Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Starsza pani opiekuje się 10 miesięczną suczką amstafa. Ta pani chodzi o kuli i nie będzie w stanie zapanować nad psem kiedy wydorośleje. Podobno Lajla została odkupiona od chińczyków na stadionie dziesięciolecia za 20 zł. Suczka ma dobry charakter, nie jest konfliktowa do innych psów, ładnie chodzi na smyczy i jest "kochana" jak mówi jej opiekunka. Było już kilka osób chętnych na Lajlę ale było podejrzenie co do zamiarów wobec niej (tresura do walk psów)
Suczka znajduje się w Warszawie na Targówku

Wątek nie miał zbytniego zainteresowania:shake: Teraz sprawa zrobiła sie dramatyczna. Sunia z racji swej siły już kilka razy przewróciła panią na spacerze. To jest starsza osoba chodząca o kuli i nie radzi sobie z tak silnym psem. Po ostatnim upadku pani coś sobie uszkodziła w nodze i bardzo ciężko jest jej się poruszać. Nie może już wychodzić z suką na spacery, a pani mieszka sama.
Zdecydowała się uśpić sukę jak nikt jej nie weźmie, bo na "mięso armatnie" do walk psów jej nie odda.
Sunia nie zasłużyła na taki koniec jej krótkiego życia.
Lajla jest naprawdę grzecznym psem, ładnie bawi się z innymi psami, nie wykazuje agresji, za to do mieszkania nikogo obcego nie wpuści bez pozwolenia właściciela.

Najlepszym domem dla suni byłby dom bez małych dzieci

Potrzebny natychmiast chociaż DT. POMÓŻCIE !!!

Tel.kontaktowy do mnie: 500 083 868

• 1 month later...
  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emilia2280 napisał(a):
sliczne dziecko, jak juz bédzie DT, to trzeba já wysterylizowac koniecznie.

Sterylizację już załatwiłem na wtorek, tylko DT potrzebny pilnie

Posted

andzia69 napisał(a):
wie,jest na niebieskim, będzie na stronie jak tylko Doddy będzie miała czas ją dać...ale niestety domów nie ma, a jest bardzo dużo bullowatych potrzebie

niestety :( we wszystkich schroniskach po ostatnich artykułach o "psach mordercach" :mad: przepełnienie jeśli chodzi o te rasy :shake:

Posted

[quote name='andzia69']a czy do czasu znalezienia jej innego domu nie można by było pomóc pani w wyprowadzaniu suni?

załozyłam jej wątek na niebieskim forum astowym:

http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?p=378149#378149
Będę pomagał w wyprowadzaniu suni bo nie mam innego wyjścia, ale to nie jest rozwiązanie. Sam w bloku mam 5 piesków w tym dwa tymczasy i z nimi mam dość obowiązków, a do tego pracuje jeszcze.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Niech ktoś z Warszawy pomoże Geramowi...

dokładnie, przeciez to Warszawa... duzo tutaj osob, albo jakies 15 latki dziewczyny.. nie znacie tamtejszej mlodziezy?? moze ktos nie moze miec psa,a bardzo by chcial... ja tak wyprowadzalam psy sasiadow... :roll:

Posted

[CENTER]Dokładnie tak . Szukajcie kogoś , bo mi pomysłów niestety brak :-(
Bida z niej okropna , tak śliczna młoda sunia , i do uśpienia ?
Nic zrobić nie mogę , choć z całych sił chcę .
To chociaż podniosę temat :shake::shake::shake:

Trzymam kciuki za sierściucha ...[/CENTER]

Posted

Swoją drogą jaki nieodpowiedzialny człowiek dał starszej osobie takiego silnego i młodego psa??
Czy może Pani chciała mieć w domu obrońcę skoro mieszka sama?
Ależ mi żal tej psiny :(

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Swoją drogą jaki nieodpowiedzialny człowiek dał starszej osobie takiego silnego i młodego psa??
Czy może Pani chciała mieć w domu obrońcę skoro mieszka sama?
Ależ mi żal tej psiny :(

A jaki odpowiedzialny czlowiek , sprzedaje psa na stadionie ? :roll:

Posted

Suczka miała być sprzedana chińczykm w wiadomym celu. Ta pani po prostu zlitowała się nad nią. Jak ją brałą to sunia była dużo mniejsza. nie można wymagać od 80 letniej kobiety znajomości ras. Tym bardziej że to jest jej pierwszy pies w życiu

Posted

Geram - no to teraz sprawa jest jasna... nie wiedziałam, że to Pani się nad nią ulitowała...
Czy na prawdę jesteś jedyną osobą, która może pomóc tej kobiecie i suni?
Nie ma w okolicy żadnego innego dogomaniaka?