:[/B][/COLOR]

[B][COLOR=red][U][SIZE=3]Nie było donosu!!![/SIZE][/U] [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]EMIR sama znalazła wątek na dogo i postanowiła się włączyć w sprawę!!![/COLOR][/B]

Guest Elżbieta481
Posted

Nie jesteśmy pewni co do umieszczenia p.Mariusza na czarnych kwiatkach.Nie wiemy na jakim tle są wspomniane zaburzenia osobowości.Tło takich zaburzeń jest naprawde różne.

Posted

Kobitki nie kłóćmy się tylko skupmy się na najważniejszym. Trzeba sprawdzić DS. Gdzie on jest? W Płocku?? Odezwijmy się zatem do dogomaniaczki z Płocka z prośbą o rzetelną wizytę przedadopcyjną.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...