Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

alez ja lubie takie watki,gdzie pieski znajduja szybciutko domek:loveu::loveu:
Mam tez pytanie,gdzie nowa wlasicielka Lajli ja wypatrzyla??jak trafila do Nas na forum???
to cenna informacja dla osob,ktore szukaja domow dla pieskow;)

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ra_dunia....hm...na szkolenie?tez nad tym myślałam...:cool3:hm...wiesz...to ja wpadłam na ten pomysł przygarnięcia suczki a mój misiek musiał to już zaakceptować...wczoraj w sklepie poinformowałam go o nowym "członku" który będzie należał do naszej rodzinki:evil_lol:
Kamila_s...ja już od pól roku(ponad)obserwuje forum dogomania ale ze jestem z natury bardzo ale to bardzo nieśmiała osóbka to dopiero teraz napisałam gdyż Lajla mnie zauroczyła:oops:

Posted

:loveu::loveu:
Julia bardzo milo mi Cie poznac!!!:loveu:
ciesze sie tez,ze Lajla trafi do Ciebie!:multi:
Mam nadzieje,ze jak juz bedzie w nowym domku to porobisz Lajli kilka zdjec i umiescisz je na foruum zebysmy my tez mogli sie cieszyc!!!:multi::multi:

no a z naszymy facetami to niestety oni juz sa skazani na takie niepsodzianki z naszej strony!:evil_lol:

Posted

hehe...wiem wiem Kamilko...kobitki górą:cool3:..nie no wiesz...stwierdziłam po prostu ze taki psiak jak Lajla zasługuje na kochający domek i powiedziałam ze jak będzie trzeba to będę walczyć...Moj wie ze jestem uparta jak oślica i nie przekonałby mnie do wycofania sie...:cool3:..
chociaż obawiałam sie jego reakcji..nie powiem...toż to typowy góral...a oni sa jeszcze bardziej uparci i zawzięci:shake: ale jak powiedziałam-mój urok zadziałał...:evil_lol:
jak zawsze....:bigcool:co do zdjęć to będę jej robić fotki na bieżąco:lol:

Posted

hahah..no tak babki gora!!:laola:

no chociaz tyle,ze oni na nasze uroki sa tacy wrazliwi:pinaczej krucho by bylo cos tam na swoim postawic:mad:
ja tak swojego omotalam,ze niedlugo bedziemy mieli kotka w domu!:evil_lol:

Posted

andzia69 napisał(a):
Yulia...a co cię niepokoi w odniesieniu sunia - córcia? za bardzo ruchliwa, unika jej, warczy ??? napisz coś to coś wymyślimy, żeby obie się zakumplowały;)

wlasnie martwi mnie to jak obie siebie zaakceptuja....:lol:bo jeszcze nie mialy ze soba stycznosci.....

Kamilko bardzo sie ciesze ze bedziesz miala nowego towarzysza....:evil_lol:

Posted

Sunia jest już po zabiegu sterylizacji i odpoczywa w domu.
Zawsze mnie dziwi jak ludzie traktują tą rasę. Sunia u weta nie wykazywała żadnej agresji do piesków i samego weta choć wet miał strach w oczach:lol: jak ją usypiał. Potem jak się wybudzała to też sam zakładałem kaftanik bo wet mówił że się jej boi. Jak można się bać tak spokojnego i kochanego psiaka, ale może miał przykre doświadczenia.

Posted

queram dziwne zachowanie w przypadku weterynarza, nie chcialabym takowego dla wlasnego psa, bo jesli on sam sie boi psa ktory NIE wykazuje agresji, to jesli ktos przyjdzie do uspienia np. z mlodym astem bo warknal to zrobi to bez problemu.. bo przeciez to pies morderca.. :roll:

ja mialam przykre doswiadczenia z jamnikami.. i jakos sie ich nie boje, wiem ze sa mniejsze, ale bez przesady.. :roll: zreszta mnie latwo co kolwiek mowic, bo np. wczoraj jakis facet dal mi do potrzymania staffika przed sklepem to oczywiscie ja juz bylam cala ucieszona, a jaki pies mily, usmiechniety doslownie :lol::lol:

