mmoniaa8 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Hej,moi znajomi mieszkający w niemczech szukają szczeniaka JRT,może znacie jakieś hodowle Jacków w niemczech godne polecenia??Jak tak proszę o jakieś info na ich temat lub strone www. Dziękuje za wszelką pomoc :) Quote
PARSONRK Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 mmoniaa8 napisał(a):Hej,moi znajomi mieszkający w niemczech szukają szczeniaka JRT,może znacie jakieś hodowle Jacków w niemczech godne polecenia??Jak tak proszę o jakieś info na ich temat lub strone www. Dziękuje za wszelką pomoc :) Proponuje poszukać w klubie terriera: http://www.kft-online.de/ :) Quote
mmoniaa8 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Dziękuje,o tyle na ile dobrze znam niemiecki to wyszukałam jedną hodowle w Hannoverze to najbliżej moich znajomych :) Jest dużo ogłoszeń na różnych stronach typu allegro ale jakoś nie mam zaufania co z takiego psiaka wyrośnie.Oni chcą psa do kochania nie na wystawy i akurat takiego samego jak w filmie "maska".Gdyby nie ja to by nawet rasy ie znali hihi :D Mają w niemczech znajomych z Jackiem i się tym psiakiem zauroczyli cały czas mi mówią jaki to urwis śmieszny.Mają odpowiednie warunki czyli dom z ogrodem,więc chyba dobry bedzie dla nich taki psiak?? Pozdrawiam Quote
PARSONRK Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Dom z ogrodem i duuużo zabawy, to idealne warunki dla JRT :) Quote
Ludek Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Nie tylko wygląd jest ważny. Niech Twoi znajomi poczytają też o charakterze i ocenią czy są w stanie podołać wyzwaniu. To nie jest kanapowiec i sam ogródek mu nie wystarczy. Jeśli będzie się nudził, to sam wynajdzie sobie zajęcie. :) Quote
mmoniaa8 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Oni na przykładzie psa swoich znajomych wiedzą na co stać tego małego urwisa.Wiedzą że ten psiak nie usiedzi w miejscu i cały czas jest chętny do zabawy :) Myśle że JRT będzie miał u nich dobrze choć to są już osoby po 40 :D Quote
Ludek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 To bardzo dobrze. :) Na pewno psiak wniesie wiele radości do domu. To co napisałam wcześniej wynika z mojego własnego doświadczenia. Ja niestety jestem takim nie do końca uświadomionym właścicielem. Gdybym teraz podejmowała decyzję o rasie to na pewno nie byby to russell. Niestety nie mogę poświęcić mojemu psu tyle czasu ile on potrzebuje. Russelle to wspaniałe rodzinne psy, ale wymagają wiele czasu i pracy. Oprócz tego są cholernie inteligentne i jeśli nie ukierunkuje się tej inteligencji odpowiednio, to dom może przyponinać pole bitwy. :evil_lol: Jednym słowem nie można ich zostawić samopas. Jeśli będziesz miała ochotę, to przejrzyj sobie ten wątek, opisywałam tu problemy, które miałm z Milo. One nie minęły, ale musiałam nauczyć się ztym żyć, no i pracujemy cały czas. Quote
PARSONRK Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 :cool3:Oj tak - praca, praca - a ile doświadczenia potem ;) Quote
WŁADCZYNI Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 doświadczenia potworne - niedługo będę się przed policją tłumaczyć jak mi zaaportuje kaczkę ze stawu:angryy: pies który nie lubi spacerować w deszczu który z obrzydzeniem przechodzi obok kałuzy lubi biegać po błocie i próbuje aportować kaczki ze stawu jak nie zauważe że się czai :mad: a po spacerze wracam jak bym się przez park czołgała, ona też ludzie omijają nas łukiem pomocy:evil_lol: chyba jej kupie jakąś pluszową kaczkę - może wystarczy:shake: Quote
PARSONRK Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 WŁADCZYNI napisał(a): chyba jej kupie jakąś pluszową kaczkę - może wystarczy:shake: Sa takie fajnie "kwaczące" - moje na jej punkcie mają odlot :cool3::evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Można mieć ich więcej niż jednego i nie zwariować?:evil_lol: A gdzie można takie kwaczące nabyć bo nigdzie nie widziałam?:cool3: Quote
PARSONRK Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):Można mieć ich więcej niż jednego i nie zwariować?:evil_lol: A gdzie można takie kwaczące nabyć bo nigdzie nie widziałam?:cool3: Mozna, można - w ciągu roku planuję 5-tego stwora :evil_lol: kaczuszka - http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawa_sport/zabawki_piszczace/plusz/62499 Quote
Ludek Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Fajna ta kaczka. Asia jakbyś zamawiała t bym się chętnie podłączyła. Quote
PARSONRK Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Ludek napisał(a):Fajna ta kaczka. Asia jakbyś zamawiała t bym się chętnie podłączyła. Kaczka jest the best - ona nie piszczy - jak piłeczki, tylko tak "kwacze" zaabiaście - moje szaleją za nią :) Quote
Recommended Posts