Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niedaleko mnie mieszkają pseudohodowcy 'ratlerków', tzn. 'pinczerków miniaturowych' :angryy:. Ok. dwóch lat temu kupili sobie na bazarku 'ratlerka', zadowoleni, że wydali tylko 200 zł. Jakie wielkie było ich zdziwienie, kiedy zamiast oczekiwanego pinczerka wyrósł im jamniko-ratlerko-kundel... Od tamtej pory zamkneli ją w miniaturowym kojcu (bardziej przypomina to klatkę...) na końcu podwórka. Codziennie wrzucają jej tam chleb zmieszany z wodą. Kiedy w jakiś sposób wydostanie się z kojca, porządnie obrywa szmatą. Nie szukają jej domu, bo szczerze wierzą, że go nie znajdzie, ponieważ wg. nich jest za brzydka. Do schronu jej nie zawiozą, bo za daleko. Na szczęście nie są aż tak brutalni, żeby poddać ją eutanazji, wyrzucić na ulicę czy też np. utopić.

Suka ma 2 lata, jest śliczna, podobna trochę do jamnika, trochę do pinczerka! Kocha towrzystwo człowieka oraz innych psów! Nie mam pojęcia, czy ma szczepienia :roll:. Pewnie nie ma... :angryy:
Zdjęcia psa mogę przesłać tylko prywatnie na priva, więc nie można jej nigdzie poogłaszać... tak więc poszukiwanie domku będzie bardzo trudne... :-(

Proszę o dom dla tej piękności!!! :placz:

Fotki suńki znajdują się na stronach: 1, 24, 23...

Opis:
"Mam 2 lata. Jestem bardzo małą suczką, wielkości jamnika miniaturowego. Kocham towarzystwo człowieka, jego czułość i bliskość. Jestem bardzo tolerancyjna w stosunku do innych psów. Uwielbiam spacerki, pięknie prezentując posłuszeństwo i poczucie bycia wyróżnioną, gdy człowiek prowadzi mnie na smyczy. Szczekam na obcych ludzi (bronię swego Pana) oraz gonię koty (...choć może ktoś by mnie przekonał, że i one warte są kochania???). Lubię zabawę poprzez naukę, czyli wydawanie mi komend. Potrafię sygnalizować swoje potrzeby i nie obracam mieszkania w ruinę.
Błagam, daj mi szansę. Nie zawiodę!!!"
majqa

Kontakt - killer100@vp.pl

Ogłoszenia, jakie ma:

http://www.allegro.pl/item396154357_malenka_mloda_suczka.html
http://www.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/211251-m_oda_malenka_suczka.html

• Replies 848
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cekinka13* napisał(a):
(...) Teraz chcą ją oddać- mówią, że jest brzydka i nie nadaje się do rozmnażania... :angryy: Potraktowali ją jak zwykłego, bezużytecznego śmiecia... :-((...)Zdjęcia psa mogę przesłać tylko prywatnie na priva, więc nie można jej nigdzie poogłaszać(...)

Cekinko, wyjaśnij proszę. Chcą wydać, a ogłaszać nie można????????????
Co ma piernik do wiatraka??? Zdjęcia na priv??? To umniejsza szanse na znalezienie domku??? Daj cynk DIF, proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Warto by się przypatrzeć tej hodowli, a jak, to już DIF wie.

Posted

majqa, już raz opisałam ich 'chodofflę' oraz wkleilam zdjęcia na publiczne forum. Znaleźli to i zostałam przez nich opieprzona, że wklejam zdjęcia ich psów do internetu, co jest nielegalne bez zgody właściciela (mieli rację?) i że jak jeszcze raz coś takiego znajdą, to mnie gdzieś zgłoszą. A ja nie chcę mieć później jakichś nieprzyjemności z tego powodu...

Posted

Cekinka13* napisał(a):
majqa, już raz opisałam ich 'chodoffle' oraz wkleilam zdjęcia na publiczne forum. Znaleźli to i zostałam przez nich opieprzona, że podaje dane ich zamieszkania i wklejam zdjęcia ich psów, co jest nielegalne ( mieli rację) i ze jak jeszcze raz coś takiego znajdą, to mnie gdzieś zgłoszą. No i nie chce mieć później jakieś nieprzyjemności.........
Sama chciałam ich gdzieś zgłosić, ale po co??? Nic im nie zrobią, bo:
- wet regularnie podrabia książeczkę zdrowia, więc 'psy są co roku szczepione na wściekliznę',
- psy mają skąd pić i mają co jeść (choć jak dla mnie to nie wygląda na jedzenie, ale jest...)
- mają schronienie (jakiś gararz pełen smrów)

A czy płacą podatki od dochodu? Bo przecież sprzedaż szczeniaków to dochód. Pseudohodowle zgłasza się do urzędu skarbowego.

