Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W tym roku organizowana jest kolejna wystawa staffików Joe Mallen Memorial.

data - 7 września 2008 r.

miejsce - St.Poelten w Austrii

sędzia - Mr.& Mrs. Les & Kay Aspin (Scarthwaite)

termin zgłoszeń - 8 sierpnia 2008

opłaty: 40 EURO za pierwszego psa, 36,- za drugiego i 25,- za szczenięta i weterany, natomiast klasa baby za darmo.

Kto się wybiera? Może by zorganizować wspólny wyjad polskiej ekipy?

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

I po wystawie , słów kilka ..

Pozwoliłam sobie przekopiowac post SWnŻ(Alicji M.) i dodac kilka słów od siebie :

Zgłoszono 146 psów ,z różnych krajów Europy ( Węgry,Włochy,Czechy,Słowacja,Słowenia,Austria - wiadomo , jeszcze ktos tam i MY Polacy)

Psy ( w nawiasie podaję polskich reprezentantów i ich lokaty)

klasa baby - 4

klasa szczeniąt - 1

klasa młodzieży - 15 (Human Dogs Shaquille O'Neil - lok.I, Bullhawk Avesomeofthat))

klasa pośrednia - 16 (Human Dogs Salvador Dali)

klasa otwarta - 15

klasa championów - 5 (Zican's Chances - lok.II)

klasa weteranów - 4

klasa trophy - 5 + 3 (Staffkar - lok.III)

Suczki:

klasa baby - 11 (Cymro Ray Diabelski Usmiech - lok.I)

klasa szczeniąt - 9

klasa młodzieży - 14 ( Szandi Agamorre Arpatre Staff-Ka lok.II, Human Dogs Salma Hayek)

klasa pośrednia - 15 (EXTRA Stawka Większa niż Życie - lok.III)

klasa otwarta - 16 ( Human Dogs Linda Evangelista - lok.III, Dżuma Stawka Większa niż Życie)

klasa championów - 8 (Qeentesencya Nefretette Staff-Ka)

klasa weteranów - 5

klasa trophy - 5 + 3

Dla niewtajemniczonych - do klasy trophy można zgłosić psa z tytułem interchampiona , a dodatkowo do tej klasy wchodzą Młodzieżowy Zwycięzca Klubu, Zwycięzca Klubu ( czyli Naj. Dorosły Pies/Suka) oraz Zwycięzca Weteranów - stąd to +3.

Ocenianie było bardzo surowe. Zwłaszcza Mrs. Kay Aspin w tym celowała. Na kilkanaście suczek w klasie zaledwie kilka dostawało oceny doskonałe a pozostałe schodziły z bardzo dobrymi.

Powyżej pisała ALA ;)

Ocenianie było bardzo surowe. Zwłaszcza Mrs. Kay Aspin w tym celowała. Na kilkanaście suczek w klasie zaledwie kilka dostawało oceny doskonałe a pozostałe schodziły z bardzo dobrymi.
- tak ,chyba jedynie te co na lokatach doskonałe,a najdalej..5 ,6 pozostawionych do lokat..

Alu dziękuje za Twój "motorek napędowy" w trakcie podróży.. zdał egzamin.. do samego Chrzanowa - w Chrzanowie ( 40 km.od mojego miejsca zamieszkania buuu ) baterie rozładowały sie całkiem ..nasze,nasze hihi .. ,ale skoro nie raz spałysmy z Justyna..na trasie (..ostatnio na autostradzie w Austrii..) to i w Chrzanowie ..tez trzeba było spróbowac.. hihi > Dostałam jedynie oper paper od Iwonki ,ze nie zaszłysmy na sniadanie rano.. B-)

Wystawa pod SŁOŃCEM .., na szczęscie ..pod sam koniec.. słońce troszkę dało nam odpocząc od siebie... uffffffff

Dla niewtajemniczonych - do klasy trophy można zgłosić psa z tytułem interchampiona a dodatkowo do tej klasy wchodzą Młodzieżowy Zwycięzca Klubu, Zwycięzca Klubu ( czyli Naj. Dorosły Pies/Suka) oraz Zwycięzca Weteranów - stąd to +3.

- do klasy Trophy ..dostaje się też imienne zaproszenia.. od Klubu SBT .. ,które przysyłaja do domu.. ,takze jak pies nie jest Interem..mozna sobie skorzystac z takowego zaproszenia.. jeżeli Klub uznał,ze ten pies/suka..zasługuje..na zaproszenie do tej .. wyróżnionej klasy . STAFFKAR ..mógl być bezpośrednio zgłoszony,ale zaproszenie imienne dostał.. B-)

Klasę Trophy wygrał.. pies z otwartej,który doszedł..do tej klasy po porównaniu o Najlepszego Dorosłego Psa w Rasie i to porównanie wygrał.., drugi był biały psiak z Austrii ..niom i Staffkarek.. ,za nim stanął psiak.. w austryjackich rękach - mlody ,raczej zaproszony..gdyz..nie jest jeszcze CH. , a na pewno nie interem..

