Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trymowanie musieliśmy przełożyć bo byłam niestety w szpitalu i wczoraj wróciłam do domu... Mam nadzieję że w tym tygodniu uda nam się do pani fryzjer dobić, więc trzymajcie za nas kciuki! :D

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ech byliśmy już kilka dni temu ale byłam wkurzona jak nie wiem co.. Facetka wogóle nie wiedziała po co jest trymowanie (o zgrozo myślała że to tylko zabieg "żeby ładnie było" - wnioskuje z tego co mi nagadała) i co gorsza zamiast wyskubać jej włoski z zadku, szyi i klatki wzieła maszynkę i jej zgoliła na krótsze ;/ wytrymowany został o ironio niedokładnie tylko grzbiet i po części nogi które wyglądały praktycznie jak nienaruszone. I w dodatku byłam tak potwornie zła, że zamiast te boczne kędziorki jej zostawić ona je zcieła maszynką że miała dwa prawie łyse placki! ;/ I powiem jedno przez co myślałam że ją tam rozszarpie - stwierdziła że "hodowcy to są nawiedzeni z tym trymowaniem bo to lepiej jest przecież strzydz, bo krócej trwa i pies sie tak nie męczy" :angryy: Ehhh poprostu żałosne... Już nigdy więcej tam nie pójdę (zresztą to niestety i tak jedyny "salon" dla psów) doszłyśmy z mamą do wniosku że same kupimy trymery i będziemy trymować w domu...
Aha i całe trymowanie trwało tylko 1,5 godziny w dodatku wyciągnęła ode mnie 70zł było już późno ja już sie sucz uważnie nie przyglądałam i w domu wyszło szydło z worka (chodzi mi o jeden bok i nogi które były niedotrymowane) Przed trymowaniem:

Włoski na szczęście już trochę odrosły, pokażę wam foty z pierwszego dnia...

i jak już troche mniej widać te placki...

Teraz minęło już z kilkanaście dni, jest lepiej, sierść powoli odrasta i praktycznie już nie widać placuszków, ale to co ja tam przeżyłam to poprostu straszne... Nie mam aktualnie tych bardzo świerzych zdjęć, to foty w pierwszych dniach po wizycie u facetki z "salonu".

PS: pomożecie mi na przyszłość? Chodzi mi o to ile trymerów jakie itp. Mam na razie nóż trymerski ale musze wiedzieć jakie jeszcze są mi potrzebne.. czytałam o tym i na fotografiach widziałam jak sie to robi i co nieco wiem... Myślę że i tak zrobię to lepiej niż ta "psia fryzjerka" od siedmiu boleści ale potrzebuje pomocy... :painting:

• 1 year later...