Posted

OKI. Rozumiem Twój punkt widzenia, naprawdę. Daj, błagam, jednak cynk DIF (w drodze dalszej EMIR). Nie ma rzeczy niewykrywalnych.

Cytat z Ciebie: "majqa, już raz opisałam ich 'chodofflę' oraz wkleilam zdjęcia na publiczne forum. Znaleźli to i zostałam przez nich opieprzona, że podaje dane ich zamieszkania i wklejam zdjęcia ich psów do internetu, co jest nielegalne bez zgody właściciela (mieli rację) i że jak jeszcze raz coś takiego znajdą, to mnie gdzieś zgłoszą."

Fakt faktem bo pamiętam, że nie jesteś pełnoletnia ale myślę, że gdyby
w odwecie, tak, czy owak rozumianym, gdziekolwiek by Cię zgłosili, to sami by się nie pozbierali.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
A czy płacą podatki od dochodu? Bo przecież sprzedaż szczeniaków to dochód. Pseudohodowle zgłasza się do urzędu skarbowego.

Dochód nie może przekraczać bodajże 3 tysięcy, a oni mają 2 suki rodzące co pół roku około 4 szczeniąt, 8 * 300 zł = 2400. Niestety odpada...

Posted

[quote name='majqa']OKI. Rozumiem Twój punkt widzenia, naprawdę. Daj, błagam, jednak cynk DIF (w drodze dalszej EMIR). Nie ma rzeczy niewykrywalnych.

Cytat z Ciebie: "majqa, już raz opisałam ich 'chodofflę' oraz wkleilam zdjęcia na publiczne forum. Znaleźli to i zostałam przez nich opieprzona, że podaje dane ich zamieszkania i wklejam zdjęcia ich psów do internetu, co jest nielegalne bez zgody właściciela (mieli rację) i że jak jeszcze raz coś takiego znajdą, to mnie gdzieś zgłoszą."

Fakt faktem bo pamiętam, że nie jesteś pełnoletnia ale myślę, że gdyby
w odwecie, tak, czy owak rozumianym, gdziekolwiek by Cię zgłosili, to sami by się nie pozbierali.
A proszę Cię bardzo - dam, dam.

Posted

Sama też napisałam do DIF. Mnie nie chodzi o wyższość racji, a o dobro psa. Pomyśl Cekinko, tego pomożesz upłynnić,a jego miejsce zajmie kolejny inkubator.

Posted

Dobra, DIF mnie przekonała. Byłam u pseudo i obfociłam suczkę - w końcu jak chcą ją wydać to trzeba ją poogłaszać, nie? A bez zdjęć się nie obejdzie....

Oto ona:

Jest maaaleńka, jak jamnik miniaturowy.

Posted

"...wklejam zdjęcia ich psów do internetu, co jest nielegalne bez zgody właściciela (mieli rację) i że jak jeszcze raz coś takiego znajdą, to mnie gdzieś zgłoszą. A ja nie chcę mieć później jakichś nieprzyjemności z tego powodu......... "

kochana z tego co wiem, to polskie prawo chroni wizerunek osoby nie pieska
nie można zamieszczać zdjęć człowieka jego wizerunku osobistego

"Sama chciałam ich gdzieś zgłosić, ale po co??? Nic im nie zrobią, bo:
- wet regularnie podrabia książeczki zdrowia, więc 'psy są co roku szczepione na wściekliznę',"

jeśli to prawda, i ktoś podrabia książeczkę to jest to przestępstwo z art. 270 k.k. lub 271 k.k. (tylko na to trzeba mieć dowody a nie tylko słowa)

serdecznie pozdrawiam

Posted

lilith27 napisał(a):
"...wklejam zdjęcia ich psów do internetu, co jest nielegalne bez zgody właściciela (mieli rację) i że jak jeszcze raz coś takiego znajdą, to mnie gdzieś zgłoszą. A ja nie chcę mieć później jakichś nieprzyjemności z tego powodu......... "

kochana z tego co wiem, to polskie prawo chroni wizerunek osoby nie pieska
nie można zamieszczać zdjęć człowieka jego wizerunku osobistego

serdecznie pozdrawiam

Dzięki, że mnie uświadomiłaś - teraz bez ograniczeń będę wstawiała fotki suńki!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...