Świr debiutowała..w młodzieży , ..na poczatku była zestresowana..,ale jakos .. "trema"..poszła precz i juz na indywidualna prezentacje.. było o.k. konkurentka..mocno polowała na nia..i to jej nie dawało spokoju..,koniecznie..pod sam pychol chciala tamtej wejsc.. hihi - nie wiem,moze chciała sie spytac..: co jest grane.. ??! ;) , o co chodzi.. ?! .. :mysl: W ostatecznej rozgrywce stanęła.. na II lokacie za ruda suczką..,niestety nie wiem.. skąd ..przynajmniej na ta chwilę :hmm:

I bardzo mnie cieszy występ Patryska .. .. docenionego.. przez arbitra angielskiego.. :clap:

Zołzi .. raczej nie w typie sędzi.. Key Aspin.. , poza lokatami z ocena bardzo dobrą ... ;) .. , aaa tam i najlepszym się zdarza,a co to za "żołnierz bez karabinu" .. :yyy:

Syn STAFFKARA - J.Ch.Heart in Heart Impossant Bohemia .. lokata IV w konkurencji 16-tu psiaków .. :clap:

Ogólnie bardzo O.K. .... wystawa ,jak wystawa.. niezmieniony fakt..od lat.. ,który zaobserwowałam.. : Czesi razem,Wlosi razem,Węgrzy razem etc.etc. Polacy osobno...(kazdy rozłozony gdzie indziej..hihi .. my byłysmy rano jedne z pierwszych na terenie wystawy ) i znajomi internetowi, nawet glowa nie kiwną .. na "dzień dobry" , czy "hej" .. , zupelnie inaczej niz nieznajomi obcokrajowcy.. , którzy rozkladajac sie przy nas,badz znajomi z widzenia ..mówili HELLO ..od razu .. :zab:
Ale co KRAJ to OBYCZAJ .. najwyrażniej.. :-)

"Najfajniejsze" były nagrody za lokaty II ..matko z córką , zupełnie nieadekwatne..do powrotu z nami.. , naszym już zatłoczonym samochodem.. ,ale dalysmy w końcu radę.... :zab:
Do miłego..hihihi .. znów.. kiedyś tam..

Szczególne pozdrowienia dla opiekunki Avarda :* ..

Duże brawa dla najmłodszej BABYczki.. sunia jak posążek B-)

Najlepszą Dorosłą Suczką w Rasie została suczeńka Helci - Dorothea Wizard Bull (siostra Diesla W B ) - GRATULACJE ..dla Helci i Jej potfforów..
Najlepszym Dorosłym Psem w Rasie + BOB pies z klasy otwartej RUSSO'S RUFFLAND Fransimo Bohemia - GRATULACJE !!!

Katarzyna

ps.Zdjęc nie posiadam..czekam..na nie.. ?!

Oj sorrki , dwa skradłam.. upss , z innego foo.autorce J.O. Diabelski Uśmiech.. :bal:

NAGRODY :

Posted

Ja jestem jedna z tych szczesliwych osob, ktore wrocily z Austrii.
Lindzik wsrod 16 suk ocena doskonala i 3 lokata.
Shaqutek - Zw. Mlodziezy, Najlepszy Junior i cala reszta z tym zwiazana czyli Mlodziezowy Zwyciezca Klubu, Mlodziezowy Zwyciezca Joe Mallen Memorial 2008 i Best Continental Junior
Nadal nie moge uwierzyc, ze ten maly zwariowany jajczyk co lezy obok tyle wygral :)

Cieszy rowniez fakt, ze BOBa wygral pies bardzo nam bliski, bo jego rodzicami sa Darkestock Fransimo Lad (ojciec Lindy) i Lady Voo Doo Daffodil Yellow (siostra Lindowej i Shaqutowej mamy La Oli)

kilka fotek

Najslodsze klasy czyli baby
psy

suczki

pucharki - zabralismy stad 4 sztuki :) (+ karma, + szeleczki - niestety za male, i inne drobiazgi)

i sprawcy calego zamieszania :) - jeszcze raz za wszystko, ZA WSZYSTKO, wiekie DZIEKI :)
turystycznie

i niedlugo przed

Posted

a takze kilka zdjec futerek zrobionych przez Laure
Shaqutek jako Zw. Mlodziezy

i z sedzia (ktory nota bene ma super kaszkiet :))

oraz z czescia swoich nagrod

Linda jako 3 babeczka w otwartej

rodzenstwo razem z nagrodami