Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czesc,

Zrobilam galerie nowych zdjec mojej Raisy. Postanowilam, ze umieszcze temat w dziale "psy brytyjskie', gdyz podam jedynie link.

Musze przyznac, ze pies rosnie bardzo szybko (ok. 20,5 - 21 in.), 22 czerwca skonczy osiem miesiecy. Cwiczymy agility, taniec z psem (amatorsko), i probujemy sil na wystawach. Mam nadzieje, ze w przyszlosci, uda nam sie sprobowac sil w pasterstwie (zaliczenie instynktu etc. :wink: )

Charakter taki sam - nadal jest zadziorna, ciekawa swiata i szalona. Lubi skakac, na treningach - byc w centrum zainteresowania - (wybierz mnie! poglaszcz mnie!). Kocha przebywac w towarzystwie ludzi, dzieci, a takze innych zwierzat. No i praca! Praca najwazniejsza. Caly border collie. :wink:

Zapraszam http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_abs

Pozdrawiam

Posted

Da sie, da.

Klikasz na fotke, gdy otworzy sie nowe okno, klikasz na "r.oryg." - z lupa. Znajduje sie to z lewej strony, pod rysunkiem, obok nazwy zdjecia.

Posted

W Rzeszowie będę na 100%, sędziuje tam brytyjczyki p.Ania Redlicka, która hoduje corgi :D Będzie to jej debiut w roli sedziego.

A na początku września jest jeszcze Przemyśl, tylko mnie tam nie będzie, ponieważ dzień wcześniej mam klubówkę.

A poza tym zapraszam do mnie do Dęby z Raisą :wink:

Posted

Oj, u Pani Redlickiej to ja bym bardzo chciala sie zaprezentowac i podziekowac za pierwsza, i jedyna ksiazke o Brytyjczykach. :lol: Poza tym zawsze podobala mi sie jej suczka Blondie's Opal Blue - cardigan. Nie widzialam jej nigdy na zywo, chociaz byla pokazywana w Lodzi 02'. W gazecie wygladala slicznie. No, i byla blue - merle 8)

Mam jednak spory problem z rodowodem Raisy, zastanawiam sie czy jest sens go nostryfikowac, i czekac na papier ZK. Innym wyjsciem jest wystawianie jako handler i pies zagraniczny. Wiaze sie to jednak z wiekszymi kosztami. :-?

Posted

Ja również bym bardzo chciała sie u niej zaprezentować.Miesiąc wcześniej w Nowym Sączu będzie nas oceniał jej mąż p.Mirosław Redlicki, którego juz miałam okazję poznać osobiscie :D Klio bardzo mu sie spodobała :)

A niestety ja tej suczki nigdy nie widziałam nawet na żywo :( Ale jednak wolę pembroki, chociaż marmurkowe cordigany bardzo przypadły mi do gustu, a na wystawach praktycznie ich nie ma :( :(

Posted

U cardigan podobaja mi sie uszy. 8)

Te sunie mozesz obejrzec

TUTAJ

i lepsze zdjecie TUTAJ

U nas w Lodzi, mieszkala suczka tej rasy, przez jakis czas byla jedynym psem tej rasy w miescie. :wink: Teraz sytuacja wyglada nieco inaczej. Corgi bylo zawsze "sporo", i na klubowkach i na wystawach miedzynarodowych, jednak ja nigdy nie moglam trafic na ocene. :wink:

A bedziesz w Chybiu. na testach instynktu? (swoja droga, szkoda ze to kwiecien, bo bede miec spore problemy z przylotem :-? )

Posted

U cardigana nie podoba mi sie zbytnio głowa, jest dużo bardziej cięższa niz u pembroka i mniej "lisia" :wink:

Te foty kiedyś już widziałam.Chyba była na nich jeszcze szczeniaczkiem :wink:

W Łodzi jest bardzo bliska mi hodowla corgi "Gaucho", która ma dwa cardigany, dwa pembroki, dwa schipperki :wink:

A na klubówce naprawdę jest dużo corgi, tylko,ze corgi mają oddzielną klubową o nazwie "corgi piknik" tam jest ok. 100 pembroków i 40 cardiganów :D W ogóle swietna atmosfera, ciasteczka w kształcie corgi i inne gadżety :D Dlatego jadę w tym roku:D

Czyli ten test instynktu będzie w przyszłym roku w kwietniu. Jeśli cieczka nam nie zawali i będę miała finanse-to będzie początek sezonu wystawowego, wiec powinnam miec- to będę :wink:

BTW,Kiedyś pisałas, ze bardzo podobają Ci się "szyperki", mam zdjecia jednego tej znajomej, jeśli chcesz mogę Ci wysłac :wink:

Posted

Jasne, chetnie obejrze.

Martinaabs@aol.com

U nas na Schipperke, mowi sie "Skiperki", i wedlug mnie nazwa im sie trafila swietna, gdyz jest taka specyficzna i zarazem wesola. Malo, ktora rasa ma podobna 8)

Swoja droga, nie wiedzialam, ze w Lodzi zamieszkaly dwie sztuki, ciekawa jestem skad je sprowadzili. Byc moze wlasnie w hodowli Gaucho mieszka ta pierwsza suczka cardigan (nazwa na B :wink: )

Test instynktu - kwiecien. W tym roku, pogoda nie dopisala, i mam nadzieje, ze nie bedzie padac. Do Chybia mam troche daleko, zarowno stad ( 8) ) jak i z Lodzi, ale licze ze uda mi sie dojechac.

Czekam na zdjecia.

Posted

Fajne zdjęcia, ależ ona urosła. Jeszcze pamiętam jak miałaś zdjęcie jak była malutka (i te białe "gogle" :lol: ). Pozycje do spania- pierwsza klasa (mój Dodek też takie przyjmuje, a BC znajomych też)

PS. masz fajną klatkę tą w domu, ile tam takie klatki kosztuja (tak z ciekawości)

Posted

Czesc,

Gwarek, Navy - dzieki ;]

Swoja droga, mam nadzieje, ze nikt mnie nie widzi. :wink:

Moderatorzy mnie wyjatkowo nie lubia, niestety, a przeciez od dwoch miesiecy jestem wyjatkowo grzeczna.

W podobnej pozycji spi praktycznie kazdy border, aczkolwiek moj poprzedni zwijal sie po prostu w klebek. Ogolnie psy pasterskie - belgi, bordery, beardedy, maja niesamowite poczucie humoru, i sa bardzo zabawne.

Klatki sa w roznej cenie. Ja swoja kupilam w markecie zoologicznym i zaplacilam bodajze 40$, a jest naprawde sporych rozmiarow. Mysle, rowniez, ze z powodzeniem moglaby w niej mieszkac suka belga. Tani kennel mozna znalezc na allegro, ja tam kupilam duzy transporter lotniczny, uzywany co prawda, jeden raz, niemniej jednak zaplacilam skromne 15$. :lol: Jednym slowem - artykuly zwierzece raczej w cenach umiarkowanych.

Pozdrawiam

• 5 years later...