emilia2280 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Halbina, Maggie- kocham Was! Jutro wieczorem zerknę co się wyklarowalo, w razie co Arka moze za mnie poręczyc w sparawie wyplacalnosci :p
maggie1971 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Musimy tylko teraz trzymać kciuki żeby ich nie uśpili:shake:
ARKA Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 clockwork napisał(a):maluszki mogą nie przeżyć bez dokarmiania. A w jakim one sa wogole wieku?
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 za późno... miały nie więcej jak 2-3 tyg... oczka otwarte ale nie potrafią samodzielnie jeść, nie utrzymują sie na nóżkach ... maggie zadeklarowała zawieść jutro czekoladka do kliniki w Gliwicach. Dziś maluch znów dostał kroplówke i zastrzyki... oby innych to nie dopadło ...
zulugula Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 halbina napisał(a):maluchy wezmę... :roll: Ciotka :modla::modla::modla::modla::sweetCyb:
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 [FONT=Arial]czy ktoś ma namiary na kliniki w woj. sląskim???[/FONT] w razie gdyby w Gliwicach nie przyjęli???
zulugula Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 W Dąbrowie Górniczej jest szpital dla zwierząt. Szukać telefonu do nich?
halbina Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 zulugula napisał(a):Ciotka :modla::modla::modla::modla::sweetCyb: niestety, za późno... maluszki za TM... :-( :-( :-( bardzo mi przykro, że nie zdążyłąm... miałam gości, nie wchodziłam na dogo...
madzia828 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 maluszki [*]:-(:-( oby czekoladkowi się udało:roll:
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 zulugula napisał(a):W Dąbrowie Górniczej jest szpital dla zwierząt. Szukać telefonu do nich? poprosze mamy z maggie na uwadze Gliwice i Katowice jutro z rana dzwonimy
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Maggie dzwoniła do kliniki w Gliwicach. Jest miejsce- można przywozić czekoladka..... co do płatności to Madzia bedzie z Wami rozmawiać ... i trzeba pokryć transporcik .... ja dokarmiam 100 psów z pomocą ludzisków więc finansowo już nie wydole dziękuję w imieniu czekoladka
zulugula Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 W razie czego (całodobowa): Klinika dla zwierząt dr. Molickiego Dąbrowa Górnicza Al. Majakowskiego 27 Tel: 032 / 264 12 07 cena normalna w godzinach: poniedziałek - piątek 8-20 sobota - niedziela 9-19 Po tej godzinie cena są wyższe. filia w Sosnowcu ul. Orla Tel: 032 / 291 75 61 czynne w godzinach: poniedziałek-piatek 10-18 sobota-niedziela 10-12
zulugula Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Clockwork ile tam jeszcze jest tych szczeniaków? Opisz nam je. Które dotarły niedawno i nie mają kontaktu z chorymi. Ile może być zarażonych? Jak się czują pozostałe?
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 SUCZKA z 8 tyg. SUCZKA z 8 tyg.-siostra ok 8-9 tyg. sunia. znaleziona w piaskownicy .... [FONT=Arial] zna relacje pies-człowiek, na widok ludzia szaleje bedzie mała. [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]SUNIA ok 8-9 tyg.[/FONT] [FONT=Arial]będzie raczej mniejsza niż średnia[/FONT] [FONT=Arial]ONek???? 3 mies. pies będzie duży [/FONT] [FONT=Arial] ok 3 mies. szkieletorek [/FONT] [FONT=Arial]jest jeszcze jeden ok 3-4 mies....[/FONT] nie mam fotki- jutro postaram sie zrobić jak bedzie pogoda :roll: WSZYSTKIE MIAŁY KONTAKT Z CZEKOLADKIEM ! [SIZE=1].
ATLANTYDA Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [*] [*] [*]:-(:-(:-( szkoda maluszków ,ale może dla nich lepiej .Już są w lepszym świecie .
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 chalimala napisał(a):magda a na kiedy ten transport bylby potrzebny? [FONT=Arial]im szybciej tym lepiej. Jutro może jechać Maggie bo ma oststni dzień urlopu- musze skonsultować tylko z Panią wet co mały miał podawane- powinna być rano na szczepieniach [/FONT]
zulugula Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Czy te szczeniaki też mogą być chore? Ewentualnie które z nich miały styczność z czekoladkami?
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 zulugula napisał(a):Czy te szczeniaki też mogą być chore? Ewentualnie które z nich miały styczność z czekoladkami? WSZYSTKIE MIAŁY KONTAKT Z CZEKOLADKIEM ! póki co żaden nie ma objawów
zulugula Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Na onka są chetni ze śląska. Poplątałam zdjęcia i wysłałam ONka i suńki wyżej myśląc, że to ten sam pies :oops: Myślę jednak, że to nie będzie problemem... Jednego mogę zabrać na bardzo awaryjny DT, ale nie wiem czy będzie to brane pod uwagę, bo zabrać mogę dopiero po 05/08. Wcześniej muszę zaszczepić swojego psa, a potem wyjazd :roll:
ARKA Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 clockwork napisał(a):WSZYSTKIE MIAŁY KONTAKT Z CZEKOLADKIEM ! póki co żaden nie ma objawów A jak dlugo one sa juz w schronisku?
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 zulugula napisał(a):Na onka są chetni ze śląska. Poplątałam zdjęcia i wysłałam ONka i suńki wyżej myśląc, że to ten sam pies :oops: Myślę jednak, że to nie będzie problemem... Jednego mogę zabrać na bardzo awaryjny DT, ale nie wiem czy będzie to brane pod uwagę, bo zabrać mogę dopiero po 05/08. Wcześniej muszę zaszczepić swojego psa, a potem wyjazd :roll: [FONT=Arial] tak klikła mi Pani z Knurowa- jest szansa że ONek pojedzie w poniedziałek do domu.;) dzięki. szczeniaków ci u nas dostatek- jeżeli nie bedzie tych to pewnie kolejne...[/FONT] zulugula napisał(a):Czy one mają jakieś ogłoszenia? [FONT=Arial]tak, część jest ogłoszonych ale dokładnie nie wiem gdzie bo z racji iż mnie prawie nie ma na kompie- dobre duszyczki ogłaszają ... [/FONT] ARKA napisał(a):A jak dlugo one sa juz w schronisku? [FONT=Arial]czekoladki od 29 czerwca, potem przyszła sunia z piaskownicy- czarna, w kolejnych dniach ONek, później beżowa, potem 2 siostry a na końcu ten 3-4 mies którego zdjęć nie mam.... chyba nie pomyliłam kolejności czyli wszystkie w przeciągu ostatnich 10- 15 dni własnie klikła mi pani wet- wyklucza parwo [/FONT]to nie jest parwo tylko ostre zadrażnienie trzustki dlatego w czasie kolek on sie słania,nawodniłam go i podałam leki.Jutro nie podawaj mu antybiotyku doustnie bo boję sie że to on może mu podrażniać trzustkę. [FONT=Arial]właśnie gotuję maluchom ryżyk z kurczakiem bo uwielbiają ;) czekoladkowi zmielę [/FONT]
clockwork Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 [FONT=Arial]i z tego wszystkiego zapomniałam podziękować w imieniu czekoladka osobom które pokryją koszt leczenia, i tym którzy nas wspierają... DZIĘKUJEMY![/FONT][FONT=Arial]:Rose:[/FONT]
Recommended Posts