Posted

fajnie...człowiek sie oferuje ze przygarnie psinke i dzwoni kobita ktora jest tak nieuprzejma ze **** by to wszystko strzelil:placz:plakac mi sie chce...
To byla jakas kobitka z fundacji...dowiedzialam sie ze przyjedzie zobaczyc czy stworzymy psiakowi dobre warunki...powiedziala ze Lajla nie moze przebywac w budzie i na dworzu....powiedziala ze dopiero po 10dniach mozna byloby ja odebrac...to czemu pan Marek ktory jest w fundacji powiedzial ze bede mogla ja odebrac w srode,czwartek...to wszystko robi sie ciezkie do zniesienia..powiedziala ze spotkamy sie w sobote bo chce pogadac z moim mezem czy on tez sie zgadza...nie rozumiem tego wszystkiego i powoli mam wszystkiego dosc:placz:

Posted

yulka musisz to jakos zniesc... ktos chce aby ona trafila do dobrego domu, a nie masz sie czym przejmowac, wiec wystarczy spotkac sie w domu i obgadac co i jak i piesek trafi do Ciebie, goraco Cie sciskam!!

Posted

Łatwo powiedziec nie przejmuj sie .....:-(..delikatne mam serducho i poprostu jak rozmawialam z ta pania to przykro mi sie zrobilo jak ze mna gadala bo czulam sie jak jakis przestepca...a pozatym nie byla mila...:-(...
ja to zawsze mam pecha..jak chce dobrze to zawsze cosik jest nie tak...
az sie dzis poplakalam...i zabijam smutki w pifku aby nie myslec tyle...:placz:
bo cosik czuje ze Lajla nie bedzie nalezala do naszego domku...jakies fatum nademna spoczywa...

Posted

yulia1984 napisał(a):
fajnie...człowiek sie oferuje ze przygarnie psinke i dzwoni kobita ktora jest tak nieuprzejma ze **** by to wszystko strzelil:placz:plakac mi sie chce...
To byla jakas kobitka z fundacji...dowiedzialam sie ze przyjedzie zobaczyc czy stworzymy psiakowi dobre warunki...powiedziala ze Lajla nie moze przebywac w budzie i na dworzu....powiedziala ze dopiero po 10dniach mozna byloby ja odebrac...to czemu pan Marek ktory jest w fundacji powiedzial ze bede mogla ja odebrac w srode,czwartek...to wszystko robi sie ciezkie do zniesienia..powiedziala ze spotkamy sie w sobote bo chce pogadac z moim mezem czy on tez sie zgadza...nie rozumiem tego wszystkiego i powoli mam wszystkiego dosc:placz:

Ja nie jestem z żadnej fundacji tylko współpracuje z róznymi fundacjami Fundacja finansuje sterylkę,ma różne doświadczenia z nowymi domami i nie dziw się że podchodzi do tego jak podchodzi. Wizyty przedadopcyjne są normą i nie ma się czemu dziwić. A że lepiej dla pieska będzie jak trochę wydobrzeje po zabiegu w domu który zna nie powinno cię dziwić. Rozumiem że chciałabys sunie jak najprędzej, dla mnie to też jest kłopot bo będę musiał z nią wychodzić na spacer. ale to wszystko jest dla dobra psa i relacji miedzy wami. Powinnaś to zrozumieć. Chociaż i ciebie też rozumiem ale naprawdę nie ma się co denerwować. Pani która do ciebie dzwoniła ma poprostu taki sposób bycia, jest bardzo konkretna,a po zatym jest bardzo miłą osobą która cały swój czas poświęca zwierzaczkom.

Posted

ehhh..przespalam sie z tym i troszke mi lzej...wiem ze ta pni chce jak najlepiej ale naprawde nie byla to mila rozmowa:shake:....no ale zobaczymy jak to bedzie jak przyjedzie do Nas...

Posted

Julia nochal do gory:p
nie jest latwo...ja tez mialam taki cyrk z adopcja!!!takze wiem jak sie czujesz,ale naprawde warto wlaczyc...
ja trzymam kciuki i wiem,ze potem kazde spojrzenie Laiji Ci wynagrodzi kazda lze,ktora uronilas;)

Posted

Yulia - nie przejmuj się. To standardowa procedura przy adopcjach. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile piesków cierpiało, ponieważ trafiły do nieodpowiedzialnych ludzi :(
Niestety często psy ras "agresywnych" są adoptowane w bardzo złych celach.
Dziewczyny z fundacji starają się aby każdy pies trafił do jak najlepszego domu.
Mogę podesłać Ci parę linków do wątków gdzie doszło do nieudanych adopcji. To straszna tragedia dla psa :(
Musisz się przygotować na serię dziwnych dla Ciebie pytań :) może niektóre z nich wydadzą Ci się wręcz bezczelne lub złośliwe... ale to na prawdę wszystko dla dobra psa.
Jeśli możesz - to przeczytaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25135
Powodzenia :)

Posted

[quote name='Ra_dunia']Yulia - nie przejmuj się. To standardowa procedura przy adopcjach. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile piesków cierpiało, ponieważ trafiły do nieodpowiedzialnych ludzi :(
Niestety często psy ras "agresywnych" są adoptowane w bardzo złych celach.
Dziewczyny z fundacji starają się aby każdy pies trafił do jak najlepszego domu.
Mogę podesłać Ci parę linków do wątków gdzie doszło do nieudanych adopcji. To straszna tragedia dla psa :(
Musisz się przygotować na serię dziwnych dla Ciebie pytań :) może niektóre z nich wydadzą Ci się wręcz bezczelne lub złośliwe... ale to na prawdę wszystko dla dobra psa.
Jeśli możesz - to przeczytaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25135
Powodzenia :)

dzieki...przygotuje sie napewno:roll:

Posted

qeram napisał(a):
Ja nie jestem z żadnej fundacji tylko współpracuje z róznymi fundacjami Fundacja finansuje sterylkę,ma różne doświadczenia z nowymi domami i nie dziw się że podchodzi do tego jak podchodzi. Wizyty przedadopcyjne są normą i nie ma się czemu dziwić. A że lepiej dla pieska będzie jak trochę wydobrzeje po zabiegu w domu który zna nie powinno cię dziwić. Rozumiem że chciałabys sunie jak najprędzej, dla mnie to też jest kłopot bo będę musiał z nią wychodzić na spacer. ale to wszystko jest dla dobra psa i relacji miedzy wami. Powinnaś to zrozumieć. Chociaż i ciebie też rozumiem ale naprawdę nie ma się co denerwować. Pani która do ciebie dzwoniła ma poprostu taki sposób bycia, jest bardzo konkretna,a po zatym jest bardzo miłą osobą która cały swój czas poświęca zwierzaczkom.

Qeram, rozumiem, że wizyta zaskoczyła Yulię1984, należało ją uprzedzić o takiej wizycie ale dlaczego osoba, która dzwoniła w sprawie wizyty przedadopcyjnej jest niemiła? :cool3:

Posted

paros napisał(a):
Qeram, rozumiem, że wizyta zaskoczyła Yulię1984, należało ją uprzedzić o takiej wizycie ale dlaczego osoba, która dzwoniła w sprawie wizyty przedadopcyjnej jest niemiła? :cool3:

Miałem zadzwonić ale pani sprawdzająca domek była szybsza odemnie.
Wydaje mi się że wspominałem o wizycie przedadopcyjnej.

Posted

Qeram, a jaka fundacja wspomogła sterylkę? Cieszę się, że coraz więcej osób i organizacji pomaga także bullowatym. Z biegiem lat można zauważyć iż coraz więcej ludzi się przełamuje i zaczyna lubić te rasy.
Ja sobie nie wyobrażam żadnej innej ale inni dopiero się o tym przekonują.

Qeram, rozmawialiśmy przez tel. Prosiłeś bym umieściła sunie na stronie fundacji AST. Nie umieszczałam jej na razie bo czytam wątek. Jeśli mam ją jednak umieścić to oczywiście służę pomocą.